7 Eylül 2022 Çarşamba

Adama Traoré & Galatasaray, yazıyı yazdığım esnada adı geçiyordu


O kadar çok isim yazıldı ki, şu son günlerde yetişmek mümkün değil. Haberi çıkan futbolcuyu yazayım desem, hangi birine yetişeyim. Ben bu yazıyı geceden yazıyorum. Yazı yayına gireceği esnada, ne olacağını bilmiyorum bile. Adama Traore'nin ismi Galatasaray'la anıldı. Kanat için iddialı bir alternatif üretilmek isteniyordu. En azından, ben bu yazıyı yazarken böyleydi. Barcelona opsiyonunu kullanmadı ve Wolverhampton'a geri döndü. Orada da, rotasyonun olabildiğince derinliğinde.

Wolverhampton formasıyla bir ara adından fazlasıyla söz ettiriyordu. Hızı, özellikle de fizik gücüyle adından çok söz ettirdi. Enteresan bir futbolcu. Hızı, dripling özelliği ve fizik gücü kıymetli. Alanı bulduğunda, durdurulması güç. Boey ile arkalı önlü oynadığını hayal edin, atletizm tahmin edilemez seviyeye yükseliyor. Sorun şu ki, Galatasaray bu alanı ne ölçüde bulacak? Ağırlıklı olarak, kapalı savunmalara karşı oynayacağız ve kilit açmamız gerekecek.

Adama Traore'nin tekniğini çok tutmuyorum. Tabelası da bence düşük. Top ayağındayken sorunlar başlıyor. İşin teknik, pas ve oyun aklı tarafı iyi düzeyde değil. Atletizm tarafında ise belki de Dünya'nın en iyilerinden biri. Premier Lig futbolcusu, hem de konuşulan, iddialı isimlerdendi. Elbette bu ligin üzerinde ama senin tarzına ne denli yatkın? Galatasaray'ın iyi bir kanada ihtiyacı olsa da, aranan tarzı bence karşılamıyor.

Forsberg adı çıkmıştı mesela. Aranan tarz buydu. 10 numara özelliği taşıyan, kilit açacak, driplingi ve topsuz alan oyunu iyi, oyun kurucu tarzıyla oynayacak bir kanat. Skor da yapar sana. 10 gol 10 asist bandında gezecek isim. Hızlı, dripling özelliği olacak bir kanadın mutlaka oyuna katacağı yön çok da, o ihtiyacı "Onyekuru" ayarında bir isimle de çözebilirsin. Adama Traore, o konuda lüks kaçabilir diye çekiniyorum.

6 yorum:

  1. Adama yı alana kadar biz onyekuru yu bırakmazdık Adana'ya ki bence keşke alsaydık. Dediğin gibi teknik yok, oyun kurulumu yok sadece koş koş ile olmaz bu iş

    YanıtlaSil
  2. Sahraoui ismi çıktıktan sonra kanat için başka oyuncuyla anlaşılmasını istemem, oraya yapılacak transferin istenilen özellikleri hızlı olması, dripling ile adam eksiltebilmesi ve hücumda oyun kurabilmesiydi ki hepsi bu oyuncuda var; 21 yaş altı; maliyetinin uygun olması da bonus. Kerem ve Yunusla rekabete girecek, Mertens'e alternatif olabilecek bir isim. Evanderle birlikte gelmelerini çok isterim ama Evander olmuyorsa da en azından Sahraui'nin kaçırılmaması gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Net bir hamle mutlaka olmalı. Tecrübeli, direkt katkı verecek. Onun yanında U21 bir genç de olabilir.

      Sil
  3. Savunmada çakılı bekleyen bir takimsaniz Adama Traore'yi savunmak çok kolay. Bizde olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar kolay değil, fizik mücadele olacak çünkü. Orada güçlü kalır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir