29 Eylül 2022 Perşembe

Galatasaray formasında, sade ve beyaz tonları severiz


Galatasaray'ın yeni beyaz formasını çok beğendim. Sade, beyaz formaları severiz. Forma tanıtımında da, Icardi'nin de yer alması güzel oldu. Takımda çok iddialı, herkesin tanıdığı isimler var. Saha içi performans kadar, bu tarz noktalarda da onları kullanmak gerekiyor. Falcao'yu transfer ettiğimizde, imaj hakları muhabbetine, bu tarz etkinliklerde kullanamıyorduk. Falcao'yu transfer ediyorsun, paylaşımlarda yer alamıyor. 

Icardi, Dünya'nın takip ettiği bir futbolcu. İmaj haklarını alıp, onu da bu tarz etkinliklerde kullanmak değerli. Icardi de burayı sahipleniyor. Söylemiştim bunu. Sevildiğini, değer gördüğünü hissettiği an, her türlü katkıyı alırsınız. Transfer edildiğinde, bu yüzden sevindim. Geçtiğimiz günlerde, özel hayatı biraz sallanmış olsa da bir şey değişmedi. Icardi'yi alan, bu tarz olaylara da hazırlıklı olacak tabii. Artık, saha içi katkısını konuşmaya başlayacağız.

Yukarıdaki paylaşım, yakın dönem beyaz forma tarihimiz. Hepsi izlediğim dönemde ve kendi içinde hatıraları var. Uefa Kupası'nı kazandığımız beyaz forma da orada,  Bu formayı gördüğünüzde, aklınıza ilk olarak hangi futbolcu gelir diye sorulur ya, siz de yorum bölümünde belirtebilirsiniz. En güzeli hangisiydi derseniz de, tabii ki 99  - 2000 sezonunda giydiğimiz. Çünkü ucunda Uefa Kupası vardı. Formayı forma yapan, biraz da o sezon yaşattıkları.


Nike, son zamanlarda, logunun renkleriyle de oynuyor. Kimi bu konuda daha katı bakıyor ve istemiyor. O düşünceye saygı duyuyorum. Yine de bu tarz hareketler, günümüz içinde, her takımda olabiliyor. Forma konusunda ipler, üretici firmada. Onların da her yıl, farklı bir dokunuşu var. Mesela bu sezon logunun içi siyah. Beyaz formada da, kırmızı içine, beyaz GS deseni var. Ondan önceki sezonda da, logo içindeki sarı ve kırmızı rengi yer değişmişti. Bu forma oldukça sade ve şık. Beyaz halini severiz.

12 yorum:

  1. 2012-2015 arası her formamiz çok güzeldi o dönemki zirveye yakın bir forma olmuş beyaz forma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyaz formalar genelde güzel. Özellikle de Nike zamanı.

      Sil
  2. forma tasarımı kadar göğüs sponsorusu da baya etki ediyor formanın görüntüsüne. mesela en güzel formaya bile o büyük ve siyah SIXT yazısını koy, o formayı da kötü gösterir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada da, parayı veren düdüğü çalıyor. Formaya yakışsın diye, sponsor bakılmaz.

      Sil
  3. 3. forma kim tarafından icat edildi bilmem ama spora büyük kötülük oldu. güzel formalar 3-5 kere giyilip rafa kalkıyor çünkü. 2 formalı sistemde parçalıya da doyardık beyaza da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden bu yana var yalnız. Hatta eskiden, 4. formalar dahi olurdu.

      Sil
  4. Yakın tarihte 12-13 üstüne yok bence

    YanıtlaSil
  5. 99-00 Hagi, Hakan Şükür, Popescu ve Kaptan Bülent direkt gözde canlananlar

    YanıtlaSil
  6. 92-93 yılları sapsarı forma, ilk hatırladığım bize en uğurlu gelen formaydı.galiba bir maçta totemi bitti diye bırakmıstık yanlıs hatırlamıyorsam,tekrar denenebilir.klasik parçalı forma,beyaz şort,kırmızı çoraplar ise bizim klasiğimizdir.kesinlikle tekrar canlandırılmalı,siyah şort da yakışır parçalıya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarı forma da candır. Yıllardır çıkmıyor, bunu hiç anlamam.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir