8 Eylül 2022 Perşembe

Omar Campos & Galatasaray, kullanalım şu U21 yabancı haklarını


Federasyon, 14 yabancı hakkının üstüne, 3 tane de 21 yaş altı yabancı hakkı verdi. Tabii bu yabancılar, belli Milli Takım şartını tamamlamış olmak zorunda. Son günlere kalmış olsak da, bu hakkın varlığını hatırlamak ve değerlendirmeye çalışmak önemli. İddialı isimler alırken, yatırım da yapmak zorundasın. Rotasyonda belli noktaları, bu tarz futbolcularla doldurabilirsin. Elde de bazı yabancılar var ve onları gönderemiyorsun. Haliyle de, U21 yabancı hakkı burada da önem kazanıyor.

van Aanholt gibi diyelim. Mümkün olsa elden çıkarırsın ama bunu başaramadın. Önüne yabancı bir sol bek almak lüks olacak. 2 yabancı hakkını oradan yemek diyelim. U21 bir sol bek almak ise, aynı şey değil. Yatırım olacak, ekstra hakkı kullanıyorsun. Omar Campos için de, ciddi bir potansiyel deniliyor. Teknik, hücum özelliği güçlü, ön tarafta ihtiyacını karşılayabilecek bir potansiyel. İmkan varsa, değerlendirmek lazım.

20 yaşında ve Meksika Milli Takım futbolcusu. Dünya Kupası oynayacağını da altını çizelim. Piyasasını yükseltme şansı da var. Ne durumda çok bilmesem de, Galatasaray'da da şansı var. Sol bek pozisyonu, bir noktada zayıf karnımız ve orada önü açık. Şans bulacaktır yani, forma için çok beklemeyebilir. İşin hücum tarafı kıymetli, orada sorun yaşıyoruz. van Aanholt'u savunmasıyla ön plana çıkarsam da, hücumda çok kararsız kalmaya başladı.

Teknik özelliği olan, topla çıkabilecek, hücumda da belli bir orta kalitesine sahip beki isterim. Sağda Boey atletizmi ile uçuyor. Solda da yine tempolu, biraz daha topla meziyetiyle öne çıkacak bir bek iyi olabilir. Bu sezon, Santos Laguna formasıyla 12 maça çıkmış ve 1 gol 2 asisti var. Meksika Milli Takım'ında oynuyor ve o pazarı değerlendirebiliyor olmak kıymetli. Güney Amerika odağı malum da, Meksika tarafında da ciddi yetenekler var.

6 yorum:

  1. bizim kaç tane kontratlı yabancı oyuncumuz var acaba? benim hakkaten kafam karıştı gelen giden? Lyundama hala bizde mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama gitti de, 14 + 2 yabancımız var. Sorun yok. +2 U21.

      Sil
  2. Ben de Sahraoui gelsin isterdim, o bölge fazlasıyla yeterli ama elimde değil:)) Gerekirse üçlü oynarız, ya da Abdülkerimi sol bek yaparız, kalede Okan'ı kullanır yerli sınırını aşarız:)

    YanıtlaSil
  3. Bir sekilde Meksika pazarina da girmisiz bir yayinda bahsediliyordu sadece bu oyuncu dehil 2 Meksikali genc ile daha ilgilenmisiz ama olmamis bir kanal varmis orda da. Bu gecen sene yapilan genclesme hamlesi de aslinda daha bilincli bir sekilde devam ediyor, hem altyapidan Hamza, Emin gibi oyuncu cikiyor, hem u21 yabanci Yusuf Demir gibi wonderkid aliniyor, Dursun Baskan ve Erden Timur bizi yaniltmadi hem para hem vizyon olan ender yönetimlerden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O pazar değerli, çok yetenekli futbolcular var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir