21 Eylül 2022 Çarşamba

van Aanholt'tan istek başka, Dubois'den başka diye bir şey yok


van Aanholt'un bu sezon 2 asisti var ve takımının tabelasına en çok dokunan isimlerinden biri. Gol noktasında zaten üst seviyeye henüz ulaşamadık. Gol sayısı az olunca, tek tük tabela katkısı dahi değerli oluyor. Yine de bu 2 asist, ne derece asist tartışılır. Gomis'in Ümraniyespor maçında attığı golde, van Aanholt'un asisti ne derece asist? van Aanholt'u hücum performansıyla eleştiriyoruz ve Dubois'in de, van Aanholt'un kaç maçta yapamadığını, 15 dakikada yaptığı doğrudur.

van Aanholt'un savunmasını eleştirmiyorum. Orada hatasız, işini iyi yapıyor. Bazı anlar savunmasını 3'lüyor, kontra karşısında arkayı kolluyor. Yine de şöyle bir şey var. Çok fazla geçiş imkanı vermenin, ön alanda yapılan top kayıplarıyla alakası var. Bunda da, van Aanholt en önemli sebeplerden biri. Kestiği ortalar direkt olarak rakipte, bazen olmadık şut denemeleri var. Çok fazla top kaybediyor ve geri dönüşü de "geçiş" oluyor.

Sanmıyorum ki, ona verilen ana görev savunma olsun. Okan Hoca'nın hücum odağında, beklerin etkisi mühim. Boey'i görüyoruz, slalom yapıyor. Hadi van Aanholt'un tarzı farklı da, o da sürekli hücumun içinde. İleriyi zorluyor, iyi noktalarda topla buluşuyor. Kaç kere çizgiye indi, ceza sahasına da giriyor. Hücum, van Aanholt'u doğru noktada buluyor yani. Orada, daha iyi top kesebiliyor olman lazım. Takım bunu istiyor.

van Aanholt'tan istek başka, Dubois'den başka diye bir şey yok. Beklerden istek aynı. Dubois de, oyun aklı ve hücum kalitesiyle, 15 dakikada, üstelik ters kanatta etki etti. Sol ayağı da iyiymiş, bunu gördük. Şimdi de, acaba sol bekte o mu oynamalı diye düşünüyoruz. Bence oynamalı, o oyun aklına ihtiyacımız var. Forvetin de Icardi olacakken, onu iyi beslemek gerekiyor. van Aanholt'un hücumdaki bu top kayıplarını daha fazla kaldıramayız gibi.

6 yorum:

  1. Dubois oynamalı isterim. Lakin hocanın oyun planı bir sonraki maçta belli olacak. Dubois 15 dakikalık etkisiyle sol bek mi deneyecek yoksa stopere evrilmiş PVa ile mi başlayacak. O noktada anlaşılacak hocanın kafasındaki. Genç bir oyuncu da değil ki ısrar edelim. Ayrıca bunları eskiden gayet iyi yapardı. Ne oldu ne değişti bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aanholt ile başlar diye tahmin ediyorum. Ama bu demek değil ki, sonra da onunla devam eder.

      Sil
  2. Orada elimizde iyi bir rotasyon oluşması önemli. Maçına göre değişerek oynarlar. Dubois'nin orada oynaması elimizi rahatlattı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bek tarafı sıkıntıydı, şu an alternatif kazandı.

      Sil
  3. van Aanholt'tan çıkıp oraya hocanın kafasındaki profile uygun bir sol bek almak en doğru iş olur ancak kolay olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak ayı gelsin de, neler olacağına bakacağız..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir