4 Ekim 2022 Salı

Boey'i övmeye doyamayız


Boey'i övmeye doyamayız. Her maç sonu, hemen hemen aynı noktalara değiniyoruz. O noktalar da, olabildiğince pozitif. Sezonu sonunu şampiyon olarak tamamlasan, en büyük hikayen de bu adam olacak. "Ben gidiyorum" diye geri dönmüştü Galatasaray'a. Tam da ayrılmak üzereyken (şu performansına oranla, aşırı komik bir rakama), takımda kaldı. Onca yıldızın arasında da, bence takımın en iyi ve istikrarlı görüntüsünü veriyor. 8 maçta, 10 üzerinden 7.4 reytingle oynuyor. İlk 2 maç haricinde de, reytingi hep yukarıda.

Geçen sezon da "potansiyel" diyorduk. İyi girip, sonrasında sakatlık yaşamıştı. Geri döndü, yine sakatlandı. Torrent ise Boey'i hiç tutmadı. Takımdan ayrılsın, bu nasıl futbolcu diye rapor dahi vermiş. Geçen sezona girişiyle, bu sezona girişi arasında büyük fark var. Şu an başka bir seviyede ilerliyor. Savunma özelliğiyle öne çıkan bir bek olarak transfer edildiği Galatasaray'da, aslında hücum özelliğiyle fark yaratıyor diyelim.

Tempo ve atletizm üst seviyede. Bunun yanında, savunma görevi de aksamıyor. Onyekuru gibi bir ismin karşısında hem müthiş durdu, hem de hücum görevini yerine getirdi. Mertens golü yapsa, asisti de olacaktı. Dubois gibi bir sağ bek alıyorsun ama oynatamıyorsun. Boey'i kesemezsin çünkü. Bu yüzden, Dubois'i sol bekte denemek durumunda kaldın. Hazır, van Aanholt da iyi görüntü vermiyorken. 

Boey'in iyi görüntüsünde, hocanın da payı yüksektir. Sadece Boey değil konu, hoca da bu kazanımı yapan isim. Kamp döneminde yer almaması, Boey ile alakalı. Rezerv takım ile idmanlara ve maçlara çıktı, kendisini hazır tutturdu. Antalyaspor maçında, Boey'i oynatmayabilirdi de. Takıma aldı, oynattı ve iyi kötü bir performans aldı. Sonra ısrar etti, kesmedi işte. Bazen de şans. Bazı şeyler üst üste gelecek ki, kelebek etkisi oluşsun.

6 yorum:

  1. Sol bek için de yanılmıyorsam Meksika dan bir scout hamlesi gelecekti olmadı sebebi bilinmez. Ama bu tarz kazanımlar bizi ileriye götürecek. Bu oyuncudan para kazanıp yerine belki de 2 tane daha scout hamlesi yapılacak. Kayıp 0 bu oyunculardan bunu başarıyoruz da. Ha Romanya dan gelen oyuncular konusunda bir hata var mı diye sorarsanız. Bence yok adam oynamak istemediği yahut kendini mental olarak dibe ittiği yerde hoca ne yapsın. Ne isimler var geldi burda tutunamadı. Tek kusur bence Morutan dı. Daha fazla ısrar edilmesi gerekirdi diye düşünüyorum. Potansiyeli uç noktalardaydı çünkü. Biraz da pimi çeken şu lanet yabancı kuralı sanıyorum. Bu gün kerem yada Yunus yerine efecen alternatifini konuştuk yaz döneminde yaş 32 efecanda. Çok iyi bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Ama yabancı sınırı olmasa Boey gibi 2 tane yabancı oyuncu alıp belki de orada bir scout hamlesi daha yapılabilirdi. Kaldı ki aldıkta Yusuf ve Rashia ikisi de yabancı statüsünde. Okan hoca güzel futbol oynatıyor ama 9 kişi oynuyoruz bazı maçlarda yada maçın bazı bölümlerinde. Rashia ve Yusuf kanatlarını oyuna dahil edelim. Arkasına Mata yerleştirdiğimiz anda forvette X bir oyuncunun olması bile işe yarar hocanın sistemi belli oynatmak istediği belli kenarda pek belli de etmiyor ama her denenen başarısız şutta kendisini gözlemlemenizi tavsiye ederim. Oyuncular sisteme göre değil bildiğini oynuyor. Bu yaptıkları da takımı aşağı çekiyor. Boey gibi gençlere ihtiyacımız var milliyeti ne olursa olsun. Bu adamlar profesyonel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce yerli işini cozelim, sonra birileri olaya dahil edilir. Konu da zaten o :)

      Sil
  2. Boey muslera nelson torreria ve midstjö ligin çok üzerinde oyun oynuyor kanatlardaki verimliliği ve forvet konusunu halletsek cidden ligin içinden geçeçek kadromuz var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da artık bu arada çözülecek diye umuyorum.

      Sil
  3. (M.T.A) Alternatif ilk 11:Okan-Boey,Nelsson,Abdülkerim,Berkan-Torreira,Midtsjø,Oliveira,Yusuf,Mata-Mertens

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir