28 Ekim 2022 Cuma

Fatih Karagümrük 0-2 Galatasaray, böyle bir maçta acaba bile dememek gerekirdi


Alanyaspor maçının ilk 30 dakikası müthiş bir reaksiyondu. Sadece bu sezonun değil, son yılların en iyi maçlarından biriydi. Sonrası malum zaten. Karagümrük karşısında da, iyi bir hücum görüntüsü istiyordum. 11'e 11 görüntüsü, Galatasaray'ın üretememesiyle geçti. Coşku yoktu, hücum ağır işledi. Mertens yine kaleden uzaklaşmış, Icardi yalnız ve beslenemiyordu. Top sende kalsa da, organizasyondan söz etmek imkansızdı.

İlk yarıda, rakip 10 kişi kaldıktan sonra da o görüntü değişmedi. Sol tarafı da hiç kullanamadık mesela. Kerem Aktürkoğlu felaket halde, Emre Taşdemir sallanıyor, Emin Bayram'ın sol ayağını kullanamaması geriden çıkarken sıkıntı. 2. yarıya girerken ki Barış Alper Yılmaz hamlesi, en azından ön alanı hareketlendirdi. Karagümrük'ün de amansız şekilde kapanmaması ve işi çirkinleştirmemesi etken tabi. Belki yine hücum organizasyonu yoktu da, en azından baskıyı hissettirdin.

Oyunu, rakibin yarı sahasına yıktın. Sağlı sollu ortalar, beklerin sürekli rakip ceza sahasına girdiği anlar izledik. Emre Taşdemir'in golü de böyle geldi. Rakip ceza sahası içinde bol bol topla buluşup, ısrarlı şekilde kaçırdın. Kötü bitiriciliğin tanımı yok artık. Mertens ve Icardi gibi bu konuda en iyiler gelse dahi, bitirememe haline onlar da uyuyor. Teknik direktör mü vursun değil konu, bu bir problem. Düzelmiyorsa da, başka sorunları işaret eder.

Rashica ve Barış Alper Yılmaz kanatlarıyla, oyunu hareketlendirmek değerliydi. Rakip ceza sahasına kadar girip, çok iyi toplar çıkardılar. Onların da bitiremediği oldu tabi. Baskı iyi kuruldu, panik de olmadan. İşin olumlu yanı bu olabilir. Organizasyonu yine beğenmedim de, panik hali yoktu. Bu da bir şey diyelim. Yine de yeter mi, önümüzdeki 2 maç için asla. Alanyaspor maçının ilk 30 dakikasındaki o görüntüyü tekrar yakalamamız gerekiyor.

Viviano'yu maçın adamı yaptığımıza inanmıyorum. Atılan her şut üzerine gitti. Mertens, Mata ve Icardi gibi klas ayakların, böyle kötü vuruşlar çıkarmasına inanamıyorum. 2. yarıdaki baskı ile de farka ulaşabilmek gerekiyor. İlk yarıdaki görüntü ise, gelecek haftalar adına can sıkacak. Bu kadar yetenekli ayakların, daha iyi bir hücum organizasyonu içerisinde hareket etmesi lazım. Bek tarafında eksikler oldu, bu da problem bir anlamda da, rahat geçmiş gibi göründüğün şu maçta, acaba sorusunu dahi sormaman gerekiyordu.

15 yorum:

  1. Mata'yi cok begendim yine her topu düzgün kullandi yine Emre Taşdemir 2 sezondur düzgün maç oynamadan 1 gol 1 asist yapti, genelde dogru yerlerde durdu hep demek istedigim buydu Emre Tasdemir şu an elindeki en iyi sol bek Emre'de ısrar edilmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Taşdemir, rotasyona +1 yazdı. Bu değerli. Elimdeki en iyi sol bek asla değil de, an geldiğinde şans bulacaktır. Kazımcan Karataş bence yetenek ve potansiyel olarak daha önde.

      Sil
    2. Yetenek olarak hakli olabilirsin hizli da Kazimcan belki de daha iyiydir cok izleme firsatim olmadi sadece bizde izledigim kadariyla oyun bilgisi Galatasaray seviyesinde degil gibi geldi, bana göre garantici olup derbiye Emre ile cikilmali.

      Sil
    3. Dur daha, 1 maçta mı geldi o :)

      Sil
  2. ya bu mertens gerçekten bizim o napoli'de izlediğimiz mertens mi ? bi insan her maç dünyaları kaçırır mı ya. attığı bütün şutlar kaleciye geri pas verir gibi. biraz sert vur ya sanki mezardan bi adam ayaklanmış da şut atıyor. şut gücü 0 arkadaş yeter ya. yusuf demir oynasın, mata oynasın bari bi de onları deneyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feneri kadıköyde yenmeyecektik orda büyü bozuldu böyle bir sonuç ortaya çıktı. Alanya maçında da 4 attık 2 iptal oldu ama dünyaları kaçırdık. Gerçekten farklı bir problem var. Dünyanın sayılı bitiricileri takımda. Ama olmayınca olmuyor.

      Sil
    2. Bitirememe halini açıklayamıyorum. Her gelen düşüyor. Icardi de böyle, zayıf vuruşlar.

      Sil
  3. Rashia Yunus ikilisi ile maça başlansa maç daha farklı olabilirdi. İçe kat etme konusunda Rashia nın meziyetleri harika. Bir kanadımızı da daha teknik yapabilmek adına çok önemli Yunus. Yusuf Demir ne zaman iyi olacak diye merak ediyorum doğrusu. Artık kendisine ihtiyaç var. Emin Bayram hata üstüne hata yapıyor ama oyundan düşmüyor. Yaşına göre çok değerli. Bu şekilde olmalı zaten. Sağ stoperde gün gelir denenirse de fark yaratacağını düşünüyorum. Emre Taşdemir kağıt üzerinde iyi bir maç çıkartsa da. Kesinlikle tam anlamıyla olmadı. Rashia sola kaydıktan hemen sonra kendisini toparladı. Patric Van Anholt dan daha iyi bir görüntü ortaya koyduğunu da söyleyebilirim. Beşiktaş maçında forma giyer mi yada giymeli mi emin değilim. Abdülkerim yokluğunda değeri o kadar artıyor ki gözümde. Geriden oyunu kuramamak da çok etkiledi maçı. Dubois bu formuyla Boey kesemez. Sergio Olivera üst düzey bir oyuncu aksini iddia eden futboldan anlamıyordur. İkili mücadelelerde ayakta kalmaya devam etmesi onu yükseltiyor. Son olarak duran toplar çalışılmış. Sanırım gelen hoca etki etmeye başlamış. 3 hafta önce taçları bile rakibe hediye ediyorduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2'si de kat ediyor. Biri çizgide oynasın diye düşünmüş olabilir. Biraz kenara gelmesi lazımdı Yunus Akgün'ün de.

      Sil
  4. Ben Karagümrük macina çok çok sinir oldum... Rakip 30.dakikada 10 kişi kalmış. Su macta da en az 5 gol atamıyorsak hangi macta 3-5 Gol atacağız bilemiyorum?! Bu macta averaj kasıp kötü olan averajimizi düzeltmeliydik... Ben Okan Hocayı çok seviyorum. Okan hocamı taa Burak Elmas döneminden bu yana baya istiyordum Gs teknik direktörlüğüne... Ama aslolan Galatasaray. Umarim ben yanılırım ama Okan hocamla maalesef olmayacak gibi! Maalesef... Takımda bir lakaytlik var,her hafta son vuruş beceriksizliği var. Bu son vuruş beceriksizliği de işte disiplinsizlikten ve takımin iyi çalışmamasından kaynaklıdır? 3 hafta,4 hafta değil,tam 11 haftadır, 11 maçtır aynı tantana! Futbolcuların şut çekecek gücü,mecali yok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Problem Okan hocada değil kardeşim. İstek ve arzuyla başladığın maçlarda hakemlerim tutumunu görüyoruz. Bariz kazanacağımız belli olduğu anda operasyon başlıyor. Kör bile kırmızı vereceği pozisyonda adam 3 dakika kontrol ettirdi izledi. Oyuncular da ne yazık ki bunun psikolojisinde maçlara çıkıyor. Hakikaten bu adamların yarısı Avrupa’nın büyük klüplerinde oynamışlar. Taraflı hakem bilmezler. Adamlar 12 kişiye karşı mücadele etmek zorundalar. Ve bu bilinçle sahadalar. Bitirememe sorunu da burda başlıyor cidden. Mental yorgun oyuncular.

      Sil
    2. Doğru... Maalesef işin hakem boyutu göz ardı edilecek seviyede değil!..

      Sil
    3. 5 gol atacak pozisyonları buldun ama. Bitirememek sorun. Elbette bu sorun da sadece bitiremeyenlere yazmaz. En iyisi geliyor, herkes, yıllardır düşüş içinde.

      Sil
  5. Abdülkerim Marcao seviyesinde değil belki ama. Ligin stoperi. Marcao yokluğunda atılabilecek en doğru adımmış. Yokluğu bizi geriden oyun kurma noktasında çok zorluyor. Emin Bayram sağ stoperde çok iş görebilir. Bazen gereksiz riskler alıyor. Ama ayağı yere çok sağlam basıyor. Eminin performansı Emin Abdülkerim tandeminin de olabileceğinin işareti. Nelson bu formu ile bu sene son senesi olacağı gayet açık. Emin hava topu hakimiyeti de çok değerli. Üstüne koymaya devam ediyor. Maşallah diyelim kendisine. Bitirememe sorunu, takımın isteksiz olması geçen hafta yaşananlardan dolayı bence. Çünkü saha içine ciddi anlamda müdahale var. Kırmızıda bile oyuncular hakemi sarmasa sarı ile geçiştirilecekti. Oyuncular istiyor ama çekiniyor, korkuyor. İsyan edecek oyuncu saha içerisinde yok bu konuda biraz sıkıntılı. Hakeme itiraz edip oyunu oynatmamak gerekiyor. Ofsayt gerekçesi ile iptal edilen gol mesela. Olacak iş değil. Kazanmış olabiliriz ama operasyon devam ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nelsson çok çakılı oynuyor. Emin Bayram da sol stoperde, topla çıkmakta zorlanıyor. Sol ayağını hiç kullanamıyor çünkü. Abdülkerim Bardakcı ise, baskı aradığın anlarda, orta sahaya kadar yaklaşması, top tekniği ve topla çıkabilmesiyle değerli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir