27 Ekim 2022 Perşembe

Geçen zaman ki #5; Sol beksizlik kader olamaz


Bir takımın, son yıllardaki en iyi sol beki, o pozisyona devşirdiği bir futbolcu olmamalı. Bana sorarsanız, Galatasaray'ın son yıllardaki en iyi sol beki Riera'ydı. Hakan Balta'nın istikrarı tamam da, Riera'nın çıktığı seviye başkaydı. Hakan Balta da, bence daha iyi bir sol stoperdi. Sol bek için, tecrübelisinden, genç potansiyeline kadar herkesi denedik. Denediğimiz çoğu futbolcu da talihsiz sakatlıklar yaşadı. Saracchi ve Carole gibi örnekler var. Kazımcan Karataş'ın yaşadığı sakatlığı görünce aklıma geldi.

Çok eskilere inmeden, Hakan Balta'dan bu yana bakıyorum. O arada Çağlar Birinci gibi isimler geldi, 2 şampiyonluk yaşadı ama toplasan 2 maçta oynamadı. Sonra Riera devşirildi ve bir anda Şampiyonlar Ligi seviyesinde sol bek kazanıldı. Mancini dönemi de, Telles transfer edildi. Büyük potansiyeldi, bir süre de Galatasaray'da kaldı ama istediğimizi alabildik mi dersek, hayır denir. Telles'i büyütememiş olmak, apayrı bir çaba isterdi.

Sonra Carole var. Potansiyelli, tam bir fiyat / performans transferi diyeceğimiz bir isim. İyi de başladı. Telles gitti, forma onun oldu ama yaşadığı uzun sakatlığın ardından da bir türlü kıvamında dönemedi. Arada Olcan Adını da oraya kaydırdık tabi. Riekerink, Linnes'i de yer yer sol bek gibi kullandı. Tudor ise bu durumun biraz daha üzerine düştü. Yine Tudor dönemindeki Asamoah hayalleri ve Latovlevici gerçeği. Gün sonunda, Fatih Hoca'nın Nagatomo hamlesi ile o pozisyon nefes aldı.

Yine de bir süre sonra, ondan da istenilen alınamadı. Bu sefer de Saracchi'ye dönüldü. 1.5 yıllık kiralama, uygun şartlar ve ciddi potansiyel. O da iyi başlamış olsa da, çok fazla sakatlık yaşadı. O 1.5 yıla, ciddi sakatlıklar sığdırdı. Bu yüzden de bir türlü ayağa kalkamadı. Tam kalkıyor, yine sakatlanıyordu. Emre Taşdemir'i de atlamayalım, yeri geldiğinde, beklediğimin üstünde katkı vermişliği var. 1 önceki sezonun hamlesi tabi.

van Aanholt, olabildiğince tecrübe dedik. Katkı da alındı ama beklentiyi bir türlü karşılayamadı. Bu günlerde ise hiç dermanı kalmamış halde, kafada her şeyi bitirmiş. Bu yüzden de, Kazımcan Karataş'ın olmamasına rağmen, o pozisyonda yerli deniyoruz. Sol bek tablosuna genel manada bakınca, bol hayal kırıklığı ve bir türlü doldurulamayan bir pozisyon. Sağ bekte müthiş katkılar alıp, istikrarın dibine vurduk. Sol tarafta ise bu işi başaramıyoruz.

2 yorum:

  1. Emre Tasdemir yorumuna aynen katiliyorum ilk izledigimde böyle yerli sol bek var miymis demistim, hatta birkac sene önce bir macta topu rakibinin üstünden atip yürudugu bir pozisyon vardir onu yapacak baska yerli sol bek yoktur varsa da ben bilmiyorum.
    Şu an ne durumda bilmiyorum ama yetenek ve potansiyel olarak eldekilerin en iyisi Emre bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yetenek ve potansiyel olarak parladığını düşünmesem de, rotasyona yazabilmek dahi artıdır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir