3 Ekim 2022 Pazartesi

Olabilecek en zorlu fikstürde, Galatasaray'ın ne denli iyi iş çıkarttığını görebilirsiniz


Beşiktaş - Fenerbahçe derbisini izleyince, olabilecek en zorlu fikstür içerisinde, Galatasaray'ın ne denli iyi iş çıkarttığını görebilirsiniz. Bazı taraftarlar asıp kesme peşinde. Hocayı yollayalım, kadroyu sıfırlayalım. O niye geldi, bu niye gitti. Eksikler, gelişmesi gereken noktalar elbette var da, takımın iyi oynadığını düşünüyorum. Gelişiyoruz da. Savunma kurgumuz oturdu mesela, oynadığımız her maç üstün tarafız. Bitirememekle alakalı bir sorun var ve onun da çözümü belli.

Kanatlar için hamle gerekiyor. Okan Hoca'nın, 8+3 içerisinde o işi çözmesi lazım. Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün, aynı anda kötü durumda ve yerli kuralından ötürü kesemiyoruz. Kenara bakınca da, ülkedeki en kaliteli kanat rotasyonuna sahibiz. Belli noktada, yabancıdan yerliye geçerek, en azından kanatlardan birini değiştirmek gerekiyor. Rashica'yı izlememiz gerektiğini düşünüyorum. El bol, maçına göre de hamle imkanı var.

Yeni bir takımız ve çok zorlu fikstür içerisinde, rakiplerin önündeyiz. Bence oyun olarak da önündeyiz. Fenerbahçe burada övülüyor da, zorluk seviyesi az arttığında, kayıpları var. X takımları farklı geçebilirler, o hücum iştahları var ama durdurulmaz değiller. Durdurabilmek de, çok zor değil. Doğru plan ve performanslar gerekiyor. Beşiktaş kötü oynadı mesela, Fenerbahçe için "maçın hakimi" denilse de, net imkanları, pozisyonları var mı? Görebildiniz o hücum kalitesini? Konyaspor maçı da böyleydi.

Galatasaray, kanat durumunu çözdüğü an, "bitirme" hadisesini de çözecek. Bulduğunu atan bir takım olduğunda da, zaten sorun yok. Bu takım herkese karşı üstün ve üretiyor. Adana Demirspor gibi, ligin en zor deplasmanlarından birinde, üstün olan taraftı. Adana Demirspor'un, ligin en iyi hücum takımlarından biri olduğunu da ekleyelim. Hem durduruyorsun, hem üretiyorsun. Gelişim var, setlerin de büyümeye başladı.

10 yorum:

  1. Harfiyen katılıyorum. 2011-2012 sezonu gibi dominant futbol oynayabiliyor bence bu takım.

    YanıtlaSil
  2. Bireysel futbolcular dışında bir sıkıntımız yok bencede. Takım genel manada keyif veriyor. Sahada eli belinde gezen kimse yok. Hata var, bencillik var ama isteksizlik yok. Bu bile bir başarı bence. Zorlu fikstürden iyi bile çıktık. Umarım ilerleyen haftalarda nispeten daha kolay rakiplerle, oyunumuzu geliştirerek ve eksik yanlarımızı tamamlayarak şampiyonluğa yürüyeceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da rotasyonla aşılır. Kaliteki yapıyı bu uğurda oluşturdun. Hamle yapmazsan, anlamı kalmaz.

      Sil
  3. Yetli kuralı aşılamaz durumda malesef, kaleci okan güven vermiyor muslera ise şampiyonluk moduna yakın halde kesilemez. İkincisi sol bek kazımcan malesef çok yetersiz kazımcan oynasın diyenler 1 maçta çocuğu çöp yapar. Ayrıca anholt var hatta dubois formda götürmek istiyorsak ikisi rotasyonda devam etmeli. Kaldı berkan sadece oda torreria-midstjö hattının çok gerisinde dolayısıyla benim tavsiyem ilk 11 de kerem yunusla başlayıp ikinci yarı başı rakibin ve futbolcuların durumuna göre kazımcan yada berkan hamlesinin yanında rashica/yusufu hangi kanat kötüyse yunus/keremden yerine oyuna sokmak yoksa şu anda bu ilk 11 seviyesinde aşılacak bir konu değil malesef kerem yunusun bu kadar kötü başlayacağını hatta keremin yönetim öngöremedi ki buda doğaldır eleştirmek doğru olmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol beki yerli yapacaksın, kimse de kimseyi çöp yapmayacak.

      Sil
  4. Yunusu 10 numaraya çekip sağda mertens solda raschis önlerine icardi veya bir forvet koyulabilir. Sol bekte Emre Taşdemir kullanılabilir yerli sorunu için. Bu şekilde kanatları ve hücumu daha verimli kullanabileceğimizi düşünüyorum. Duruma göre kerem girer sol kanat İçin Yunus çıkar Mata girer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar denenebilir elbette de, o dediğin tabloda da Mertens ve Mata lüks kalır. Kanatlara girmiyorum bile.

      Sil
  5. Takımda çok şey değişti. Torrent dönemindeki rezalet bitti gitti en azından oyun oynuyoruz sahada. Ama Okan Hoca Adana maçını kendisi 2 puanı hediye etti diyebilirim. İkinci yarının hemen başında Gomis kenara gelmeliydi hatta kerem de kenara çekilmeliydi. Barış Alper ve Mata 2. Yarının başında sahada olsaydı çok şey değişirdi değişiklikler rezaletti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oluyor bazen hatalar. Maalesef böyle. Diğer maçlara bakınca da, kenar hamleleri iyi duruyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir