3 Ekim 2022 Pazartesi

Takım savunmasını överken, ana etmenin orta saha


Galatasaray adına, Midtsjö çok değerli. Adana Demirspor gibi zorlu maçlarda da, sahne alacak isim olacaktır. Oliveira / Midtsjö kıyaslamaları vardı. Farklı futbolcular, yine yazıyorum. Oliveira, işin hücum tarafında etkin ve iyi bir ayak. Midtsjö ise tempoda, mücadelede yükselen, iyi bir savaşçı. Bu dediğimden de, "tahta ayak" gibi bir sonuç çıkmasın, çünkü çıkaranlar olacak. Topla dikine iyi çıkabilen, belli bir pas ve teknik özelliği olan orta saha.

Torreira / Midtsjö 2'lisiyle orta sahayı tuttuk ve Adana Demirspor'a karşı üstün geldik. Rakibin geçiş imkanını tıkadık. Badou Ndiaye'nin çıkışları durduruldu, Belhanda nefes dahi alamadı. Takım savunmasını överken, ana etmenin orta saha. Geçen sezon, Nelsson / Marcao 2'lisi için iyi sezon geçirdiler desek de, çok gol yedik ve savunma performansımız iyi değildi. Nedeni de orta sahadaki sıkıntı.

Galatasaray'ın çok kaliteli hücumcuları var. Hepsini bir arada kullanabilmenin yolu da, Midtsjö'nün orta sahaya geçişi olacaktır. Mata, Icardi ve Mertens gibi isimleri bir arada kullanabilmenin yolu, Midtsjö'nün de sahada oluşu. O yapıda, ya Mata, ya Oliveira'ya kayar iş. Bu 3'lünün arkasına Oliveira yazılırsa, adın Torreira da olsa, tek başına bu yükü çekemezsin. Ya da eski düzeninde devam edip, Torreira / Oliveira önünde Mertens ile oynayacaksın.

Birçok iddialı transfer yaptık da, aralarındaki en önemli isimlerden biri Midtsjö oldu. Sessiz, sedasız geldi. İyi bir görev adamı olacağını da biliyorduk. X faktör edasıyla, bu kaliteli yapı içerisinde, parçaları tutan etmenlerden biri. +3 yerli ayarlanabilse, baklava orta saha da denenebilir bu arada. Torreira, Midtsjö, Oliveira, Mata, Mertens, Icardi gibi isimleri bir arada kullanmak da mümkün. O noktada, +3 yerli dengesi sorun ve eldeki kanat rotasyonu ne olacak diye düşünüyorum.

2 yorum:

  1. Bu maç şunu gösterdi ortasaha torreria-midatjö tahtaya ilk yazılmalı hatta genel 11 muslera
    Boey nelson adülkadir anholt
    Yunus midstjö torreria kerem
    Mata mertens
    Dubois şu an formsuz kesinlikle form kazanınca derbiler ve zor takımlar dışı sahada olmalı ama zor maçlarda anholtun savunması daha değerli. İcardi form tutana kadar mertens forvet hatta seferoviç bile olabilir. Mata/oliveria rotasyonu yapılabilir maç içinde ve bazen maç önü. Yusuf ve rashica ise berkan yada kazımcan sahaya atılarak ilk yarının durumuna göre oyuna atılabilir. Gomis ise son 10-15 dakika maçı çözmek için kullanılabilir. Sonuç olarak midstjö ilk 11 yerini almıştır çok faydalı oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi varken, o oynar, oynamalı da. Mertens işi, Adana Demirspor maçı adına olabilirdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir