5 Ekim 2022 Çarşamba

Sözleşme revizesini de sonuna kadar hak etti


Nelsson'un, Galatasaray'ın en değerli futbolcusu olduğunu düşünüyorum. Tabii ki "performans" üstünden bu yorumum. Boey gibi bir yükselişe rağmen bunu yazıyorum. Nelsson'un ilk 2 maçı ne kadar sallantıda geçse de, sonrasında müthiş toparladı ve en iyisi oldu. Galatasaray'ın savunma kimliği üst düzey. Bu kimliğin yükselmesinde de, elbette orta sahanın kalite yükselişinin payı çok yüksek. Yine de, Nelsson'un performansı en belirleyici etmen.

İlk 2 maçta, Marcao'nun yokluğu üzerinden de eleştirildi. Marcao yok, Nelsson'u toparlayan isim oydu yazılıyordu. Ben tersini düşünüyorum mesela. Nelsson'un varlığı, Marcao için daha değerliydi. Abdülkerim Bardakcı da son haftalarda toparlıyor mesela. 8+3'de de varlığı tartışılmaz. Nelsson'yn yükselişi, Abdülkerim Bardakcı'yı da ekliyor. Takım savunmasına genel olarak da sirayet ediyor. En önemli assetin ayrıca.

Marcao sonrası, o da ciddi teklifler aldı ve 15 - 20 milyon avro arası konuşuldu. 25 milyon avro'luk da çıkış maddesi var. Belki gitmek istedi de, Marcao gibi triplere girmedi. Kalmasını istedik ve kaldı. Performans da veriyor, 0 sorun. Zaten sözleşmesi var, ipler sende. Yine de, futbolcuyu mutsuz etmemek lazım. Profesyonel, iş ahlakı yüksek, karakterli futbolcu. Bu sezon başarılı olacaksan, Nelsson'un payı büyük olacak.

Sözleşme revizesini de sonuna kadar hak etti. 900 bin avro kazanıyordu, 1.3 milyon avro kazanacağı yazılıyor. 25 milyon avro'luk çıkış maddesinin devam edeceği yazılıyor. Yüksek rakam zaten, oraya takılmam. Şu zammı da hak etti. Takımda birçok iddialı yabancı var ve onların arasında, kazandığı rakam düşük kalıyordu. Performansı istikrarlı seviyede, yaz dönemi de sana sorun çıkarmadı. Bu revizeyle birlikte, en azından sezon sonuna kadar kalacağı da garanti altına girecek.

6 yorum:

  1. Tek eleştireceğim nokta iyileştirme yaparken en azından 1 yıl uzatılmalıydı ve bu şart koşulmalıydı nelson iyileştirme için kabul ederdi. Bir bakmışsınız 2016 gelmiş o 1 yıl bile ileride satış rakamında elimizi çok güçlendirebilirdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de uzatılmıştır, bilmiyoruz o detayı.

      Sil
    2. Uzatilmadi ben biliyorum.

      Sil
    3. Medya öyle diyor. Bilemiyorum.

      Sil
  2. Çok değerli ve karakterli bir oyuncu.Lider özellikleri var. Emin ve Metehan için de Nelsson ile oynamak büyük tecrübe.Takımdan gitmesini isteyeceğim en son oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nelsson 'un saha içi ve dışı, büyük önemi var. Değerli karakter.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir