26 Ekim 2022 Çarşamba

Tozlanmış parçalı #9; Uğur Uçar


86 - 87 - 88 jenerasyonu bizim adımıza, geleceğin teminatı olmalıydı. O jenerasyondan birçok isim çıktı da, Arda Turan dışında hangi isimden tam anlamıyla istediğimizi aldık? A takımda şans bulan, ciddi anlamda rotasyonda tutunan, dönem dönem 11'in vazgeçilmezleri arasına girmiş isimler var. Uğur Uçar da, o vazgeçilmezlerden biri olmayı başarabilmiş, Galatasaray geleceğini ise, Konya'daki o kar ve buz kaplı zemine kurban bırakmış bir yetenek.

Yaşadığı tüm sakatlıklara rağmen, yine de kötü bir kariyer değil. Abdullah Avcı'nın, Milli Takım'dan doğru Başakşehir'e geri dönüşü ve onların o sezon Süper Lig'e yükselmesi sonrası, Uğur Uçar'ın da talihi değişti. Abdullah Avcı neredeyse her dönemi, Milli Takım günlerinde çalıştığı isimleri, Başakşehir'de buluşturdu. Uğur Uçar / Ferhat Öztorun 2'lisi de bu isimlerin başında. Uğur Uçar, burada uzun yıllar forma giyip, neredeyse takımın bayrak adamlarından biri oldu. Yüzüne dahi bakılmadığı sezonlar olsa da, takım içerisinde mutlaka var oldu.

Galatasaray günlerine dönersek, ilk kez şansı Fatih Hoca dönemi buldu. Hagi de kendisine yer yer şans verdi. Hagi dönemi stoperdi mesela, sağ beke kaydı. Kariyerini de sağ bekte yaptı. Gerets'in ilk sezonunda, ana rotasyonda ciddi yeri vardı. 2. sezonunda ise, Kayserispor'da kiralık olarak forma giydi ve ciddi gelişim sağladı. Kalli günleri, Galatasaray'ın 1 numaralı sağ beki oydu ve Euro 2008 kadrosunda yer alması da bekleniyordu. Konya'daki o talihsiz sakatlık sonrası, Galatasaray kariyeri bir anlamda kırıldı.

Neredeyse 1 yıl sonra sakatlıktan döndüğünde, eski kıvamından uzaktı. Bülent Korkmaz da denedi, Rijkaard da baktı. Rijkaard da onun için, sağ bek değil de stoper olsan bankoydun demiş mesela. Tertemiz ayakları vardı çünkü. Sağ beke geçtiğinde de, pozisyon bilgisi ve iyi sağ ayağıyla etkili oluyordu. Asist rakamlarına bakın, oynadığı her dönem oldukça iyidir. Sakatlığı yaşamayıp, gelişimi devam etse, bambaşka bir kariyer onu bekliyordu. Galatasaray adına en çok üzüldüğüm futbolculardan biri.

Galatasaray sonrası da, Ankaragücü ve Karabükspor derken, bir anlamda kaybolmaya yüz tutmak üzereydi. Orada devreye Abdullah Avcı girdi ve onu Başakşehir'e aldı. İlk sezonlarında da sağ beki ona verip, katkısını aldı. Sonrasında hedef büyüttüklerinde, Uğur Uçar kenara geldi. Bitmeye yüz tutmak üzere olan kariyeri, yeniden ayaklandıran hocadır. Yine de, Galatasaray seviyesine hiçbir zaman dönemedi. 319 maçta 28 asist (son sezonlarında tek tük şans bulup, az oynarken), sağ bek adına oldukça iyi bir rakam.

2 yorum:

  1. Ümit Karan'ın maç öncesi zemin konusunda herkesi tek tek uyardığı ama Konya'lı şerefsiz bir futbolcunun o zeminde insanın insana yapmayacağı bir hareketle gencecik çocuğun kariyerini bitirdiği maç... Hala üzülürüm düşündükçe... Sadece Abdullah Avcı değil, kendi mental yapısıda belli bir seviyede tutunmasını sağladı bence. Tekmeye kafa sokan futbolculardandı Uğur Uçar. O yüzden sakatlık dönüşü sonrası savaşmayı bırakmadı, bir şekilde oyunun içinde kaldı. Aynı jenerasyondan Aydın Yılmaz büyük sakatlığını çok sonra yaşadı misal ama o zaten kafa olarak çoktan bırakmıştı futbolu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uğur Uçar'ı kaybettik o maçta. Uzun yılları olacaktı ve başarıyla geçecekti. Gelmişti çünkü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir