6 Ekim 2022 Perşembe

Yetenekli gencimiz bol da, Berk Kızıldemir ise wonderkid tadında


Berk Kızıldemir, İstanbulspor'la oynanan hazırlık maçında, sadece 5 dakika süre bulsa da, yeteneğini gösterdi. Takip edenlerin zaten dilinde, beklenti duyduğu, uç bir potansiyel. "Uç potansiyel" söylemi değerli. Yetenekli gencimiz bol da, Berk Kızıldemir ise "wonderkid" tadında bir yetenek. 2006 doğumlu ve gelecek onun. Galatasaray'da, Berk Kızıldemir'e iyi bir gelecek kurgulanmalı. Yeni dönemde de, bunların olacağını düşünüyorum.

Okan Hoca'nın, gençlere bakış açısı değerli çünkü. A takımla çalıştırıyor, yer yer şans veriyor. Önümüzde kupa maçları olacak ve olabildiğince geri turlardan başlıyoruz. Gençlerin de şans bulabilmesi adına fırsat. İstanbulspor karşısında da, birçoğunu gördük. Hatta 11 başlayan ve kritik dakikalarda oyuna dahil olanlar da var. Yeni yapılanma olarak bakıyorum buna ve Galatasaray altyapısı da, gelecek adına olmazsa olmaz.

Böyle bir yeteneğe de, direkt olarak ilgi alaka oluşuyor. Bir an önce profesyonel sözleşme imzalanmalı ve geleceğini garanti altına almalıyız. A takıma da dahil olacağını düşünüyorum. Forvet arkası ve kanatta oynayabiliyor. Yaşına göre iyi bir fiziği var. Gol odaklı, iyi bir bitirici. Tarz anlamında, Talisca ve Di Maria diyorlar, gerçekten de öyle. Tarz olarak tabii, altını çiziyorum. Her 2 futbolcudan da, belli özellikler var. 

Galatasaray altyapısı, yine iyi bir jenerasyon yakaladı ve insanların da ilgisi buraya kayıyor. 2000 dönemini kaçırdık, o başka bir seviyeydi. Bu dönem de, oldukça iyi yeteneklere sahibiz. Hamza Akman, Ali Turap Bülbül, Baran Aksaka diye uzar liste. Biraz daha alt yaşlara inince de, Berk Kızıldemir, Efe Akman gibi gençler ortaya çıkıyor. Bu isimleri arttırırız da. Okan Hoca da, Galatasaray altyapısından yetişme ve futbolculuk döneminde yaşadıklarını, bu dönem yaşatmalı.

2 yorum:

  1. Şu çocuklardan birinin çıkıp ilk on bir oynaması bütün transferlerden daha çok mutlu eder beni. Elimizde ciddi bir kaynak var ama gözümüz sürekli dışarda. Okan Hoca bunu değiştirir inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genç oyuncu kazanımı, FM oynadığında dahi en çok keyif vereni :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir