17 Kasım 2022 Perşembe

Bu transferi kiralık değil de, bonservisiyle gerçekleştirenleri kutlamak lazım


Torreira'nın Galatasaray performansı yükselerek ilerliyor. Beşiktaş / Başakşehir serisindeki oyunu özellikle muazzamdı. Önlem almamalı, hücumdan ödün vermemeliyiz derken, Torreira'nın varlığına güvenerek bunu yazıyordum. Orta sahanda öyle bir 6 numara var ki, hücum adına risk alabilmene sebep. Yine de, bu 2 maçlık seriye kadar, gerçek Torreira'yı da izlemediğimizi düşünüyorum. Durumu idare ediyordu. Son 2 maçta ise, gerçek Torreira'dan birçok kesit var.

Belki de Dünya Kupası'nı düşünerek böyle hareket etti. Bir anda yükselmeyip, kupaya doğru vitesi arttırdı. Kupa sonrası da, bu çizgiyi koruyacaktır. Takım ivmelendi, şampiyonluk yolunda oldukça iddialı ve saha içerisindeki futbolcular da mutlu. Sistem oturdu, futbolcular buna inandı. Torreira'nın son 2 maçta ön alandaki baskısı, stoperlerin de orta sahada onun kademesine girişi değerli. Doğru kurguyu bulduk.

Torreira, iddialı bir futbolcu. Henüz 26 yaşında ve böyle bir futbolcuyu sadece 6 milyon avro bonservisle transfer etmenin başarısını yeteri kadar konuşmadık. Torreira'yı bu yaşta Türkiye'ye getirince, sonraki transfer konusunda da hayal kurabiliyorsun. Gerçek seviyesini yakaladığında, buralarda tutmak oldukça zor. Yakın geçmişte oynadığı takım ve ligler ortada. Yine oraya dönecektir, dönmek de isteyecektir.

Milan'ın adı geçmeye başladı bile. Bu sezon olmaz da, yaz dönemi konuşulur. Milan'ın adının geçiyor olması da sürpriz değil. Kalite biliniyor çünkü, bu ligin üstünde bir futbolcu. 6'ya aldın, 18  - 20 milyon aralığını hayal edebilirsin. Yaş, kalite ve etiket bunu söylüyor. Bu ligden gidecek futbolcuların bir ederi var da, Torreira'nın vitrini çok üst düzey. Haliyle de fazlasını hayal edebilirsin. Ben de burada uzun yıllarının olmasını isterim de, bazı isimleri tutabilmek çok zor. 

4 yorum:

  1. Benim de farkli kaynaklardan duydugum kadariyla 10 milyon uzeri menajerine teklifler iletilmis, bu sene bizi sampiyon yapsin da sonra gidebilir, umarim paraya aldanip devre arasi gönderilmez zira Pulgar faciasi halen aklimizda devre arasi o pozisyonu dolduramazsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 az, üstü olur. O da yazın olur. Tutmak zor zaten, profil büyük.

      Sil
  2. Gerçekten Melo ve Fernando sonrası gelen en iyi 6 numara.Fizik dezavantajlı var ama temposu ve zekası ile bu eksikliği kapatıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben, zaman içinde Fernando'nun da önüne yazacağımızı düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir