23 Kasım 2022 Çarşamba

Cristiano Ronaldo & Galatasaray, imkansız hayallerde bugün


Cristiano Ronaldo ile alakalı hayal, yaz döneminde de kurulmuştu. Olmayacağı belliydi de, yine de teklif yapıldığı söyleniyordu. Geçen sürede, Cristiano Ronaldo ile Manchester United arasındaki bağlar tamamen koptu. Takımdan ayrılamadı, felaket bir iletişim yürütüldü ve olabilecek en sorunlu ayrılık yaşandı. Cristiano Ronaldo'nun kulüp, hoca, eski futbolcular ile alakalı yaptığı yorumlar pek yenilir yutulur gibi değildi.

Kim haklı, kim haksız tarafına pek kafa yormadım. Şunu söyleyebilirim, Cristiano Ronaldo'nun transfer olduğu esnada Manchester United'e ihtiyacı yoktu. Manchester City iddialarını konuşuyorduk. Ferguson'un isteğiyle ibre bir anda Manchester United'a kırıldı. Manchester United da ölü toprağını üstünden atabilmek adına yıllardır tüm tuşlara basıyor. Cristiano Ronaldo'nun geri dönüşü, bu ölü toprağını atmak adına en iyi yollardan biriydi, istedikleri gibi olmadı.

Oysa hikaye güzel başlamıştı. Gollerle döndü, çok çabaladı. Tabii o bıraktığı Manchester United yok artık. Her dönem yeniden yapılanıyorlar ve istedikleri sonuca ulaşamıyorlar. Bu yıla girerken de yeniden bir yapılanma geldi, sonuçlarına bakacağız. Kötü başlayıp, daha iyi bir görüntüye gelmişlerdi ama zirvenin hala çok uzağındalar ve uzun süre daha böyle olmaya devam edecektir. Geçen süreci de ağırlıklı olarak, Cristiano Ronaldo'nun sorunlarıyla geçirdiler.

Takımdan kesildi, pek şans verilmedi. Bazı zamanlar da alay eder gibi, bitmiş maçın son dakikalarında oyuna girmek durumunda kaldı. Oynatılmaması şu açıdan doğru, eski gücü yok. Eski gücünün olmadığını da kabul etmiyor. Cristiano Ronaldo üzerinden takım kurma günleri geride kaldı. Yine de biraz daha saygı duyulabilirdi. Büyük figür sonuçta, kulübün tarihinde yeri olan bir isim. İletişim o kadar kötü gerçekleşti ki, neredeyse o tarihi sildiler.

İşin Galatasaray ayağına gelince, boşa çıkınca ister istemez "acaba" sorusu var. Yine "imkansız" olarak görmekteyim. O maddi gücümüz yok çünkü. Benzema'nın sakatlığı ciddi ve o süreyi de, geçici bir Cristiano Ronaldo hamlesiyle geçmeyi düşünen Real Madrid var. Diğer devlerin ise bu topa gireceğini ve takımlarına sorun yükleyeceğini düşünmüyorum. Galatatasaray'a geldi, takımı şöyle kurardık, böyle yapardık konularına girmiyorum bile. O da işin ayrı sıkıntılı tarafı da, imkan oldu da, Cristiano Ronaldo'yu mu istemedin dedirtmek istemiyorum. İşin duygu ve heyecan tarafı da çok baskın.

8 yorum:

  1. Buralara neden gelsin ki ? Bi alt seviyeyede S.lizbon' a gider ancak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parayı verirsen, düdüğü çalarsın :)

      Sil
    2. abi düşündüğü parayı türkiye'de karşılamak imkansız. parayı düşünse zaten arap , katar filan oralara gider.

      Sil
    3. Avrupada şu an herhangi bir dev onun için uzun vadeli hareket etmez. Bence max durum Roma tarzı takımlar, orada da alacağı belli. Gerçi yine senin o rakamlara çıkman imkansız :)

      Sil
  2. abartıldığı kadar formdan düştüğünü sanmıyorum. hem sezon başı kampını kaçırdı hem de maç eksiği var. e tabi doğal olarak düşüşe geçti. toparlayacağını düşünüyorum ve bence min 2 sezon daha üst seviyede oynar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de düşünmüyorum. Hele ki Türkiye Ligini çarpanlarına ayırır. Benim anlatmak istediğim başka ama.

      Sil
  3. Ronaldoyu almak drogbayı falan almaya benzemez. Ve türkiyede verilse bile hiçbir para bu adamı getirmeye yetmez. Adamın innstagram takipçisi ülke nüfusundan fazla, ben ülkenin yönetiminde olsam napar neder bu adamın gelmesine vesile olurdum o ayrı. Ronaldonun türkiyeye transferi ülkenin bilinilirliğini 3-4 kat artırır. Ama imkansız bir olay her takım için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor tabii, şartları zorlamak da yetmeyecektir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir