22 Kasım 2022 Salı

Galatasaray'dan 2 isim de bu listenin içerisinde


Kaliteli bir takımız. Bu takım içerisinde de, potansiyeli yüksek ve şans verdiğimiz gençlerimiz var. Emin Bayram ve Kazımcan Karataş, birçok maçta şans buldu ve bence iyi görüntü verdiler. Yerli rotasyonu sorun diye yazılırken, gençlerin bu performansları değerli. Kazımcan Karataş, yatırım olarak transfer edildi ve bunun karşılığını verebileceğini gösteriyor. Emin Bayram da öz kaynağımızdan geldi, 1.5 sezon kiralık olarak geçirdiği dönemin onu ne denli geliştirdiğini gösteriyor. Metehan Baltacı da, hazırlık ve kupa maçlarında geleceğe dönük bir ışık yaktı.

Süper Lig'de bu sezon 90 dakika başına Comparisonator Index Puanı en yüksek U21 futbolcular şu şekilde;

🥇 Kazımcan Karataş - 441 
🥈 Berkay Vardar - 293 
🥉 Emin Bayram - 264 
4️⃣ Gökdeniz Bayrakdar - 263 
5️⃣ Yusuf Özdemir - 235

Minimum 100 dakika süre almış futbolcular baz alınarak oluşturulan bir liste. Galatasaray'dan 2 isim de bu listenin içerisinde. İddialı transferler yaptık, büyük futbolcularımız var da, gençler de süre buluyor. Fırsat geldiğinde, "dur şunu devşireyim de o oynasın" denilmiyor. Bu da, Okan Hoca'yı takdir ettiğim taraflardan biri. Direkt formayı verip, arkasına bakmıyor. Transfer demiyor, şunu buraya kaydırayım gibi fanteziler peşine düşmüyor.

Kazımcan Karataş'ın ön önemli artısı fiziği. Hücum günlerinden kalma bir fiziği var ve sol beke kayınca da avantajı oluştu. Tempolu, hızlı, bence sol ayağını da iyi kullanıyor. Israr edilmeli diye düşünüyorum. Gelişimi devam edecektir ve yerli isimler düşünülünce de, geleceği parlak, önü açık. Ülke futbolunda, sol bek bir maden. Yerli sol bek bulmak da kolay değil. Kendisini oraya atması, kariyerini kısa zamanda Galatasaray'a taşıdı.

Emin Bayram da, en azından iyi bir alternatif olacağını gösterdi. Herkesin "Ozan Kabak" potansiyeline ulaşmasına gerek yok. Necip Uysal örneğini çok veririm, ya da Sabri Sarıoğlu. Yıllarca takımlarında kaldılar ve iyi bir alternatif oldular. Onların yerine de, alternatif düşüncesiyle transfer yapma gerekliliği duyulmadı. Alternatif yerli ihtiyacını kendi bünyemizden karşılasak, transfer konusunda ciddi anlamda ferahlarız. 

4 yorum:

  1. Beşiktaş maçındaki performansı müthişti Kazimcan'in , en fazla rotasyona girer diye düşünüyordum ama bu görüntüsüyle düzenli 11 muhtemel. Tabii önünde oynayan açıktan ilk kez bu kadar müthiş defans katkısı almasınin da payı vardır bunda.
    Sol beke yine de transfer bekliyor musun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arayış vardır da, akla gelen bir yerli sol bek yok. Yabancı almanın da zaten anlamı yok. Zor konu..

      Sil
  2. Okan Hoca 'nın bu kazanımları diğer genç oyuncuların motivasyonunu arttıracak ve özellikle altyapıdan çok kazanımlarımız olmasını sağlayacaktır. Iyi bir jenerasyon yakalayabiliriz.Biraz sabırlı olmak gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca, imkan doğduğunda o şansı direkt veriyor. Söylediğin gibi, gençler açısından ciddi güven duygusu demek. Burada geleceklerinin olduğunu bilecekler.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir