26 Kasım 2022 Cumartesi

İlk 5 istatistik, tam anlamıyla hücumu ifade ediyor


Dünya Kupası öncesini "ligin ilk yarısı" olarak görmek mümkün. Bundan sonrası biraz uzun olacak olsa da, ligin 2. yarısı olacak. Çünkü ara yok, tüm hızıyla devam edecek bir sezon var. Dünya Kupası öncesi dönemi de "alışma" olarak görmek lazım. Hele ki bizim gibi yeni takımlar için. Bu dönemi iyi bitirdiğimizi de söyleyebilirim. Tam havaya girmişken ara geldi ama beklenti duyup da, hala hazır olmayan futbolcularımız adına da fırsat olacak.

ComparisonatorT'un paylaşmış olduğu, ligin ilk 13 haftasındaki Galatasaray istatistikleri şu şekilde;

🥇 26.92 RCS Topla Buluşma 
🥇 7.31 İsabetli Şut 
🥇 2.62 Gol Beklentisi  
🥇 9.85 Şut Pası 
🥇 6.62 Başarılı Kilit Pas 
🥈 52.46 Top Kazanım 
🥈 14 RS Top Kazanım 
🥉 1.15 Kalesinde Gördüğü Gol Beklentisi  
- 414.69 İsabetli Pas

İlk 5 istatistik, tam anlamıyla hücumu ifade ediyor. Hepsinde de ilk sıradayız. Herkes Fenerbahçe'nin hücumunu konuştu da, çok kolay bir fikstür oynadıklarını söylemediler. Coşkuyla oynadılar ve bunun meyvesini topladılar. Coşku biraz sallanmaya başlayınca, kayıplar geldi. Ayrıca, biraz olsun iyi savunma yapan her takım da Fenerbahçe'ye zorluk çıkardı. Galatasaray'ın oyuncu kalitesi bence çok daha yüksek. O kalite de sahaya yansımaya başlamıştı.

Kaliten yüksek, her maç üretiyorsun ama uzun süre bitirmekte sorun yaşadın. Icardi devreye girince o sorunu da aştın ve farklı galibiyetler geldi. Bu takımın hücum organizasyonu da büyüyor. Galatasaray için işler fena gitmiyordu da, bazı anlar sahaya yansımadı. Son haftalarda ise vites arttırıldı. Belki de en başından bu yana beklenti buydu. Maç başına 27 kez rakip ceza sahasında topla buluşuyorsun, 7.3 isabetli şutun var, 2.5'ün üstünde gol beklentin. Bunlar önemli rakamlar.

Şut pası ve başarılı kilit paslar da, hücumun kaliteli ayaklarına işaret. Sadece hücum değil tabi, savunma aksiyonunda da iyiyiz. Top kazanım ve rakip sahasında top kazanımlarında da 2. sıradayız. Rakipler sana karşı maç başına sadece 1.15'lik gol beklentisine sahip. 13 maçta sadece 10 gol yediğimiz düşünülürse, bu konuda başarılıyız. 13 maçta 23 gol attık, gol beklentimiz 2.6. Başakşehir maçıyla durumu toparladık orada ama hala çok daha iyi olmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir