26 Kasım 2022 Cumartesi

Feghouli'nin tek niyeti İstanbul'da kalmaktı ve amacına ulaşmış gibi görünüyor


Feghouli'nin tek niyeti İstanbul'da kalmaktı ve amacına ulaşmış gibi görünüyor. Yaz aylarında da, Kasımpaşa ve Karagümrük gibi takımların isteği olmuştu. Her şeye rağmen, belli bir maaş beklentisi de vardı. O beklenti karşılanmayınca da, boşta kalmayı göze aldı. Galatasaray'dan kazandıkları, İstanbul sınırları içerisinde ona bir ömür yeter. Eşine iş kurdu, tüm yatırımlarını bu şehirde yapıyor. Futbolu bıraktığında da hayatına İstanbul'da devam edeceğini düşünüyorum.

Galatasaray kariyerini o kadar çok konuştuk ki. 3 aylar futbolcusu derken, son döneminde onu da kaybetmişti. Galatasaray'daki 2. sezonunda öyle bir 2. yarı oynadı ki, kazanılan şampiyonluğun en önemli parçasıydı. Transferi zor gerçekleşmişti, çok önemli bir futbolcuydu. Fırsat oluştu, şartlar uzun süre zorlandı ve transferi gerçekleşti. Bunun maddi külfeti ise, yıllar içerisinde belimizi büktü. Özellikle de son 2 sezonunda pek çekilecek gibi değildi.

Sürekli istikrarsızdı da, son 2 sezonunda bu zirve yaptı. Fatih Hocayla da zaman zaman sorunları oldu. Kesildi, oynadı, yeniden kesildi, yeniden oynadı. Her geçen zaman, fizik kalitesi de düştü. Galatasaray'daki son sezonundaki durumunu hatırlarsınız. 20 metre içerisinde oynamaya başladı. Neredeyse hareket dahi etmiyordu. Ne kadar klas ayak olursan ol, biraz olsun tempon olacak. Feghouli'nin hareketsiz hali de hiç çekilmedi.

Ligin 2. yarısı için Karagümrük'le anlaşmış. Lljaic'le de sözleşme imzalamışlardı. O da, Beşiktaş'ın hayal kırıklığı. Feghouli, Lljaic, Diagne ve Borini de enteresan bir hücum hattı olacak. Feghouli'nin katkı vereceğini düşünüyorum. Beklenti farklı olacak çünkü, kulübün istedikleri belli. Biraz olsun kendisini hazırlamayı başarabildiyse, klası ile katkı sağlayacaktır. Yarım sezonu boş geçti, yaş da 32 tabi. Galatasaray'da kendini hazır tutamazken, bu boş dönemi nasıl geçirdiğini merak ediyorum.

4 yorum:

  1. buna değil de hep belhanda'ya yüklenildi. feghouli iş ahlakı bakımından belhanda'nın tırnağı bile etmez. belhanda hiçbir zaman sahadan ve sorumluluktan kaçmadı ama feghouli vurdumduymaz biriydi. belhanda yerine feghouli'yle yollar ayrılmaya çalışılmalıydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda konusunda çok yazdım çizdim. Haksızlık ediliyor dedim ama bazısı ona çok şartlandı ve haksızlık etti. Feghouli ile Belhanda'yı kıyaslamam bile.

      Sil
  2. Belhanda hermaç hakkını vermeye çalıştı.Feghouli ilk 2 sezonun ardından bıraktı ve bence emekliliği düşündü.3 sezonda çok birşey vermedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli, üst düzey 1 dönem oynadı, sonrasi yok. Belhanda ise hep mücadele içindeydi, kaçak oynayamadı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir