1 Kasım 2022 Salı

Kendi oyununa, yapacaklarına odaklan, rakip sana önlem alsın


Beşiktaş maçı için "ilk 11'de kim oynar" diye konuşurken, önlem adı altında kadrolar kurulduğunu görüyorum. Bu da "ezberin" bozulması anlamına geliyor ve ne zaman bunun dışına çıksak, işler bizim adımıza iyi ilerlemedi. Kayserispor maçı iyi bir örnekti. Beşiktaş karşısında, hele ki iç sahada "önlem" adı altında kadro kurulmasını ben kabul edemem. Bizden daha üstün bir takımla oynamayacağız ve kendi sahamızda olduğunu unutmayalım.

Gedson Fernandes'i düşünerek, orta sahaya Berkan Kutlu'yu kaydırmanın bir esprisi yok. Josef / Gedson / Salih Uçan orta sahasının, Galatasaray'a karşı aşırı üstünlük sağlayacağını düşünmüyorum. Salih Uçan, Oliveira'dan daha tempolu ya da hızlı bir futbolcu değil. Josef de yaş itibarıyla geriliyor ve eski kıvamında değil. Gedson Fernandes ise topla çıkışlarıyla sorun yaratabilir ama sadece bunun üstünden, tüm ezberini bozmak daha kötü sonuçlanır.

Benim kafamda 2 tane soru var. Sağ bekte Dubois mi Boey mi, kanatta ise Barış Alper Yılmaz mı yoksa Kerem Aktürkoğlu / Yunus Akgün 2'lisinden 1'i mi? Alanyaspor karşısında oynanan oyun zirve noktamızdı. O 30 dakikaya yaklaşmak gerekiyor. Bunun yolu da ön alandaki boğucu baskı. Hızlı girmeliyiz maça ve ön alanda baskılı oynamalıyız. Mertens, Icardi'ye yine yakın oynamalı. Kanatlar ve forvetlerin baskısı mühim.

Beşiktaş da o baskıdan ya Gedson Fernandes'in dikine çıkışlarıyla, ya da Weghorst'a uzun atarak çıkmaya çalışacak. Ghezzal'ın yokluğu, oyun aklının düşüşüne sebep. Ümraniyespor maçına kanatsız çıkmışlardı. Bize karşı da böyle oynamalarını isterdim. Weghorst'la eşleşmek problem de, bunun şiddetini düşürebiliriz. Sen baskılı oyna, rakip seni durdurmak adına çare arasın. Kalitenden ödün verme.

Galibiyet yetmiyor, taraftarlar geleceğe umutlu bakmak istiyor. Bunun adına da iyi oyun şart. Okan Hoca da her fırsatta "baskılı, tempolu, coşkulu oyun" derken, bunun altını doldurmak zorunda. Hiç istemesem de, önümüzdeki 2 maç onun geleceğini tayin edecek. 4 puanda dahi tartışılacak noktaya gelir ki, Beşiktaş maçını zaten kazanmak zorunda. Torreira / Oliveira ezberi asla bozulmamalı. Orta sahanda Torreira varken, Gedson'u da bu denli düşünme. Kendi oyununa, yapacaklarına odaklan.

10 yorum:

  1. Galatasaray ın kısır skorlar almasının sorunlarından biri Mertens bence.Herkes Kerem'e sallıyor ama Mertens'i çok verimsiz kullanıyoruz.Adam Napoli de 2 yıldır hamle oyuncusuydu.Burada bence ilk 11 i kaldıramıyor.Hamle oyuncusu olarak kullansak Mertens'den bir Gomis etkisi alırız diye düşünüyor.İkinci sıkıntı Kerem.Tam bir ömr törpüsü ve bence biraz dinlendirilmeli.BAY'ı kullansak mesela Rosier e karşı fizik avantajı da olur diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verimsiz kullanıyor, kaleden uzak tutuyoruz. 10 numara oynayacaksa, o rol Mata'ya daha uygun. 11'i kaldırır da, bu rolde katkısı belli noktada kalır. Bir de bitiricilik noktasında nedense sakin kalamıyor. O garip.

      Sil
  2. torrent bile bjk'nin üstesinden geldi. okan hoca da bişeyler yapar artık diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önlem adı altında hareket etmeyecektir. Böyle düşünen taraftarlar var, kastım onlardı.

      Sil
  3. Aynı sorular benim kafamda da var ve bende işin içinden çıkamıyorum, hocayıda ne karar verirse eleştirmem ama hamleleri zamanında yapması çok kritik. Bence bu maç yedekten girenler ve girmek dakikalarıyla gs adına çok çok önemli olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Hoca'nın en önemli maçı. Galatasaray geleceğini bu maç tayin edecek.

      Sil
  4. Eğer kalıcı olmak büyük hoca olmak istiyorsa. Maçın başından sonuna önde baskılı ve galibiyeti isteyen agresif oyunu oynatmalı. Aksi takdirde son maçı olur. Kendi sahanda, elinde hiçbir handikap olmayacak derecede iyi bir kadro varken artık bir zahmet iyi oyun ve galibiyet lazım.
    Alanya maçının aynını oynamalı. Taraftar buna hazır. Martens 4-4-2'de iş yaptı. Ya orda oynasın ya da yedek otursun. Kanatta Kerem yerine Yunus veya Barış'la başlasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da bunu vurguluyor. Altını doldurmak zorunda.

      Sil
  5. Gedson'a neden önlem alıyoruz ben de onu anlamiyorum gecen seneki Galatasaray yok artık, ben de senin gibi düsünüyorum.mevcut düzende Torreira orayi yeterince kapatir sen Gedson en fazla 3 kere ileriye cikacak diye jurulu düzenino degistirmezsin, Gedson'un bugüne kadar etki ettigi mac sayisi bir elin parmaklarini gecmez onu da Nef Arena'da bu kadroya karsi zaten yapma şansi az.
    Karakullukcu dahil yorumcular da baslamis Berkan ya da Miidstjö oynamali diye o zaman kendi sahanda berabeelige razı olarak baslayacaksin demektir, Beşiktaş'in kalecisi bile yok defansi hep genclerden kurulu Jorge Jesus'un taptigi gibi yediginden fazla atabilecegin bir takım Besiktas neden korkuyorlar anlamiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bilmiyorum. Önlem alırken, hücum gücünden ödün vereceksin.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir