7 Kasım 2022 Pazartesi

Kırıp atamayınca da, en iyi gününde dahi o maçın ortaya gelmesi olası


Icardi, "bitirememe" sorunu adına en önemli çare. Tek başına yeter mi dersek, elbette bir yere kadar. Galatasaray'ın hücum ayakları oldukça kaliteli ve gole yakın futbolcu sayısı fazla. Çoğu da pozisyonun içinde. Gol beklentisine orantılı, düşük gol sayısı biraz da bu isimler sayesinde o noktada. Bunu da aşacağız diye bekliyorum. Gol geliyor da, maçı kırıp atamıyoruz. Kırıp atamayınca da, en iyi gününde dahi o maçın ortaya gelmesi olası.

Beşiktaş karşısında da bunu yaşadık. 2-1'i bulduktan sonra, çok sayıda pozisyona girildi. Icardi'nin kaçırdığı şanssızlık diyeyim de, Abdülkerim Bardakcı o vuruşta çok acele etti. Konyaspor dönemi, golcü bir stoperdi. Bizde de benzer sayıda pozisyona giriyor ama henüz bitiremedi. Kerem Aktürkoğlu'nun pozisyonunun oluşumu müthiş, bence vuruş da iyi. Direkler de şanssızlığımız. Rashica'nın kaçırdığı golde ise, köşeye basit bir şekilde bırakması lazımken, kalecinin üstüne vurdu.

Beşiktaş maçında, 2-1 sonrası maç 5-1'e de gelirdi. Beşiktaş, hücum adına risk aldı ve sana o imkanı verdi. Senin hücumun daha kaliteli ve alan bulmaya başladı. Üst üste pozisyonlara girip, kaçırdık. Son 10 dakika da, skoru koruma psikolojisi oluşuyor ve gereksiz geri çekiliyorsun. Okan Hoca da kazanmak zorunda olduğunun farkında. Bu geri çekilmenin nedenlerinden biri. Emin Bayram ve Midtsjö gibi hamleler tamamen skoru korumak adına geldi.

Kaza kurşunu yiyebilirdin. Weghorst'un kaçırdığı pozisyon var mesela. Farka koşabileceğin bir maç daha 2-2 bitebilirdi. Bunun önüne geçmek lazım. Galatasaray'ın hücum ayakları kaliteli ve tecrübeli isim sayısı da fazla. Icardi, bitiriciliği ile ön planda derken, Mertens de aynı şekilde. Mertens, Beşiktaş maçını çözen isimlerden. Pozisyona girmekten çok, yönlendirmesiyle bunu yaptı. Karagümrük karşısında ise her pozisyonun içerindeydi. Kırıp atabildiğimiz an, işler bizim adımıza kolay ilerleyecek.

2 yorum:

  1. bu hakemlerle kolay kolay kırıp atamayız. alanyaspor maçı malum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir