1 Kasım 2022 Salı

Moussa Dembélé & Galatasaray, yeni sezonda yeni bir forvet yapılanması?


Icardi, Gomis ve Seferovic. 3 forvetin de, yeni sezonda takımda kalmayacağını düşünüyorum. Hatta Seferovic ile Ocak ayında yolları ayrılacaktır. Gomis, sezonu tamamlar ve sözleşmesi biter. Icardi'yi ise takımda tutmak zor. PSG'nin Icardi'yi x transferler adına takas olarak düşündüğü yazılıyor. Futbolcu büyüse zaten piyasası ortada. Kötü giderse de neden devam edesin. Lyon ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Moussa Dembele'nin adı Galatasaray'la anılıyor.

Sadece forvet bazında da değil, 1 yıllık sözleşme yapılmış ve "iddialı" olan transferler de yeni sezonda olmayacaktır. Bazı hamleler biraz da bu sezonu başarıyla bitirmeye yönelikti. Mertens ve Mata gibi isimlerden bahsediyorum. Transfer işine biraz da geç girildiğinden böyle hareket edildi. Şu an ise geniş bir zaman dilimi var ve şimdiden hamleler yapabiliyorsun. Ocak ayını da, yaz dönemini de kurguluyorsun. 

Bazı transferler adına "teknik direktörü" beklemeye gerek yok. Moussa Dembele de onlardan biri. Hikayesini hatırlarsınız. 2016 yazında Celtic'e imza atmadan önce, İstanbul'a kadar gelmiş ama bu transfer bitirilememişti. Nedenini bilmesem de, üretilen rivayet bol ve bazılarının da doğru olduğuna inanıyorum. Celtic'de mükemmel bir dönem geçirip, 2 yıl sonra 22 milyon avro'ya Lyon'un yolunu tutmuştu. Kaçan balığa bakar mısınız? Sen de 2016 yazında, Eren Derdiyok'u aldın işte.

Denayer gibi o da takımda kalmayacak gibi. Takımıyla sözleşme uzatmıyor ve bu sebepten Lyon da, Ocak ayında kendisiyle yolları ayırmak istiyor. Dembele ise yazın transfer olup, kararı kendisinin vermesi peşinde. Şimdiden de, geleceği adına hareket etmeye başladı.  Bu sezon sürekli sahada olmasına karşın, 10 maçta sadece 2 golü var. 1 önceki sezonu ise harika geçmişti. Bu düşüş, biraz da transferiyle alakalı olabilir. Yaşı henüz 26 ve kalite olarak yüksek seviyede bir forvet.

Fizik olarak güçlü, hızlı, iyi bir bitirici. Bazı forvetleri beslemek gerekirken, bazısı oyun içi katkısıyla da ön plana çıkar. Dembele'ye verebileceğin rol çok. Hareketliliğiyle de oyun içi katkısı çok olur. Beslersen de, bitiriciliğiyle ön plana çıkacak. Topsuz oyunu iyi oynayan forvetlerden. Profili büyük ve bu transfer de kolay olmayacaktır. Ciddi taliplerinin olacağını düşünüyorum. Gerçi Denayer için de böyle derken, gün sonunda alakasız bir hamle yapmıştı. Biraz da mali beklentisine bakacağız.

4 yorum:

  1. Yeni bir seferovic vakası daha yaşanması için acil transfer edilmesi gereken oyuncu. Ocak ayında da satarız kiralamışsak ta geri göndeririz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmkan varsa alırım, kalite yüksek. Yaş da 26 bir de.

      Sil
  2. Seneye 3 forvet de kesin yok demem ama yuksek ihtimalle ikisi gidecek Dembeleyi hemen bitirelim derim.
    Ayrica ben olsam Gomis'i yine 1 sene daha kenardan getiririm, 1 milyon Euro civari 1 senelik sözlesme verilir Super Lig'de her zaman is yapar rahatlikla ve Icardi'nin de kalmak isteyebilecegini düsüyorum, Seferovic ise cabalamiyor sorun bu, bence gönderelicegini anladi iyice birakti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence 3'ü de olmayacak. Orada bütünü ile bir değişim yaşanabilir. Dembele de yaşı ve kalitesiyle, seni uzun süre taşır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir