2 Kasım 2022 Çarşamba

Neyse ki cezası 1 maça düştü ve Beşiktaş karşısında sahada olacak


Abdülkerim Bardakcı'nın 2 maçlık cezası 1 maça indi. Adaletli olan diyemeyeceğim, o gün çalınan 2 puanımızın yanında, Abdülkerim Bardakcı'nın yediği kırmızı kart da yanlıştı. Dolayısıyla aldığı ceza da. Neyse ki cezası 1 maça düştü ve Beşiktaş karşısında sahada olacak. Sizi bilmem de, benim için takımın olmazsa olmazlarından. Sol stoperdeki etkisini, onun olmadığı maçlarda hissediyoruz. Özellikle de hücum aranan, önde baskı kuracağımız zamanlarda.

Demiştim ya, Nelsson çok çakılı oynuyor. Emin Bayram da tüm gayretine rağmen, sol ayağını kullanamadığı için, oyun kurulumunda sorun yaşadı. Abdülkerim Bardakcı bu konuda bir Marcao değil de, o rol adına en iyi yerli. Sol ayağını iyi kullanır, topla çıkar, gerektiği yerde sol bek edasıyla bindirir, gol arar. Savunma aksiyonu da gayet iyidir. Beşiktaş'ın, Weghorst / Cenk Tosun 2'lisine bol bol uzun top atacağı ortamda, Abdülkerim Bardakcı'nın varlığı daha önemli.

Savunma da biraz daha güvenli hale gelecek. Sol bekte yine Emre Taşdemir oynayacak gibi görünüyor. Onun kademesine girecek isim, daha tecrübeli ve pozisyon bilgisi yüksek bir isim olacak. Top sendeyken de, geriden oyun kurulumunda elin güçleniyor. Takım için muadili yok, her maç sahada olmak zorunda. Nelsson'un yokluğunu mevcut içerisinden dindirebilirsin de, Abdülkerim Bardakcı'nın yokluğu sıkıntı.

Nelsson'u dindirirsin. Kalite yüksek de, sağ stoper oynatabileceğin isimlere sahipsin. Ross, Emin Bayram ve Metehan Baltacı'nın potansiyelleri var. O yokluğun şiddetini bir derece dindirirsin. Profiller de benziyor. Abdülkerim Bardakcı ise bambaşka bir profil. O olmayınca, sol stoperde, bu rolde oynatabileceğin bir ismin yok. Haliyle de oyun kurulumundan, ön alanda kuracağın baskıya kadar, saç ayağının biri olmamış oluyor.

6 yorum:

  1. Umarım topa müdahale ettiğinde topun hangi bölgelere gidip gidemeyeceğini de hesaplar. Topu keseyim derken o top rakibe pozisyon oluyor çünkü topu rakibe sektiriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben beğeniyorum futbolunu.

      Sil
    2. Dediğin gibi abi Marcao sonrası en uygun isimdi yerli olarak. Ancak topu sektirdiği zaman pozisyon veriyoruz. Bunu halletse bizde işi ne demeyelim lütfen :)

      Sil
    3. Ama öyle. Çözülür o konular da. Sektirme işinden bir sorun olduğu aklımda dahi kalmamış.

      Sil
  2. Federasyon maçın satıldığını kabul edip cezaları indiriyor ve yönetim hala sessiz kalıyor asıl eleştirilmesi gereken konu bu bence. Doğranmaya devam edileceğimizin garantisidir bu adım. Asıl şimdi satılmış şerefiszlerin düdüklerini asmaları gerekiyor. Yönetim boş çıkışları çok can sıkıyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir