6 Kasım 2022 Pazar

Rashica, hangi kanada geçse, etkisi değişmiyor


Beşiktaş'ın bek kalitesi kötü. Sağ bekte alternatifleri yok, sol bekte ise bütünüyle problem yaşıyorlar. Rosier oyundan çıkınca da, Galatasaray adına oluşabilecek en iyi senaryo oluştu. Rosier'in, Galatasaray'ın sol kanadı karşısında etkili olabileceğini düşünüyordum. Tayfur Bingöl'le birlikte, ne hücumda, ne savunmada var olabildiler. Maç boyunca da, Rashica ve Barış Alper Yılmaz'la rakip bekleri dövdük.

Rashica, hangi kanada geçse, etkisi değişmiyor. Daha önce de yazdım. Çizgide oynadığında da, içe kat ettiğinde de benzer etkide. Çok hareketli, çalışkan ve ısrarla dikine zorluyor. Tek eksiği "gol" kaldı. Gole de olabildiğince yakın çünkü. Tam da lig için "bug" diyeceğimiz kanat türü. Formayı aldığı günden bu yana, onun da kötü maçı yok. Galatasaray adına vazgeçilmezlerden biri olmayı başardı ve beklenti de buydu.

Kaçırdığı golde, sakin kalmasını bekledim ama. Gol anına kadar müthiş geldi. Köşeye basit bir şekilde bırakabilecekken, kalecinin üstüne vurdu. Gerçi bu bitirememe hali herkese sirayet etmiş halde. Rashica da bundan nasibini alıyor. Forvetini besliyor, hücum katkısı çok yüksek. Asistlerini izlemeye başladık. Gol katkısı da geldiğinde, hücumdaki el çok güçlenecek. Icardi'yi kazandın, şimdi gol anlamında diğer faktörleri işleyebilmekte.

Hücum rakamlarında en üsttesin. Bitiremiyorsun, topların direkten dönüyor, en kötü maçında dahi net imkanların var. Bunu aşabilmek gerekiyor. Farklı galibiyetleri hak etsen de, bitiremediğin için her an diken üstündesin. Beşiktaş maçı dahi kaza kurşununa kurban gidebilir ve 2-2 bitebilirdi. Oysa 2-1 sonrası yakaladığın net imkanlar var. 2 topun yine direkten döndü. Hücumu sürüklüyor, gol adına her şeyi yapıyorsun.

8 yorum:

  1. kaçırdığı gol gerçekten çok üzücü oldu. çünkü bjkli topçular bile gol diye bırakmıştı. yani yerden tıngır mıngır vursa bile gol olurdu çünkü mert nasıl olsa gol diye yatmayacaktı bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaçtı artık :) İyi oyununa odaklanacağız.

      Sil
  2. Opsiyonu olmaması çok kötü oldu.Fener ve Beşiktaş hemen devreye girebilir.

    YanıtlaSil
  3. Rashica'nin BJK maci performans videosunu izleyin adamin boş atagı yok ve Kerem gibi top kaybetmiyor hele sonda bir sag kanat pozisyonu var ordan cikamaz diyorsun adam 2 kisinin icinden geciyor yine pozisyon yaratiyor, yemeyip icmeyip bu adami almak.lazim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni öne taşıyor, sürüklüyor, içeriyi besliyor. Gol de atmaya başlayınca, komple bir paket olacak.

      Sil
  4. Bonservisine ilk saldırmamız gereken adam. Nelson satışının ardından Rasica mutlaka alınmalı. Ama esas hayalimiz tabi ki İcardi. Benim onunla ilgili de hayalim var. Erden Timur'un bir şekilde İcardi'yi tutmak isteyeceğini düşünüyorum. Nelson, Sacha, Kerem hatta torrera gibi oyuncuların satışından gelen para ile bu takım daha da geliştirilebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de şartları zorlardim. Rashica olabilir de, Icardi çok zor olacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir