22 Kasım 2022 Salı

Selçuk İnan'ın, Fatih Terim okulundan mevzun olduğuna inanıyorum


Fatih Hoca'nın son dönemdeki yardımcıları genelde ömürlük oluyordu. Hocanın yanına gel, gittiği yere kadar onunla devam. Hocanın çalışmadığı şu dönemde dahi, çalışacağı zamanı bekleyen yardımcıları var. Necati Ateş bunlardan biri mesela. Hocanın çalışmadığı zamanı, televizyonda yorumculuk yaparak geçiriyor ve Galatasaray'dan rövanş kovalamakla meşgul. Hocaya en büyük zararı o veriyor da, farkında mı, değil mi bilmiyorum. Bir de, bu işe yoğunlaşanlar var. Kendi yolunu çizenler.

Fatih Terim, bu ülkedeki gelmiş geçmiş en büyük teknik direktör. Öğrenmek isteyen adına da en büyük okul. Kimi öğrenmek için yanındaydı, kimi boşta kalmamak adına. Bu arada, hiçbir teknik direktörün de, antrenör yetiştirmek gibi bir gayesi olmamalı. Antrenör yetiştirmeye değil, takımı yönetmeye geliyorlar. Yanındaki antrenörler, bu isimleri okul olarak görecek ve bir şeyler öğrenecek. Selçuk İnan'ın da bu okuldan mezun olduğuna inanıyorum.

Futbolu zamanında bıraktı ve direkt olarak hocanın yanında göreve başladı. Bu arada da, belgelerini topladı. Hocanın görevi bitti, bu sefer de "kendisini" geliştirmeye baktı. Mancini'nin yanına gitti, yerinde maçları izledi, idmanlara katıldı. Bir anlamda "staj" görevi. Çok önemli isimlerin yanında, kendisini geliştirmeye baktı. Kendisini hazır hissedince de işe başlamış oluyor. Selçuk İnan'ın Kasımpaşa dönemi hayırlı olsun.

Kasımpaşa, enteresan camia. Tam bir teknik direktör öğütücüleri. Yine de imkanlar geniş, elde iyi bir takım var. Yeni teknik adamlar da, ilk etapta ciddi ivme kazanıyorlar. Geçen sezonun 2. yarısındaki çıkışlarını hatırlayın, bir de bu dönemi. Selçuk İnan da ivme ile başlar da, sonrasını "kulüp" kaynaklı bilemiyorum. Bir Antalyaspor felsefesi oluşmaz. Yine de, potansiyelini göstermek adına iyi bir sınav. Direkt olarak Süper Lig'de ve iyi bir takımda başlayacak.

Galatasaraylılar açısından önemi büyük. Efsane futbolcularımızdan biri. Teknik direktörlük döneminde de büyümesini, gelişmesini dilerim. Bu sayede, bir de teknik direktör adayı kazanmış oluruz. Hem ülke futbolu, hem de Galatasaray kazanır. Yeni isimleri görmeyi diliyorum. Sürekli aynı isimlerin etrafında dönüp dolaşmaktan, onları kurtarıcı olarak görmekten sıkıldım. Selçuk İnan, bu konuda iyi bir aday. Tekrardan başarılar dilerim.

9 yorum:

  1. futbol bilgisine kimse laf edemez ama lider olarak gerekli karizmaya sahip değil. kenarda sinik duran biri selçuk. aura yok pozitif enerji yok. terim ile kıyaslamak zaten imkansız da onun çeyreği bile değil. kaybederse buradan kaybedecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Hoca da öyle bir karakter degildi ama evrildi, bu iki isim de Alfa karakterler degil Fatih Hoca gibi olmasina da gerek yok zira Fatih Hoca kadar yirtici karakter cok az, Tuchel, Klopp da öyle degiller ki ama futbolda saha ici yöneticilik ögrenilebilir bir sey sadece cok tecrube gerekiyor, Selcuk Inan'in yapabilecegini düsünüyorum.

      Sil
    2. Karizma işi, kişilere has bir olay. Herkes o tarzda olacak diye bir şey yok.

      Sil
    3. Fatih Terim karizmasını gören nesillere teknik direktör beğendirmek zor :)

      Sil
    4. Hayat devam ediyor, futbol değişiyor. Yeni yüzlere açık olmak zorundayız.

      Sil
    5. 16:32'de yazan adsız arkadaş sen okan buruk ve selçuk inan'ı insan karakteri olarak aynı görüyorsan zaten diyecek bir şey yok. tuchel ve klopp da öyle değiller demen ise 2 kat daha yanlış olmuş. bu adamları saha kenarında hiç mi izlemedin? terim karizması deyince sadece bağırıp çağırmak mı sanıyorsun?

      Sil
    6. Karizma elbette bambaşka bir şey. Her şey de değil yine de. Devir değişiyor.

      Sil
  2. Birçok yardımcı hoca gibi kolayı seçip yorumcu olmaktansa böyle bir yükün altına girmesi takdir edilir. Düzgün bir karakter.Umarım başarılı olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir