10 Kasım 2022 Perşembe

Tozlanmış parçalı #12; Yiğit Gökoğlan


Galatasaray tarihinin kötü transferleri arasında yeri hatırı sayılır yerde. Bir transfer ne kadar anlamsızsa, bu transfer de o kadar anlamsızdı. Yiğit Gökoğlan / Yiğit İncedemir 2'lisi Manisaspor günlerinde parlamış olsa da, tarz olarak büyük takım futbolcuları olmadığı da belliydi. Yiğit Gökoğlan, çok hızlı bir kanattı. Hızlıydı, gerisi de yoktu. Yiğit Gökoğlan ise çapaydı, biraz da sertti. Yiğit Gökoğlan, Galatasaray'ı gördü de, Yiğit İncedemir o konuşulan transferi büyüklere gerçekleştiremedi. Yine de kariyer olarak bence daha öndedir.

2011 - 2012 sezonunun Ocak ayında, bence kanat transferi ihtiyacı yoktu. İlk etapta, 4-4-2'nin sağ kanadında Kazım Kazım oynuyordu ve fena da bir görüntüsü yoktu. Sonra da o pozisyona Engin Baytar geçti ve çok daha fazlasını yaptı. Baros'un sakatlığı sonrası, forvet transferi gerekliydi ve Necati Ateş hamlesi, o sezonun kırılma noktalarından biri. Yiğit Gökoğlan geldikten sonra ise, Kazım Kazım'ı da kaçırdık. Ayrılmak istedi ve gitti. Bence iyi bir alternatifti.

Yiğit Gökoğlan'ın bonservisi 2.5 milyon avro. O dönem için büyük rakam. Takıma katıldı, ilk 2-3 maç sonradan oyuna dahil oldu ama olmayacağı çabuk anlaşıldı. Sonra da adını duymadık zaten. Hatta Süper Final dönemi maç kadrosuna dahi alınmadı. Hızı var, teknik 0, gol atmaz, asist yapmaz. Atlet olsa, 100 metre adına potansiyel de, böyle futbolcu olmaz. Bir rivayet şunu der. Fatih Hoca onunla alakalı, sağ beke uçurtma hazırlıyorum demiş. Beke dönüştürecek desem, orada da Eboue arkası Sabri Sarıoğlu'ydu.

Yiğit Gökoğlan'ı Galatasaray'dan gönderilmek adına çok çabaladık. Çeşitli takımlarda kiralık oynadı, yine hayal kırıklığı oldu. Mancini dönemi takımda kaldı, hoca "herkese" olduğu gibi ona baktı, olmaz olaydı dedi. U21'de bir süre kaldı, gitmek bilmedi. Sonra da artık zararına yollar ayrıldı. Kendisiyle alakalı herhangi bir an aklımda yok. Sadece hayal kırıklığını konuşuruz. Tarık Çamdal'da dahi iyi olan 1-2 an vardır, Yiğit Gökoğlan'da yok.

8 yorum:

  1. Abdurrahim Albayrak transferiydi sanırım.

    YanıtlaSil
  2. Bir futbolcu için ne acıdır, Tarık Çamdal gibi bir ismin bile bir iki anı varken, kendisinin o kadar bile olmaması

    YanıtlaSil
  3. Yerli sınırı bence konuyu buralara getiriyor. Oyuncu olmadan büyükler yarışa girmek zorunda kalıyor genel konuşuyorum belki bı çok yerli bı sezon daha oynayıp gelse farklı hikayeler yazacak yada olmadıklarını göreceğiz almayacağız bile..

    YanıtlaSil
  4. kazim kendi gitmek istemisti yigit daha gelmeden ocak baslarinda kazimin ayrilmak istedigini belirttigi konusuluyordu sonra olympiakosa gittiginde kimse sebebini anlayamamisti transferin. Yigit sonradan geldi. Kazim yerine turk kanat alalim mantiginda yapilmis olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Formayı Engin Baytar'a kaptırınca gitme meyili yaptı ama bu transfer sonrası tamamen ipleri kopardı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir