21 Kasım 2022 Pazartesi

Tozlanmış parçalı #15; Mehmet Polat


Mehmet Polat deyince, direkt olarak akla getirmek zor. 2002 / 2003 sezonunda oluşan dev transfer sirkülasyonunun "sürpriz" parçalarından biriydi. Sürpriz diyorum, çünkü bu tarz bir transfer beklenmiyordu. 1 önceki sezonun "şampiyon" stoper tandemi Bülent Korkmaz / Emre Aşık'tı. Fatih Hoca'nın, Popescu tadında bir stoper isteyeceği netti de, yerli bir alternatif beklemiyordum. Emre Aşık, taca çıktı çünkü. Bence bunu hak etmiyordu.

Hocanın, Popescu tadındaki stoper tercihi Almaguer olmuştu. Mehmet Polat da, transferin son günlerine doğru, Almaguer ile birlikte geldi. Gaziantepspor'dan kiralanmıştı. Değerli bir futbolcuydu, Milli Takım'a gidiyordu. Genelde bu tarz transferler bonservisiyle gerçekleşir de, Gaziantepspor'u kiralamaya ikna etmek de ilginçti. O sezon, Galatasaray formasıyla toplamda 15 maçı var. Rotasyondan öteye geçemedi ve forma istikrarını da sezonun son bölümünde bulmuştu.

Galatasaray'a "sakat" olarak geldiğini hatırlıyorum. Bu durum da birçok maçı kaçırmasına sebepti. Sonra süre bulmaya başladı, oynadığı maçlar oldu ama çabuk kesildi. Almaguer zaten koca bir hayal kırıklığıydı ve Ocak ayında ayrıldı. Bülent Korkmaz, kendi çizgisinde devam ederken, Emre Aşık'ı o dönem kaybettik. Milan'dan kiraladığımız Sarr'ı da ara ara stoperde deniyorduk. Genel tabloya bakınca, stoper konusunda istediğimizi alamadık.

Ocak ayında da, Xavier hamlesi gelmişti. Suat Usta da ilk etapta sağ bekte kullanılsa da, aslında o da stoperdi. Mehmet Polat'a gelirsek, yine uzun bir süre kadroya alınmadı, sezonun son 5 maçını ise 90'ar dakika oynayarak geçti. Takımda tutulmadı, yeni sezona girerken bambaşka stoper transferleri geldi. Mehmet Polat'ın Milli Takım'a kadar yükseldiği o güzel günleri ise bir daha geri dönmedi. Galatasaray sonrası, buram buram Anadolu turu başladı.

4 yorum:

  1. mehmet polat'ın kendisi bile hatırlamıyordur galatasaray forması giydiğini. "tozlanmış parçalı" konseptine niye girdi, anlamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konsept içine, benim izlediğim herkes girer. Özellikle de bu tarz dipte köşede kalmış futbolcular. İyi olanı zaten herkes hatırlar.

      Sil
  2. Cm 4 te inanılmaz özellikleri vardı gören de çağlar falan sanırdı, bunun haricinde akılda kalan bir yanı olmadı. Senden lukunku da bekliyoruz. Aslında 2002-2004 arası transfer dönemi gelse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok isim, çok konu var. Aklıma geldikçe yazıyorum :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir