25 Kasım 2022 Cuma

Tozlanmış parçalı #16; Yuto Nagatomo


İlk maçtan "peşin hükmü" vermeyi severiz. Nagatomo'nun Galatasaray formasıyla ilk maçı bir Sivas deplasmanıydı ve o maçı kaybettik. Nagatomo'nun futbolu beğenilmemiş, yerden yere vuruluyordu. O gün yazmıştım, ilk maçtan peşin hüküm vermeyin. Sadece Nagatomo için değil, birçok futbolcu için bu yapılıyor. Değil ilk maç, birkaç maç beklemek gerekiyor. Kaliteli isim bir de, tanıyoruz, kariyeri ortada. 2017 - 2018 sezonunda şampiyon olurken, Nagatomo'nun katkısı önemliydi.

Sezona "sol bek" sıkıntısıyla başlanıldı. İddialı ve iyi hamleler yapıldı. Sol bek için de son güne kadar Asamoah zorlandı. Gelir diye bakılırken, Juventus onu bırakmadı. Asamoah'ı da o kadar garanti görmüşler ki, alternatif üretilmedi ve Avrupa'da transfer dönemi bitince zorda kaldık. Eylül ayının ilk haftasında transferler yapmaya devam ederken, sol bek için de Latovlevici geldi. Türkiye Ligi'nden beğendiğimiz isimdi de, Galatasaray'da hiç olmadı. Kötü başladı, tepki yedi, o noktada kırıldı.

Sonra Fatih Hoca geldi, Ocak transferine girerken de odağı sol bek transferiydi. Orada diğer sorun, maddi olarak güçlü olmamak. Mustafa Cengiz yönetimi, değil futbolcu almak, eldekini de satmak durumunda kaldı. Badou Ndiaye giderken, orayı başka bir isimle dolduramadık. Fatih Hoca da, 4. döneminin imzalarından biri olan Donk kazanımını gerçekleştirdi. Transfer döneminin son günü de bireysel çabasıyla Nagatomo'yu kiralattı.

Nagatomo'nun 2017 - 2018, 2018 - 2019 sezonu şampiyonluklarında payı büyük. Özellikle de ilk dönemi. Bonservisinin alındığı 2. sezonda, ciğer sönme hadisesi yaşamıştı ve bu durum onun performansını oldukça etkiledi. Yine de çok düşmedi. Katkısı oldukça istikrarlıydı. Serie A günlerinde tam bir kanat jokeriydi. Her 2 bek ve açıklarda oynayabiliyordu. Galatasaray'da sol bek olarak izledik. İyi sol bekler arasında da yer aldı.

3. sezonunda ise, ciddi bir transfer sirkülasyonu vardı. Ocak transferleriyle birlikte yabancı sayısı sorunu doğdu ve Nagatomo'nun lisansı askıya alınmıştı. Saracchi transfer edildi çünkü, Nagatomo da düşüş yaşamaya başlamıştı. Linnes de geri dönünce, Nagatomo'dan vazgeçildi ama bu durum, kadro planlaması hatasıydı. İlk yarıda Linnes'in lisansını askıya almak da aynı şekilde. O Nagatomo da bugün hala futbola devam etmekte ve ülkesi ile Dünya Kupası'nda yer alıyor. Galatasaray ve Fatih Terim hakkında da çok güzel mesajlarını alıyoruz.

6 yorum:

  1. iki sezon üst üste içerideki bjk ve başak maçlarında quaresma ve visca'ya adım attırmamıştı. final niteliğindeki o 4 maçta da oraya duvar örmüştü resmen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O 2 maç da, şampiyonluğun en önemli anlarıydı..

      Sil
  2. Karakter ve futbolcu olarak örnek bir insan.Yaş nedeni ile performansı düştü.Sahada mücadeleden hiç kaçmadı.

    YanıtlaSil
  3. Bilekleri ve yeteneği değil temposu çalışkanlığıyla oynayan istikrarlı bir oyuncuydu. Akarı kokarı yoktu. Ciğer olayından sonra temposu da kalmayınca her gün giderek eridi. Erken yaşta gelseydi iyi olurdu. İyi hatırlanacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok karakterli futbolcu. Katkısı müthişti. Hem saha içi, hem saha dışı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir