27 Kasım 2022 Pazar

Tozlanmış parçalı #17; Izet Hajrovic


Ribery'nin Galatasaray'dan ayrılışını her fırsatta konuşuruz. Büyük skandaldı. Yakalayabileceğimiz en büyük potansiyeli, maaş gecikmesinden dolayı elden kaçırdık. Bahsedilen rakam da oldukça komik. Bize aks ettirilen bu tabi. İşin "hülle" ayağı olduğunu söyleyen var ki, buna alet olduysak da skandal. Neyse, Ribery'i her dönem anarız. Hajrovic'in Galatasaray'dan ayrılışı da bana göre benzer skandaldır ama o dönem dahi üstünde duran olmamış. Hajrovic'in alıp yürüyememesi mi bunda sebep?

2013 - 2014 sezonunun Ocak ayında, çok büyük bir yıldız adayı diye lanse edilerek transfer edilmişti. Bizde de beklenti doğal olarak arttı. Hajrovic için Amrabat'tan vazgeçildi mesela. O ara transfer döneminin en iddialı hamlesi Telles'ti de, Hajrovic'den yana da beklentiler vardı. 3.5 milyon avro bonservisle alındı. Ciddi bir yatırımdan bahsediyoruz ve bu adamın sezon bitmeden, sözleşmesini fesih edip de ayrılması büyük skandaldı.

Hajrovic'in Galatasaray'a pek bir katkısı olmadı. Eskişehirspor maçı harici de iyi bir anı aklımda yok. Şampiyonlar Ligi listesine dahil edilse de, rotasyonda devam ediyordu. Yabancı sayısı da sorundu tabi. İlk 11'de sadece 6 yabancıya yer verdi ve yedeklerde yabancı bulunduramıyordun. Oynasa ne değişirdi dersek, bir şey değişmeyecekti. İzledik ve gördük, iyi bir futbolcu olduğunu düşünmüyorum. Top ayağına yakışıyor da, kanat için ağırdı. 

Sezonun son bölümüne doğru, düğün bahanesi ile takımdan ayrıldı. Son maçta kadroda yoktu. Sonra öğrendik ki sözleşmesini fesih etmiş ve Werder Bremen'e imza atmış. Nedeni de ödemelerde gecikme. 3.5 milyon avro bonservis verip de aldığın bu adam, sadece 3 ay sonra takımdan "bedelsiz" şekilde ayrıldı. O 3.5 milyon avro'nun hesabı soruldu mu? Gerçi o dönem, Ocak ayında yapılan neredeyse her transfer skandal kaynıyor.

Hajrovic de skandalların zirvesinde. Ribery gibi parlayamamış olması, o skandalın hatırlanmamasına sebep. Komik olan da, o dönem dahi konuşulmamış olması. "Kurtulduk" adı altında gören dahi oldu. Hajrovic'in kariyeri de büyümedi. Werder Bremen'de hayal kırıklığı oldu, Eibar'a kiralandı, sonra Dinamo Zagrep'e gitti ve orada arada öne çıktığı oldu. Şimdi de, Yunan Ligi'nde Aris formasını giymekte. 

2 yorum:

  1. dava açmamış mıyız bu oyuncuya ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açtın ama sonuca bağlanmadı doğal olarak. Futbolcu haklı çünkü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir