30 Kasım 2022 Çarşamba

Tozlanmış parçalı #18; Fernando Meira


Meira'nın Galatasaray günleriyle alakalı bazı yorumları oldu. O dönem için, kalsaydım dahi şampiyon olamazdık dedi ki çok haklı. Skibbe dönemi Galatasaray'ın bazı noktaları ne kadar iyiyse, bazı noktaları da o kadar yetersizdi. O 4-2-3-1 içerisinde, Kewell - Lincoln - Arda - Baros 4'lüsü çok keyifliydi. Baros'un alternatifi Nonda'ydı, diğer isimlerin ise alternatifleri yoktu. Orta sahaya dönün, oynayan isimler dahi yeterli değildi. Hatta bu yüzden, Meira'yı ilk etapta orta sahada deniyorduk.

Ocak transferi yapmadın, üstelik eldekileri de kaybettin. Skibbe de gitmişti zaten. Hamburg karşısında savunmada oynatacak isim bulamadığından, Kewell'ı stopere çekmek zorunda kaldın. Meira için gelen teklifin de öyle çok cezbedici bir yanı yoktu. Sezon başında 4.5 milyon avro bonservisine verdin, Ocak ayında 6 milyon avro'ya sattın. O 1.5 milyon avro için de, Avrupa hedefini çöpe attın. Ligde şampiyon olamazdın da, Avrupa tarafı çok umutsuz değildi.

Galatasaray'da, yeni Hagi ve Popescu arayışları uzun yıllar devam etti. Yeni Popescu arayışının da bence en iddialı isimlerinden biri Meira'ydı. Portekiz Milli Takım'ında oynayan, Bundesliga'nın da önde gelen stoperlerinden biriydi. Çok uzun yıllar Stuttgart forması giydi. Galatasaray için müthiş bir transferdi de, kendisinden beklediğimizi alamadık. Yarım sezonluk dönem, yine de yorum yapmak adına yeterli değil. Bu tarz kaliteler adına beklemek, daha sabırlı olmak lazım.

Popescu da böyleydi. Transfer olduğu ilk dönem çok ön planda değildi ve hayal kırıklığı mı diye sorgulanıyordu. Transfer olduğu sezonun 2. yarısında oturmaya başladı ve büyük katkı sağladı. Meira da Popescu gibi, geriden iyi oyun kurabilen, tekniği özelliği üst düzey, lider bir stoperdi. Top tekniği o kadar iyiydi ki, orta sahada da rahatlıkla kullanırdın. Zaten kullandın da. Yapı bozuk olunca, herkes kötü durabiliyor. Stoper performansları, biraz da orta saha ile doğru orantılı.

Nelsson / Marcao 2'lisi iyi derken, geçen sezon Dünya kadar gol yedik. Nelsson / Abdülkerim Bardakcı ile daha sağlam duruyoruz, çünkü orta sahan iyi. O dönemin orta saha yapısıyla, stoperlerimizi yorumlamak zor. Meira da biraz onun kurbanıydı. Adnan Polat dönemlerinin olmazsa olmazı, panik olmayı çok sever. Keita da yine öyle bir panikle, 1 sezon sonrasında geldiği rakama gitmişti. Meira'dan da kazanç görünse dahi, kayıp daha büyük oldu.

2 yorum:

  1. Adnan Polat devre arası bu adamı yollayarak ikinci kez UEFA şampiyonu olmamızı engellemiştir belki de. Hamburg maçlarında Kewell'ı stoper oynatacak kadar aciz bir duruma düşmüştük.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı dönemlerde, Meira ve Keita satışları o kadar anlamsız olmuştu ki..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir