1 Aralık 2022 Perşembe

Değişim büyük olsa da, yeniden yapılanma değil bunun adı


Bu sezona "şampiyonluk" parolasıyla bakıldı ve iddialı transferler yapıldı. Çoğu geçici, yaş haddi olan isimler. Biraz da zamansızlık tabi, geç başlandı işe. Zaman olmayınca da, direkt kaliteye yöneldiler. Değişim büyük olsa da, yeniden yapılanma değil bunun adı. Yeniden yapılanma işi, yeni sezonda olacaktır. Şimdiden çalışmaları mutlaka başlamıştır, planlar yapılıyordur. Sezon sonu sözleşmesi bitecek birçok ismi de bugünden konuşmaya başladık.

Gomis, Mertens, Mata, Emre Taşdemir, Okan Kocuk ve Jankat Yılmaz'ın sözleşmeleri bitecek. Icardi, Seferovic ve Rashica'nın da kiralık dönemleri bitiyor. Seferovic ile yollar bugünden ayrılmak isteniyordur. Ocak ayında devam edeceğini düşünmüyorum. Kalan futbolcular ile alakalı akıbetleri de yaz dönemi göreceğiz. Ne kadar iyi duruma gelseler de, oradan da devam edeceğini düşünmediğim isimler var.

Gomis mesela, kesinlikle yollar ayrılacaktır. Yaş 37 ve geçen sürede işini zaten yaptı. Forvet konusunda yeni sezonda yapılanma izleriz. Icardi'yi tutmak istesek de, bu formuyla onunla devam edebilmek zor. İddialı futbolcu, talipleri var, profil büyük. PSG de beklenti sahibi. Dembele ve Muriel gibi sezon sonunda sözleşmesi bitecek isimler bu yüzden konuşuyoruz. Oradaki değişime hazır olmak gerekir ve bence gerekliliği de var.

Mertens'in belli bir +1 opsiyon şartı var ve o da yürürlüğe girecek gibi duruyor. Yeni sezonda da kendisini izlemeye devam edebiliriz. Bu yaşında teklif almaya devam ediyor. Bunu da düşünebilir tabi. Galatasaray'a gelişi biraz da Dünya Kupası ile alakalıydı. Mata ile ise devam edilmeyecektir, ondan eminim. Hem Mertens, hem Mata işi, gelecek sezon biraz da lüks. Daha genç, geleceğe dönük bir ismi izleyebiliriz.

Emre Taşdemir, bu form grafiği ile devam ederse yeni sözleşmeyi alır. Okan Kocuk'u bilmiyorum, kalmak isteyemeyebilir de. Jankat Yılmaz ile ise şimdiye kadar sözleşme uzatmamak yanlış. Muslera'nın gelecek sezonu son, Jankat Yılmaz'ı sonrası adına hazırlamak gerekir. Rashica'ya gelirsek, şartları zorlarız. Tutabilir miyiz emin değilim ama ihtimal var. Bu ligin futbolcusu, mutlaka devam etmeliyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir