27 Kasım 2022 Pazar

Transferde belli bir plan programın olması hoşuma gidiyor


Transferde belli bir plan programın olması hoşuma gidiyor. Geçen yaz dönemi, seçim kaynaklı gecikme yaşanmıştı. Biraz da iş apar topar olmuştu. Takımın durumu, ihtiyacı, yaz dönemi yaşanacaklar ortada. Yaş haddi olan ya da kiralık futbolcular var. Kimi kalır, kimi gider, kimini tutamayız. Icardi, büyük golcü ve katkısı muazzam. Bu yükseliş sonrası da, onu takımda tutmak zor. Icardi'nin odağı direkt Serie A'ya kayar, PSG'nin de bonservis beklentisi yükselir. Olur da kalırsa çok mutlu olurum.

Tutamayız diye düşünüyorum. Boşluğu da büyük olur. Çok kritik mevki. Forvet pozisyonunda istikrarı ve kaliteyi bir türlü yakalayamadık çünkü. Bu iş yaza bırakılamaz, şimdiden çalışmaya başlamış olmak gerek. Galatasaray'da da o arayış başladı ve Moussa Dembele için şartlar zorlanıyor. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek ve Lyon'da kalmayacak. Henüz 26 yaşında, önemli bir kalite. Şu an eski havasında olmaması, senin fırsatın. İyi bir projeye ikna edebilirsin.

Ocak ayında zor tabi. Transfer etsen de, Icardi varken Dembele'yi de kullanmaya çalışmak imkansız. Ocak ayında ihtiyaç olan, yerli bir forvet alternatifi. Seferovic'le yolların ayrılmasını bekliyorum, Gomis'in de yaş haddi var. 8+3 içerisinde, kenardan yerli bir forvet getirebilmek eli güçlendirir. Deniz Undav ismi de bu yüzden konuşuluyor. Yeni sezonda da, Dembele'nin alternatifi Deniz Undav olabilir. 3. alternatif olarak da, biraz daha hızlı bir forvet ile rotasyon tamamlanır.

Nelsson'un olası ayrılığı karşısında, Nino alternatif olarak belirtiliyor ki, blogda da yazmıştım. Diğer yanda yerli stoper alternatifleri var, onları da konuştuk. İsimleri de, gereklilikleri de. Bir de Mert Müldür ismini gördüm. Kulübü satmayacağız dese de, bu iş paraya bakar. Ciddi bir sakatlıktan çıkacak ve piyasası düştü. O da eli çok güçlendirirdi. Sağ bek olsa da, Milli Takım'ın en iyi yerli sol beki. Sol bek adına, çok fazla alternatif yok ve oraya yabancı transferi imkansız.

4 yorum:

  1. Mustafa Mohammed i çok erken gözden çıkardık.Tabi bunda onun Fransa aşkı büyük rol oynadı.Mohammed i ileride çok arayacağız maalesef.Dembele önemli bir oyuncu.Icardi yerine olabilecek en ciddi isim.Bonservis olmaması avantaj.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi gitmek istedi, aklı da hep oradaydı. Bence o bizi gözden çıkardı :)

      Sil
  2. (Emre)
    Yazin Halil Dervisoglu transfer edilseydi hocanin eli hamle konusunda biraz daha rahatlardi diye dusunuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da forvet değil ki. Mertens için alternatif olabilirdi ama şu an o pozisyon da dolu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir