3 Kasım 2022 Perşembe

Tudor'un olası ayrılığı, Cengiz Ünder'in transferi adına şu açıdan tehlike


Cengiz Ünder'in "transfer" durumu oluştuğu an, çok ciddi talipleri olacak. Türkiye'ye dönmeyi düşünüyorsa da, herkes onu isteyecek. +3 yerli ile alakalı herkesin sıkıntısı var. Özellikle de kaliteli yerli konuşuluyorsa, bazı ihtimalleri ıskalamamak gerekir. Cengiz Ünder'in transferini, yaz aylarında da konuştuk. Gündeme girdi, konuşuldu, Tudor onu ideal 11'inde düşünmeyince umutlanıldı ama kaliteli rotasyondan da vazgeçmediler.

Sezonun bu zamana kadar ki geçen sürecine bakınca, her maç süresi olsa da, 11'de pek göremedik. Sürekli sonradan oyuna dahil oluyor. Marsilya da ilk haftalarda iyi başlayıp, sonrasında düşüşe geçti. Klasik Tudor sendromu diyelim. İlk haftalarda "fizik" farkı ile uçuşa geçerken, taktik çözülmeye başladıktan sonra, düşüş kaçınılmaz oldu. Marsilya'da son haftalarını yaşıyor diye düşünüyorum. Dünya Kupası arasına girerken, yolların ayrılması olası.

Bu da, Cengiz Ünder'in transferi adına şu açıdan tehlike. Yeni hoca gelecek, Cengiz Ünder'i mutlaka görmek isteyecek. Hatta takımda tutacaktır da, kaliteli futbolcu çünkü. Bu transfer adına çok umutlanamıyorum. Gerçekleşmesini isterdim, "cuk" oturacaktı. Solda Rashica, sağda da Cengiz Ünder ile yüksek kaliteye ulaşılacaktı. Yaz aylarında, Yunus Akgün / Kerem Aktürkoğlu kanatları için hayaller büyüktü. Şu ana kadar istediğimizi alamadık.

Tabii bundan sonra alamayacağımız anlamına gelmiyor. Yine de 2 isim de 11 oynadığında, tarz olarak çakıştıklarını düşünüyorum. Okan Hoca da bu yüzden 1'ini kesiyor. Rashica, 11'e yerleşti ve formayı da bırakacağını düşünmüyorum. Diğer isim ise, eldeki yerlilerden 1'i olacak. +3 yerli durumu bunu söylüyor, yoksa Yusuf Demir çok daha ciddi alternatif olabilirdi. Potansiyel olarak belki en iyisi ama kullanamıyoruz.

6 yorum:

  1. Şu yabancı sınırı saçmalığı kalkar umarım.

    YanıtlaSil
  2. Cengiz ünder değil de tudor ayrilacaksa okan hocanın yerine gelsin başlasın hemen.

    YanıtlaSil
  3. Kalitesinden şüphem elbette yok ama yine içe kat eden bir kanat oyuncusu. Kerem-Yunus çakışıyor evet ama Rashica-Cengiz de çakışmayacak mı? Rashica'nın alametifarikası sağ kanatta çizgiye basıp etkisini göstermesi. İki kanattan birinin çizgiye basan kanat, diğerinin içeri kat eden kanat forvet olması bizim sisteme daha uygun sanki. Napoli uzun süre Insigne-Mertens-Callejon oynadı mesela.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çakismaz. Rashica / Yunus da çakışmaz. Rashica ile çakışmak kolay değil. Rashica hem kat ediyor, hem çizgide oynuyor ve çok çalışkan. Tersine kimi koyarsan yani çakışmaz. Ama Yunus / Kerem olursa, ikisi de sadece kat etmeye odaklı. Bu da.tek düze, durdurulması kolay hücum demek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir