5 Aralık 2022 Pazartesi

Baran Aksaka gerçeği var artık


Rayo Vallecano karşısında kötü bir maç oynansa da, Baran Aksaka gibi bir kazanımı elde etmiş olduk. Bir süredir konuştuğumuz, beklediğimiz yeteneklerden. U19 seviyesinde sık sık izliyoruz da, A takım seviyesinde de (kupa ve hazırlık maçlarında şans bulduğunda) iyi işler çıkartıyor. Genelde sonradan oyuna dahil oluyordu, bu sefer 11 başladı. Özellikle ilk yarıda, savunma arkasına attığı toplarla da, hücuma yön veren isimdi.

Berkan Kutlu / Baran Aksaka hattında, merkezden hücumu yönlendirme işi ona baktı. Mata ağır kaldı mesela, çok beğenmedim. 5 metrelik alanda bir şeyler yapmaya çalıştı. Gomis zaten hareketsiz. Savunma arkasına iyi toplar atarken, bunlara yetişebilecek futbolcu da bulmak mesele. Koşu atan ve etkili olan bir tek Barış Alper Yılmaz var. Yunus Akgün de yokları oynarken, koca hücumda hareket gösterebilmek bir tek ona kaldı.

Forvetin hareketli olsa, kanattan da benzer bir etki alsan, bu pasların değeri daha net anlaşılır. Baran Aksaka'yı, daha kaliteli isimlerle bir arada izlemek isterim. Forvetinin Icardi, forvet arkasının Mertens, bir kanadının Kerem Aktürkoğlu ya da Rashica olduğu. Bunlar koşu atan isimler. Baran Aksaka'nın mevcut oyun tarzı değerli yani, aradığımız bir şey. Bu hazırlık maçının da en iyi yani, Baran Aksaka'nın A takım seviyesinden uzak olmadığını görmekti.

Oyun zekası ve saha görüşü yüksek, fizik olarak da büyüyen bir orta saha. Pas kalitesini izledik. Yarın duran toplardaki kalitesini de konuşmaya başlarız. O pas kalitesiyle, hücum hattına katacağı çok şey var. Söylediğim gibi, daha hareketli ve iyi hücumcuların arkasında, değeri çok daha net anlaşılır. Bu hareketsiz yapı içerisinde, verebileceğin sınırlı. Gomis'i koşturamazsın en basitinden ama Icardi'yi golle burun buruna getirirsin.

8 yorum:

  1. Sezon başlamadan yetersiz Türk oyuncularımızı yollamanın ne kadar isabetli bir karar olduğu net bir şekilde anlaşılıyor. İlk etapta Emin, Metehan ve Hamza, şimdi de Kazımcan ve Baran'ın gidenlerden eksikleri olmadığı gibi fazlalarının olduğunu görüyoruz. Okan hoca'yı bu tutumundan dolayı tebrik etmek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altyapıdan gençlerin önünü açıp, önlerini de kapatmadık. Bu değerliydi.

      Sil
  2. Baranın fizik olarak büyüyen birisi olduğunu düşünmüyorum 2 sene önceki fotosuna bakın aynı fizik yapıda olduğunu görürsünüz maçtada temas etmekten kaçındığı çok bariz belli, 3-4 kez u19 maçında izlemiştim orada bile temaslı oyunda yoktu zaten üst seviye için çok zatıf bir kas kütlesi var yere sağlam basmıyor yani kesinlikle güçlenmesi kas kütlesini artırması lazım kazanacağı güç ona pozisyonu gereği inanılmaz avantaj kazandırır mesela bazı pozisyonlarda kanat forvet vs gibi çok kas kütlesini artırıp güçlenmekte aıkıntı hızını çevikliğini kaybedersin ama baran için elzem oynadığımız oyun gereğide baran ileride ilk 11 oynamak istiyorsa kesinlikle fizikli temaslı oyuncuya dönüşmeli malum ortasahayı 2 kişi ile tutuyoruz artık eskisi gibi tek önlibero önünde 2 kişi yok baran aslında şu tarzıyla ön liberoyu seri ile tuttuğumuz önünde 2 ortasaha ile oynanan pas futbolunu oynayabilir ancak. Ciddi maçlarda bu oyun planımız ile üst üste maç yapsa tüm fiziksel defoları ortaya çıkar malesef. Ama oyun görüşü ve ayakları çok iyi yaşına göre çokta soğunkanlı maşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fizik durumu, ille kaslı yapı degil. Herkesin bir vücut yapısı var çünkü. Ayaklar yere daha saglam basabilir, mücadele içinde ayakta kalabilir.

      Sil
    2. Genetik tamam haklisin ama mutlaka fizigine teknik calisma kadar önem vermesi lazim, gecen bir programda son nesil tüm takimlarda Baris Alper harici fizigi Avrupa seviyesinde baska oyuncu olmadigi konusuldu bu konu cok bariz bizim eksigimiz, Torreira'nin da genetigi iyi degil ama Baran'i sirtina alir oynar oyle olsun demiyorum ama böyle de olmaz.
      Bir de hocam bu blog'un dark mode temasi varsa gecmesi dusunursen cok sevinirim, beyaz arka planda gözlerimiz kamasiyor inanilmaz neredeyse senin siten haric her yer dark mode'u destekliyor nacizane bir görüs bildireyim dedim.

      Sil
    3. Oyun tarzları farklı ama. Biri kesici, savaşçı 6 numara. Biri ise oyun kurucu 6 numara. Bambaşka 2 isim.

      Blogun dark teması yok, blogger böyle bir özellik tanımıyor. Gri yapılır arka plan en fazla, onu da denedim çokça kez, istenmedi.

      Sil
  3. Baran Demiroğlu nasıl,recep yanıp dibek bir de sence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baran Deiroğlu, yaşına göre fiziği ile de ön planda. Potansiyeli olan bir forvet. Recep Dilbek için çok bir yorumum yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir