5 Aralık 2022 Pazartesi

Belki adı en sonda anılıyordu, şu an çok önemli maçlarda iyi bir opsiyon


Barış Alper Yılmaz'ın neden çoğu ismin önüne geçtiğinin kanıtlarından biri de Rayo Vallecano performansıydı. Bıraktığı yerden devam ediyor. Kerem Aktürkoğlu'nu kestiği oldu, Yunus Akgün'ün zaten önüne geçti. Bunlar boşuna değil, mücadele ürünü. Okan Hoca'nın da bu futbolcuya net bir dokunuşu var. Hocaların dokunuşları konuşulurken, Barış Alper Yılmaz'ı anmadan geçemeyiz. Geçen sezonun "potansiyel" yeteneği, bu sezonun temel parçalarından biri oldu.

Bu maçta, 3 mevkide de oynadı. Sağ / sol kanat, sonrasında forvet. Icardi'nin sakatlığında, Gomis ve Seferovic gibi isimlerden net katkılar alacağımızı düşünmüyorum. Gomis, belki iyi bir hamle de, ilk 11 için temposu yetersiz, aşırı ağır ve hantal. Seferovic'den de umudu keseli çok oluyor. Mevcut içerisinde geriye de pek bir alternatif kalmıyor. Mertens'i oraya çekebilirsin ama farklı bir oyun oynamak zorunda kalırsın.

Diğer alternatif de Barış Alper Yılmaz. Günün birinde "forvete" geçmesi zaten bekleniyor. Yaşına göre, fizik gücü oldukça iyi. Burak Yılmaz, 25'li yaşlardan sonra bu mevkiye kaydı. O yaşa kadar ise, kanatlar adına "potansiyel" ama parlayamayacak bir isimdi. Barış Alper Yılmaz'ın ise kanat performansı bence umut veriyor. Çünkü mücadeleci, savaşıyor, çok hareketli. Hala öğrenmesi gereken noktalar ver. Özellikle de karar mekanizmasında.

Nerede, ne yapacağını biraz daha iyi bilmeli. Pas mı atayım, bitireyim mi, bitirirken ne şekilde hareket edeyim konusundaki zaman kaybı hataya yol açabiliyor. Bu biraz yaşla alakalı, tecrübe kazandıkça büyüyecek. Sağ kanatta tek düze kalıyor derken, alternatif üretmeye başladı. Sola da kayıyor artık, forvette de denenecektir. Çizgide oynayabiliyor, kat ediyor. Alt ligden hatırladığım, işin tabela kısmı da güçlüydü. Karar mekanizması büyüyünce, Galatasaray'daki tabelası da artacak.

Forvet için de, sırtı dönük oyunu öğrenmeli. Şu an daha çok "koşu" atan, savunma arkasına sarkacak profilde. Kanat için bunu biraz daha aşıp, fiziğini kullanabiliyor. Top ayağında da, rakip eksiltip, kanadını sürüklüyor. Sık forma şansı bulması, rotasyonda bazı isimlerin önüne geçmesi tesadüf değil. Çalışan kazanıyor ve formanın da adaletli bir şekilde dağıtılması önemli. Galatasaray'daki kanatlara bakınca, belki adı en sonda anılıyordu, şu an çok önemli maçlarda iyi bir opsiyon.

4 yorum:

  1. İleride çok iyi bir forvet olabilir.Israr etmek gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz daha 24 - 25li yaşlarına doğu bu değişimi yaşayacak gibi.

      Sil
  2. Tekniği ve karar verme eksikliği bence kanat için onu vasat bir oyuncu yapıyor. En önde santrafor olarak denenmeli. Gol becerisi de var. O zaman patlama yapabilir. Fiziği çok iyi. Burak Yılmaz'ı andırıyor her şeyi ile. İcardi yokken ben olsam en öne sahaya atarım. Gomis ilk 11 başlayınca faydalı olamıyor. son 20dk daha etkili oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eksik dediğimiz noktaları gelişebilir ama. Kanatta da mücadelesi ve patlayıcı özelliği fark yaratabiliyor. Değerli alternatif bence.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir