26 Aralık 2022 Pazartesi

Forvet rotasyonu bana göre sorunlu olsa da, Gomis'in varlığı bizi oldukça rahatlattı


Gomis'den ne alacağınız belli. Bunu da alıyoruz. Daha doğrusu, bunu Gomis veriyor. Okan Hoca'nın "forvet" kullanımı kariyeri boyunca büyük olmuştur. Nice ismi hayata döndürmüş ya da yükseltmiştir. Seferovic bunu istisnası diyelim. Gomis de, Okan Hoca'nın doğru kullanımı neticesinde verebileceği etkiyi veriyor. Icardi'nin yokluğu, Gomis'i 11'e taşıdı ve ekonomik kullanım aslında bu değil. Zorunluluk diyeceğim buna. Kenardan getirebileceğin Gomis, takımın en büyük kozlarından biri.

Gomis'i 11 kullandığın an, kenardan da forvete hamle yapamıyorsun. Icardi'nin yokluk dönemleri maalesef sık yaşandı. Seferovic yerine, forvet için alternatif gerekliliği de mevcut. Gomis'in ilk 11 oynadığında vereceği belli olduğu için, oyun anlamında asla eleştirmem. Bu saatten sonra ondan hareketli oynamasını bekleyemezsiniz. Ya da eskiden net bitirdiği pozisyonlarda, bazen yorgunluk kaynağı kötü vuruşlar da gelebilir. 

14 maçta 8 gol 2 asist. Bu sezon gol anlamında sorun yaşadığımız çok an vardı ve Gomis ile hayatta kaldık. Antalyaspor ve Ümraniyespor gibi kazandırdığı maçları asla es geçemezsiniz. Şampiyonluk gelecekse, Gomis'in bu etkisi de mutlaka konuşulacak. İşini yapıyor çünkü. Geçen sezon da yapmıştı, bu sezon da yapıyor. Geçen sezon da, düşme korkusu yaşanan haftaları kurtaran isimdi. Göztepe ve Rizespor maçlarını unutmak mümkün değil.

Bu sezon da elinden geleni yapıp, müthiş bir gol istatistiği yakaladı. 11 oynadığında ağır kalabiliyor, bazen hamle yapamıyor, o ağırlık da senin hücumunun akabilmesini zorluyor. Sonradan oyuna girdiğinde ise daha diri olduğundan, gol noktasında daha etkili ve duvar olabiliyor. Yine de her durumda, o müthiş pozisyon alması sayesinde gollerini atıyor. Forvet rotasyonu bana göre sorunlu olsa da, Gomis'in varlığı bizi oldukça rahatlattı.

13 yorum:

  1. Hagi ve Baros'tan sonra Galatasaray tarihinin en golcü oyuncusu Gomis'in siradan bir oyuncu oldugunu söylemek imkansiz, müthis bir bitirici ve saglam bir karakter.
    Hep ilk geldiginde ayrilmasaydi kac sampiyonlugumuz daha olurdu diye düsünecegiz ne yazik ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis, Galatasaray açısından unutulmaz bir noktada.

      Sil
  2. Abi karakter çok önemli ya. Gomis mertrens muslera sahiplenme duyguları takımı ileri tasiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis lider oyuncu ve karakteriyle de takımı ayakta tutan unsurlardan.

      Sil
  3. Devre arasında ihtiyacımız olan golcü değil bence geriye takviye. Stoper, Sol bek ve orta sahaya gerçek bir 6 numara kesin şart. Torrera dışında 6 yok. Sol bek yok. Stoperde Nelson ve Abdülkerim için net bir yedek de yok. alacaksan bunları alalım şampiyon oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence forvet alternatifi gerekiyor yine. Seferovic ile yolları ayırıp.

      Sil
  4. Kendini saha içinde ekonomik kullanıyor çok sırıtıyor takıma göre ne zaman vites arttırsa anından tükeniyor. Son 20-30 dakikanın oyuncusu olarak bu sezon büyük katkı olacak bize. Ama rotasyonda bizi taşıyabileceğini düşünmüyorum. Yaş haddinden dolayı artık hamleleri bile yavaşlamış durumda. Kendisini çok seviyorum. Antrenmanları izlemeye gittiğimde her daim biz oradaki seyircileri selamlar. Müthiş bir karakter kendisi ama rotasyonda bir forvete daha sahip olduğumuzda sahada kim olursa olsun son 20 dakika silahı olarak bundan iyisini bulamayız. Ve onu en ideal şekilde böyle kullanırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanıyor da, ilk 11 oynadığında o ekonomik kullanış bizi güçlü kılmıyor. Hücumun kalitesini bence düşürüyor.

      Sil
  5. Futbolu bıraktıktan sonra bizimle antrenör olarak davam etmesini isterim. Kendisi muazzam bir karaktere sahip.

    YanıtlaSil
  6. Gomis hazırlık maçlarında ciddi süreler almıştı fiziğini toparlamış 30dkfan 60dkya çıkarmış gayette mücadele etti çok beğendim. Forvete gerek yok gomis icardi götürür. Bazı yorumlarda yazılmış bence stoperede gerek yok çünkü yerli alabileceğin birisi yok meteham amin gayet yedekler. 6 numara torreria varken yersiz olmadığı zaman midstjö idare edebilir. Bence 2 ihtiyaç var birisi yerli solbek ki bu pozisyonda sadece rıdvan var yeterli yarım sezon kiralık opsiyonlu yada opsiyonsuz gelebilir kazımcan yokken özellikle çok iyi olur. Kazımcan dönünce öncelik verilerek rotasyonda devam edebilirler. Emre taşdemire güven olmıyacağı malesef sık sakatlandığı gerçeğini göz önğnde bulundurarak söylüyorum. İkincisi basında çıkan luis alberto haberleri ile matadan çıkıp mertensi yedekleyecek yada rotasyonda döndürecek çok iyi bir profil sergio gibi uzun sürelide hizmet edebilir. Onun dışında takım gayet yeterli ve iyi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katiliyorum canavar gibi mücadele eden forvet alinmayacaksa Dzeko vs gibi pozisyon gelirse atar tarzi oyuncuya ihtiyac yok, Gomis de öyle zaten gelirse atiyor kral.
      Bu Seferovic mi Diagne mi dersek herkes Diagne der saniyorum, hatta geri cagirma opsiyonumuz varsa arada Diagne geri gelsin zaten parasinin cogunu biz veriyoruz.

      Sil
    2. Yine de ağır kalıyor. Bir şey diyemem, yaş kaynaklı o da. Kenardan gelse, bence çok daha büyük bir koz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir