3 Aralık 2022 Cumartesi

Galatasaray 0-1 Rayo Vallecano, eksikler kaliteyi büyük oranda düşürdü


Yarını olmayan futbolcularla, bugünden vedalaşmak lazım. Kupada da aynı maalesef. Her seferinde geriye dönüş oluyor ve ligde vazgeçilen isimlere bir şans daha veriliyor. Gomis'in şu an ki alternatifleri gençler de, Aanholt'un arkasında Kazımcan Karataş var. Aanholt'un sol bek başlaması bir yana, maçı da orta sahada geçiyor. 90 dakika boyunca da, Aanholt'un pas hatalarını konuşuyoruz. Öne çıkan bazı performansların dışında, Galatasaray adına kötü bir hazırlık maçı.

Barış Alper Yılmaz ve Baran Aksaka, o bireysel performanslar da. Baran Aksaka'nın, A takım seviyesinin uzağında olmadığını görmek sevindiriciydi. Özellikle ilk yarıda, savunma arkasına müthiş toplar attı ve arkadaşlarını pozisyona soktu. Barış Alper Yılmaz'ın da neden ilk 11 seviyesine geldiği, bazı futbolcuların önüne geçtiği ortada. Hak ediyor çünkü. Böyle bir maçta dahi, 90 dakika boyunca mücadelesinden bir an bile ödün vermedi.

İlk yarı fena değildi aslında. Forvetinde Gomis o kadar ağır ki, ancak o kadar üretebilirdin. Savunma arkasına sık sık sarkarken, Gomis'in bunu yapabilmesi imkansızdı. Top da tutamadı. Barış Alper Yılmaz'ı o noktada iyi kullandık, özellikle de Baran Aksaka'nın paslarıyla. Gomis'in arkasında, Mata da ağır kalıyor. 5 metrelik alanda iyi paslar çıkarıyor da, sahayı kat edemiyor. Yunus Akgün / Dubois kanadı da, ilk yarının son 5 dakikası oynamaya başlayınca, gol çıkaramıyorsun.

Aanholt sürekli hücumda ve pas hatası halinde. Berkan Kutlu biraz daha rakip ceza sahasına yaklaşınca etki gösterdi ama geriden top çıkarırken yaptığı pas hatasıyla golü yedirdi. 2-3 performans var sadece ve ilk yarıda ancak o kadar üretebilirdin. O da ilk 15 ve son 10 dakikasında. Aradaki dakikalar yine kayıp. 2. yarıda ise oyuncu değişiklikleri, futbolcuların yerleriyle oynamak derken, kayıp oldu. Varlık dahi gösterebildiğimizi düşünmüyorum.

Rakip, ön alanda basmayı seviyor. O baskı kaynaklı da Galatasaray'ı hataya sürüklediler. Metehan Baltacı da geriden oyun kurarken zorlandı. Beklerle de çıkamadın, hiç etkili değiller. Kim oynayacak bu takımda? Eksik çoktu, bu da kaliteyi büyük oranda düşürdü. Hazırlık maçı olduğundan çok fazla takılmıyorum, çünkü sahada iyi bir kadro yoktu. Icardi yokluğunda bu forvet işi sorun olacak yalnız. Orayı doldurmak kolay değil.

6 yorum:

  1. Icardi gelene kadar Barış en önde denenebilir. Fizik var, koşu var. En azından tempolu oyuncu sahada kalmış olur. Sola Kerem gecebilir zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an en doğru alternatif gibi. Ama o da farklı bir oyun gerektirir.

      Sil
  2. Yunus ve Barisi begendim, Mata da fena degildi yani dinamo gibi bir orta saha degil ama ayaga cok guzel uzun paslar atiyor ve daha dinamik olan Mertens ile birkaç kere daha birlikte oynarsa bence Sergio gibi iş yapabilecek tek adam Mata.
    Berkan'i pek begenmedim usta ayaklarla oynamayinca Berkan gecen seneki gibi cok göze batiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunus Akgün ve Mata'yi çok tutmadım ben bu maçta. Yunus Akgün yine istekli gibiydi, gelecek adına pozitif olabilir.

      Sil
  3. Yunus'la hemen sözleşme işini çözmek lazım. Gerekirse gene sat ama ver sözleşmeyi öyle sat.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir