6 Aralık 2022 Salı

Galatasaray 3-4 Villarreal, kazanımımız gençler


İlk 20 dakikada, Galatasaray'ın ön alan presi ve baskısını beğendim. Oyunu rakip yarı sahaya yıkmıştık. Bu baskının net pozisyona dönüşememesi, forvetinin topu tutamaması ve hareketsiz kalmasıyla alakalı. Bazı bile bile ladesler var ve hazırlık maçı da olsa, bu tarz denemeler yapmak zaman kaybı. Aanholt'tan sol bekte ne aldın ki, orta sahaya kaydırdın mesela? Ya da neden Gomis'i 11 kullanmaya devam ediyoruz. 45. dakikalarda değişiklikler geliyor ve takımın o zamandan sonra hareketleniyor.

Bu tercihler o kadar kötü ki, takımın da ahengini bozuyorsun. Berkan Kutlu yine eleştirilecek de, Aanholt çıktıktan sonraki performansına bakın bir de. 2. yarıda Barış Alper Yılmaz da forvete geçince, takımın nasıl hareketlendiğini izleyin. Baran Aksaka, Vallecano karşısında müthiş oynamış işte. Bu maçta da onunla başla. 2. 45'de oyuna aldın, takımın bütün pas organizasyonunu yönetti. 2 kötü hazırlık maçı oynansa da, kazanımı Baran Aksaka oldu.

İlk yarıdaki kırılmanın temel sorumlusu da Okan Kocuk. Bu sezon hangi maçta kaleyi alsa, kötü performans verdi. Yerliyle oynamalıyız deniyor ya, bence Muslera'ya bir şey olmasın diye dua ederek zamanımızı harcayalım. Öyle 2 gol yedi ki, 2-0 sonrası maç bitti zaten. Takım koptu, o ara 3-0 oldu. 3-1'e getirdin ve biraz hareketlendin derken de, Aanholt'un muhteşem hatasıyla ilk yarıyı 4-1 geride kapattın.

2. yarı yine iyi reaksiyon verdik. Oyuncu değişiklikleri direkt etki etti ve takım hareketlendi. Barış Alper Yılmaz ön alanda hem hareketli, hem de Gomis'e göre daha mücadeleci. Biraz olsun topu tutabildin, uzun attıklarını alabildin. Mata oraya yaklaştı, pozisyona girdi. Yusuf Demir'i de fena bulmadım. Gençlerin de parlıyor. Baran Aksaka'yı konuşurken, Caner Doğan gibi de bir hücum kozuna merhaba diyorsun. Çok klas, hareketli bir genç. Aldırdığı penaltı tam anlamıyla onun eseri.

Baran Demiroğlu da gelecek daha. Penaltıda, Kerem Aktürkoğlu'nun topu ona bırakması müthiş hareket. Klas penaltı attı ve potansiyelini de U19 maçlarından biliyoruz. Forvet konusunda "yerli" arayışı varken, bu potansiyeli o rotasyona yazabilmeliyiz. Gençlere şans veriyoruz, hepsinin üzerinde durmaya çalışıyoruz. Sakatı, eksiği çokken de, gençler için ısrar devam. Bazısı göze battı ki, bile bile ladesleri denemektense, bu çocukları kullanalım.

8 yorum:

  1. İlk 11'i görünce gözlerimize inanamadık,Baran'ın yanında Efe Akman'ı izleriz bu sefer diye düşünürken, artık 18de bile yer bulamaması gereken Anholt'u gördük.Kanatlarda maç temposunu kaybetmemesi gereken Kerem ve Yunus'la başlasa yine bu 3-0 garabetine düşülmezdi. Okan Kocuk'a sezon sonu teşekkür edilmeli ve kalede Batuhan Şen'e güvenilmeli.Malesef şampiyonluk yolu ideal 11 in hem sakatlanmamasından,hem de sürekli iyi performans vermesinden geçiyor,devre arası iyi takviyeler şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baran Aksaka'nın yanında Efe Akman şu an için zor da, Baran'ı yine 11'de kullanabilirdik.

      Sil
  2. Okan Hoca kadro seçiminde eleştiriebilir.Ancak hakkını yemememiz gereken birçok genç oyuncuyu 11 veya yedekten kullanıyor olması.Yıllardır vasatı aşamayan yerli oyuncular ile oynadık.Şuanda bu oyuncular ya ptt 1.ligde ya da vasat takımlarda forma mücadelesi içerisindeler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençler konusunda hakkı çok. Şans veriyor, ısrarcı. Çoğu ismi konuşur olduk.

      Sil
  3. Mata, Yusuf, Baran biraz da Gomis bu takimda benchten gelir gerisi cok zor bu seviyenin adami degiller ve Aanholt tercihi cok cok yanlis bu adamin zarari var takima sadece, yine Okan Kocuk asla olmaz hatta yabanci siniri kalkarsa bir Reina, Boffen artik bosta yasli klas kim varsa gidip aslan gibi tecrubeli yabanci bir yedek almak lazim, yerli olupta klas istikrarli kalan tek bir kaleci bile yok, Ersin, Ugurcan, Altay hepsi 1 sene var 1 sene yok istikrarsiz kaleciler.
    Berkan ise sadece cok kaliteli ayaklar arkasini kapatirsa oynuyor, artik ilk 11 oyuncusu olacagini sanmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 11 tercihinde bazı isimler bile bile lades oldu. Hazırlık maçı olsa dahi bu tarz denemeler, hak eden gencin zamanından yiyor.

      Sil
  4. hamza akman nerelerde ya , bi sakatlığı mı var acaba ?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir