6 Aralık 2022 Salı

Galatasaray'ın çocuğu, isteriz ki burada uzun ve başarılı yılları olsun


Dünya Kupası arasında, iç transferin tamamlanmasını bekliyordum. İlk adım, en beklenen adım oldu. Diğer adımlardan ise henüz ses yok. Yunus Akgün, takımın en az kazanan futbolcularından biri. Aldığı süreye ve takım içi önemine bakınca, sözleşmesinin revize edilmesi şarttı. Günümüz Türkiye'sinde, rakamı olabildiğince düşük kaldı. Bunun da sorun olması doğaldır. Sözleşmesinin bitmesine 1.5 yıl kalacaktı bir de. Transferi konusunda ipler de futbolcuya geçiyordu.

Yunus Akgün'den yana beklentimiz hala var. Galatasaray altyapısından yetişmiş, ciddi potansiyeli olan bir futbolcu. Kerem Aktürkoğlu / Yunus Akgün kanatlarının hayaliyle geçen sezonu bitirdik, bu sezona başladık. 2'li özelinde bu zamana kadar belki istediğimizi alamadık da, bir şey bitmiş değil. Yunus Akgün, henüz 22 yaşında ve önünde uzun bir gelecek var. Sözleşme durumu da ister istemez sorun oluyordur. Bu noktadan sonra, ciddi anlamda ivme kazanmasını bekliyorum.

Kanatta mı olur, farklı rolde mi göreceğiz. Kanat performansı şu ana kadar yeterli olmadı. Adana Demirspor'daki beklentiler ile, Galatasaray'daki beklentiler bir değil. Bu seviyede, biraz daha güçlü ve mücadele içerisinde olabilmesini bekliyoruz. Tek düze hareket ediyor çoğunlukla. Daha oyun kurucu, hatta forvet özelliği olsa da, sağ kanatta sadece sola kat ederek oynamaya çalışıyor. Bunu da durdurmak kolay.

Forvetin arkasına kayabilir diye bekliyorum. O özelliği var çünkü. Yeteneği üst düzey, dar alan becerisi olan bir futbolcu. Kanatta sadece kat etmeye odaklıyken, daha özgür bir rolde rahat hareket edecektir. Mertens'i orada kullanıyoruz ve tarzları da benzer. Kanatta devam edecekse, oyununa biraz daha yön katmak zorunda. Sadece kat etmeyi düşünmemeli. Kanat rotasyonumuz güçlü. Bu rotasyonu güçlü kılan isimlerden biri de o. Rekabet bizi güçlü kılıyor.

2 yorum:

  1. Altyapıdan yetişmesi ve A takımda sürekli oynaması önemli. Yunus ,Emin ve Metehan altyapıdan gelen diğer oyunculara örnek olacsktır.Yunus 'un 10 numarada daha faydalı olacağını düşünüyorum. Yaşı genç ve gelişim gösterecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hak ettiği sözleşme verildi. Artık geriye dönüp bakılacak bir şeyi de kalmadı. Performans bekliyoruz :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir