7 Aralık 2022 Çarşamba

Hazırlık maçı da olsa, bile bile lades dememek gerekiyor


Hazırlık maçı da olsa, bile bile lades dememek gerekiyor. Aanholt'tan sol bekte ne aldın ki, orta sahada ne bekledin? Torrent'in Alpaslan Öztürk / Aanholt orta sahasını hatırlarsınız. Okan Hoca da, orta sahadaki eksikler neticesinde, 2 hazırlık maçında da bu denemeyi yaptı. İlkinde sonrasında döndü, 2.'sinde direkt başlattı. Sonuç doğal olarak hüsran. Villarreal maçının ilk yarısını boşa geçirmiş oldun. 1 hamle, takımdaki tüm taşları etkiliyor.

Sadece Aanholt değil, bence Gomis'i 11 başlatmak da bile bile lades. Çok ağır ve hareketsiz. Fizik gücünü kullanmaya çalışırken, sağdan sola dönüşü dahi asır sürüyor. O hareketsizlik de, senin hücumunu keyifsiz kılıyor. Önde top tutamıyorsun, hızlı atağa çıktığında forvetini bulamıyorsun. Ya da forvetin topu alıyor, servis yapana kadar mevsimler değişiyor. 2 hazırlık maçında da eksik çoktu ve en büyük sorunu da forvetten yana yaşadık.

Barış Alper Yılmaz'ı forvete kaydırdığımızda hareketlendik. Hızı tamam, sırtı dönük oynamaya da çalışıyor. Hava toplarında var, mücadele içinde. Elinde sonunda geçeceği pozisyon da orası olacak. Gomis etkisiz, Seferovic zaten hiç olmadı. Forvet rotasyonunda, ligin 2. yarısı adına yapılanma gerekiyor. Elden bazı kazanımlar olacak, bu da rotasyona yönlülük katacak. Yine de daha net, kaliteli alternatifler lazım.

Aanholt'la alakalı konuşulacak çok fazla bir şey yok. Ocak ayında bu takımda kalacağını düşünmüyorum. Bunu daha önce de yazdım. Ocak ayında olmayacak bir isim için de anlamsız ısrar içindeyiz. Üstelik farklı mevkilerde denemeye başladık ki, x gencin süresinden çalıyor bu hareket. Baran Aksaka, Vallecano karşısında da iyiydi, Villlarreal maçının 2. yarısında da. Bu maça da direkt başlasa ne olacaktı ki?

2 yorum:

  1. Gomis yerine Mostafa ya da Diagne tutulsaydı demeden edemiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis de, kritik katkılar verdi. Geçen sezon da önemi vardı. Diagne kalsa daha büyük sorunlar oluyordu. Mohamed de kendisi gitmek istedi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir