28 Aralık 2022 Çarşamba

Her şartta, Torreira yerine oynayacak isim Midtsjö olacaktır


Sivasspor deplasmanı kolay olmayacak. Torreira, en olmadık maçta cezalı duruma düştü desek yeri. Deplasmanın zorluğunda, onun da yokluğu etkenlerden biri. Sivasspor, tüm odağını bu maça kırdı. Rıza Çalımbay, yemedi içmedi ve kendisi için Galatasaray maçını çıkış olarak görüyor. Galatasaray'la olan sevgisi herkesin malumu. Hava soğuk, zemin ne durumda olacak. Bizi zorlayacak etmen çok. Bu deplasmandan galibiyet çıkartırsak, önümüz de hiç olmadığı kadar açık.

Kazımcan Karataş'ın yokluğu da problem. Yerine oynayacak isim kim olacak? Emre Taşdemir olsa, çok fazla maç eksiği var ve şartlar zor. van Aanholt olsa, bu da 11'de ekstra 1 yerli demek. Bence van Aanholt oynamalı. Kendisini beğenmiyor olsam da, en azından tecrübesi ve savunmada bir şeyler yapabilme ihtimali önemli. Ekstra yerli kim olacak, bunu konuşmamız lazım. Orada da adaylar ve ihtimaller belli.

Muslera yedek olup, Okan Kocuk oynayabilir ki bence bu bir risk. Berkan Kutlu orta saha oynayabilir ki, bence bu daha büyük risk. Baran Aksaka ihtimalinden de söz ediliyor bu arada. Kendisini 11'de çok görmek istesem de, şartlar zorlu, biraz daha ısırabilmek gerekiyor. Baran Aksaka da pas özelliği ile ön planda. O sahada olursa, Oliveira değil de Midtsjö yanında oynamalı. Oliveira'yı da bu maç yedek bekletmek bence takım kalitesi anlamında sorun olur.

Rashica veya Gomis kenara gelip, Barış Alper Yılmaz'la da başlanabilir. Gomis'in kesilmesi zor duruyor da, bu maç için Rashica bir ihtimal. Gerçi o da kenara gelince, takım kalitesi sorun yaşayabiliyor. Zor karar ve Okan Hoca'nın hamlesini merak ediyorum. Bence en güçlü 2 ihtimal, ya kalede Okan Kocuk, ya da sol bekte Emre Taşdemir. Orta saha ya da hücumda bir değişim yaşanacağını düşünmüyorum. Her şartta, Torreira yerine oynayacak isim Midtsjö olacaktır.

12 yorum:

  1. Şu maçta kadro kurmak konusunda bu kadar sıkıntı yaşanıyorsa bu kadro mühendisliğinin ne kadar hatalı olduğunun göstergesidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadro mühendisliğinde sıkıntı yok. Alternatif 1 2 noktada sorun olabiliyor. O da eksikler kaynaklı. Erden Timur'a bu müthiş kadro adına ne kadar teşekkür edilse az.

      Sil
    2. Bence de hata yok zira kadroyu yaparken ayni pozisyondan 2 kisinin uzun sakatlik gecirecegini hesaplamazsin, yedegin yedeginin yedegi durumu icin kadro kurulmaz. Besiktas yakin zamanda 13 oyuncu ile sampiyon oldu ona bakarsan yaptiklari her sey hataliydi ama herifler sampiyon oldu.

      Sil
    3. Gayet iyi kadro kuruldu. Bunun ötesi olmuyor artık.

      Sil
  2. Barış forvet olmalı

    YanıtlaSil
  3. Barış oynar tahminim.Gomis'i bu maçta yedek bırakıp ekonomik kullanmak gerek.Hava ve saha şartları zor olacak.

    YanıtlaSil
  4. Muslera Boey Nelson Apo TAŞDEMİR
    Midjtsö Sergio
    Rashica Mertens Kerem
    Maalesef Gomis

    Bence Tasdemir oynamali solbekte pva ve berkanla ugrasmaya gerek yok. Sergio sakat degilse baslamali 11de. Sivas savunma yapamiyor ama hucumda ayaklari cok kaliteli. Hucum yaparsak yeneriz. Gomis sahadayken skoru almamiz lazim gomis 50-60gibi bitiyor cunku. Keske Sefer biraz saglam olsa da onla baslayip son yarim saate gomisle baslayabilseydik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taşdemir, böyle bir zeminde ağır risk olurdu.

      Sil
  5. Oliviera varken topu istediğin gibi oynayabilmek de çok keyifli. Alternatif üretmek lazım kendisine. Yoksa ortasaha keyif vermiyor. Icardi mi Oliviera mı olmasın derseniz. Icardi demek zorunda kalırım. Üretemedikten sonra Icardi nin bir anlamı da kalmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu takım bence Oliveira'nın takımı. Onun varlığı olmazsa olmaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir