24 Aralık 2022 Cumartesi

İpler eline geldi, liderlik maçına çıkıyorsun


Sezon başından bu yana herkes, Jorge Jesus'u konuşuyor. Fenerbahçe müthiş oynuyor, şöyle yapıyor, böyle yapıyor, tarihin en golcü sezonu, keyif, şu, bu. İyi bir tempoları var, coşku üzerine kurulu futbolları. Bunu da, kendilerinden daha zayıf rakipler karşısında müthiş uyguladılar. Gol yemekten asla çekinmeden, daha fazla gol bulmaya odaklandılar. Bu hücum oyununu izlemek de keyifli. Sorun şu, her maç aynı oyun olamıyor. Rakiplerin seviyesi zorlaştıkça görüntü değişiyor.

3 zorlu deplasman oynadılar, 3'ü de kayıp. Ağırlıklı olarak iç sahada oynadıklarının altını çizelim. Galatasaray mesela bu süre zarfında sürekli deplasmandaydı. Bu fikstür elbette tersine dönecek. Hatta henüz tersine dahi dönmemişken, Galatasaray'ın lider olma durumu oluştu. Fenerbahçe'nin iyi kapanan rakipleri açmaya çalışırken zorlandığını görüyoruz. Zorlu maçlarda da, o tempolarından pek eser kalmıyor. Jesus'un kendi oyunundan ödün verdiğini düşünmüyorum da, hücum kalitesi sıkıntısını yaşıyor.

Trabzonspor - Fenerbahçe maçını izledik, Trabzonspor'un hücum ayakları daha kaliteli. Galatasaray ise bu anlamda ligin tartışmasız en iyisi. Icardi, Oliveira, Mertens gibi ayaklar Fenerbahçe'de yok ve bu kalite sıkıntısını da böyle maçlarda yaşamaya devam edecekler. Galatasaray'da ise en büyük sıkıntı bitirememekti. Şimdi oyun ezberi oturmaya başladı, bitiricilik sorunu da bir kenara geliyor. Zaten en çok üreten takımdı. Bunun meyvelerini toplamaya başlayacak. İşler tam da olması gereken zamanda tersine dönecek.

Ağırlıklı olarak iç sahada oynayacak bir Galatasaray izleyeceğiz. Fikstür avantajını konuşmaya başladığımızda, yakalanan coşku daha da artacak. İstanbulspor maçını kazanıp, Sivasspor deplasmanında da kayıp yaşamamak lazım. 2'de 2 geldiği an, o ivmenin bir daha düşeceğini sanmıyorum. Ankaragücü maçını da geçip, Fenerbahçe deplasmanında kaybetmemek dahi büyük avantaj olur. İpler eline geldi, liderlik maçına çıkıyorsun.

12 yorum:

  1. Fenerbahçe'nin Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir maçlarında attığı toplam isabetli şut sayısı 3'müş.
    Hoca ve tek oyunu olan sistemleri gercekten iyi ama kalite olarak Trabzon ve Galatasaray kesinlikle önde hele ki defanslari evlere senlik en iyi defans oyunculari seneler önce kovdugumuz Serdar siz düsünün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadro olarak da, oyun olarak da daha iyi olduğumuzu düşünüyorum.

      Sil
  2. Fenerbahçe sezonu çok erken açıp form tutmuştu.Şimdi aradaki fark kapanınca gerçekler ortaya çıkmaya başladı.Istanbulspor maçı psikolojik olarak önemli.Liderlik gelirse hava değişir.Ayrıca haftaya Sivasspor maçı var. Bu sezonun en kritik deplasmanı ve kötü hava şartlarında ve zeminde oynayacağız.

    YanıtlaSil
  3. Kadro kalitemiz hepsinden daha üst seviyede. Hakem operasyonu olmazsa bu akşam rahat kazancağımızı düşünüyorum. Ama esas zor maç Sivas deplasmanı. O maç için Okan Hoca'nın iyi taktik yapacağına da eminim. Sergio oynarsa bu akşam bir şekilde çarptırıp o topu içeri sokarız.

    YanıtlaSil
  4. Umarım kalan tüm maçlarda bu şekilde futbol konuşuruz, konustururlar...

    YanıtlaSil
  5. zaten hakem katliamlarına maruz kalmasaydık, liderliği çoktan almıştık. hatta şu an güle oynaya şampiyonluğa gidiyorduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Çok daha rahat bir konumda olabilirdik.

      Sil
  6. Abi , Jesus kendi oyunundan ödün vermiyor, kalitesinde sıkıntıları var demişssin ama dün twitterda ödün veriyor yazmıştın ? İkisinden birini yanlış yazdın heralde. Bence ise ödün vermek istemiyor ama takımın zorlu maçlarda gücü yetmiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ödün veriyor işte, yanlış yazmışım. Büyük maçlarda o ödünü veriyor. Dediğin de doğru olabilir. 5-4 dahi kazandığı maç oluyor. Daha zorlu bir maçta aynı şekilde oynasa, belki de o kadar gol atamayacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir