21 Aralık 2022 Çarşamba

Nelsson'a gelen tekliflere gösterilen reaksiyon ne olacak?


Danimarka'nın Dünya Kupası performansı hayal kırıklığıydı. Nelsson adına bu turnuva vitrin, olası satışı adına beklenmeli diyorduk. Nelsson da pek parlayamadı ama kendisi adına iyi bir tecrübe kazandı. Nelsson'un potansiyeli belli, yaz dönemi olan ilgi alaka devam etmekte. Sevilla başta olmak üzere, birçok takımın ona karşı isteği var. Ocak ayında Galatasaray'ı yine bir karar verme süreci bekleyecek. Nelsson'a gelen tekliflere gösterilen reaksiyon ne olacak?

Sözleşmesinde çıkış maddesi var ve rakam belli. O rakam görüldüğü an, zaten eliniz kolunuz bağlı. Gerçekçi olalım, şu an o rakamı kimse karşılamaz. 25 milyon avro rakam diye herkese söylersin de, bu bir anlamda "futbolcuyu satmıyorum" mesajıdır. Şu gün, 20 milyon avro dahi verecek bir takım çıkmaz. Ocak ayı transferi zordur, istenilen futbolcunun değerini mutlaka katlar. Galatasaray'ın da tok satıcıyı oynaması doğaldır.

Her şeye rağmen, yüksek rakamları da şu ortamda geri çevirmek zor. Biri gelir de, 15 milyon avro üstü bir rakamı önerdiği an kayıtsız kalamayabilirsiniz. Ülkenin ekonomik durumu, sizin şartlarınız belli. Döviz kuru da uçuyorken, bu tarz bir rakama yapacağınız satışın getirisi büyük oluyor. Şampiyonluk yarışındayız, stoper tandeminde sağlanan bir uyum var ve takımın pres oyunu adına da, o uyum çok değerli.

Yeni stoper geldi, hem Abdülkerim Bardakcı'ya, hem de takımın oyununa uyum sağladı derken belli bir zaman geçecek. Yine de şu unutulmasın ki, Luyindama / Marcao 2'lisi Ocak ayında kuruldu ve şampiyonluk geldi. Yeri dolmaz diye de bir şey yok. 5-6 milyon avro bonservisle, çok iyi ve potansiyelli bir yabancı stoper alabilirsiniz. O bütçenin kalan kısmıyla da, gelecek sezonun transferi için müthiş bir strateji kurulur.

Nelsson gitti, eldeki stoperlerle orayı doldururuz düşüncesi de zor. Ross sakat, zamana ihtiyacı var. Emin Bayram ve Metehan Baltacı'nın da biraz daha yolu var. Şu an alternatif olarak iyiler. Nelsson yerine 11'e yazdığın an, şampiyonluk virajında sıkıntı olabilir. Mutlaka transfer yapılacaktır. Tabi gönül Nelsson kalsın ve şampiyonluk kazandıktan sonra bu işi yazın konuşalım istiyor. Galatasaray adına kritik bir karar.

6 yorum:

  1. Ben satmaya karşı değilim yeter ki bı plan dahilinde olsun. Dün geçmiş yıllardaki gelen giden oyuncu bonservislerini inceledim içimi en çok acıtan ozandan gelen parayı plansız bir şekilde 13 milyon Euro ya diagne ye bağlamanız olmuş. Yoksa o 13 e plan dahilinde kimler kimler alabilirsin. Abdulkadir ömürü yeri geliyor 20 e bırakmadığını pişman olabiliyorsun. Benfica portonun gelen giden dengesini inceledim acımadan değer bulani satıp yerine hemen genç potansiyel katıyorlar. Ayrıca Sivas vb takımları inceledim yabancı yaş haddi acınası halde Anadolu kulüplerinin. Hep odak lig de kalmak 36 yaşında yatabareler ile bu lig gelişmez. Keşke yerli sınırı geleceğine yabancı yaş sınırı getirseler .. bellingam Dortmund da 170 maçı var 19 yaşında . Bizim baran bartuğ ya toplam da ikisine 30 dk süre vermişiz. Ülkü futbolu adına çok üzüldüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Plan vardır diye düşünüyorum, şu an iyi yönetiliyoruz. Bu iyi yönetim de devam etmeli.

      Sil
  2. Emin ve Metehan bence 11 e sürekli yazılırsa olacak bu adamlar. Rotasyonda ne kadar bekleyecek bunlar. Rotasyonda kimse gelişmez. Hele ki Adana dan Samet transfer edilirse Eminden de aşağıda Metehandan da aşağıda. Nelsonun yerini Nelson gibi bir adamla doldurmak da zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezon değil de, önümüzdeki sezondan itibaren olabilir. Şu an negatif kırılma da yaşayabilirsin. Nelsson neden satıldıya dönmemeli iş.

      Sil
    2. Adana dan Samet yada Avrupa’dan X bir isim gelse Emin yada Metehan olamaz. Bu çocuklara bir bakın adamlar canla başla mücadele ediyor. Dişini tırnağına takıp oynuyorlar. Bize bu ruh lazım. Bu çocuklar öyle büyük paralar da kazanmıyorlar. Bunların önüne Samet transfer edilirse bu adamları tutamayız. Yıllardır bu şekilde yaptık nicelerini yedik elimizde kalan 0 bundan sonrası böyle olsun. Okan hoca saha içinde kazansın kaybetsin farketmeksizin bu gençleri bizimle tanıştırdı. Sadece bu senenin jenerasyonu mu iyi. Böyle nice jenerasyonlarımız vardı. Avrupa’da klüpler her jenerasyondan en az 4 5 tane ligleri seviyesinde oyuncu kazanırken biz bir tane çıkmıyor kafasındayız. Zihniyeti Okan hocam değiştiriyor.

      Sil
    3. Şu an alabileceğin yerli stoper alternatifleri, elindeki gençlerden daha iyi olamaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir