20 Aralık 2022 Salı

Oliveira'nın neden olmazsa olmaz olduğuna dair rakamları paylaşmaya devam


Oliveira ve Emre Taşdemir, tam anlamıyla takımla idmanlara çıkmaya başladılar. 2'sinin de dönüşü değerli. Oliveira bana göre takımın en olmazsa olmazı. Emre Taşdemir ise sol bek için ciddi opsiyon. Hesapta olmayan, 0'dan kazanım diyordum. Kimsenin aklına böyle bir kazanım gelmezdi. Bu da Okan Hoca'ya yazar. 8+3 içerisinde, sol beki yerliyle geçmek olmazsa olmaz. Kazımcan Karataş / Emre Taşdemir rotasyonunun yeterliliğini tartışanlar olsa da, Galatasaray'ı fazlasıyla idare ediyorlar.

Oliveira'ya dönersek, neden "olmazsa olmaz" olduğuna dair rakamları paylaşmaya devam edelim. Comparisonator Türkçe 'nin paylaşımlarını fazlasıyla önemsiyorum.

90 dakika başına başarılı kilit pas:  
🥇 Sergio Oliveira: 1.16 
🥈 Anastasios Bakasetas: 0.81 
🥉 Gedson Fernandes: 0.44 
4️⃣ Salih Uçan: 0.37 

90 dakika başına üçüncü bölgeye isabetli pas:  
🥇 Sergio Oliveira: 18.07 
🥈 Anastasios Bakasetas: 16.75 
🥉 Lucas Torreira: 13.75 
4️⃣  Miguel Crespo: 11.96

90 dakika başına asist beklentisi (xA):  
🥇 Sergio Oliveira: 0.71 
🥈 Anastasios Bakasetas: 0.32 
🥉 Miguel Crespo: 0.27 
🥉 Salih Uçan: 0.27

Kilit pas konusunda açık farkla önde. Galatasaray pozisyon bulmuyor değildi ama bitiremiyordu. Bitiremeyince de, bu beklentiler sonuca dönüşmüyor. Icardi vitesi yükselttikten sonra, maçlar biraz daha farklı geçer oldu. Oliveira'nın da bu rakamları daha fazla anlam kazanıyor. 

3. bölgeye atılan isabetli paslarda da Oliveira ilk sırada. Orta sahanın merkezinde, gerçek anlamda bir oyun aklı. Savunma / hücum bağlantısını müthiş sağlıyor. Burada güzel olan, Torreira'nın da listede 3. sırada yer alması. Mücadelesi ve savaşçı kimliğiyle ön planda olsa da, hücum desteği vermeye çalışıyor. Israrla öne oynamaya çalışması da, bu listede yer almasına sebep.

En değerli istatistik ise, 90 dakika başına asist beklentisi. Oliveira, neredeyse maç başına 1 asist beklentisiyle oynayacak. Hücum organizasyonu ve ezberi gelişiyor, Mertens gibi isimler de yükselmeye başladı. Oliveira'nın bu beklentisi "gol" ile sonuçlanacak ve onun da tabelasının ne denli geliştiğini göreceksiniz. Bu arada Torreira da bu istatistikte 0.19 ile 5. sırada.

9 yorum:

  1. Çok değerli bir adam. Ligin en değerli birkaç futbolcusundan birisi hatta. Aidiyeti de cabası. Bu adam bizim futbolcumuz olmasaydı, medyadaki algı da çok daha farklı olurdu. Onun erken dönüşü çok kıymetli, umarım İcardi de en azından derbiye yetişir... İcardi dönene kadar santrforda Mertens'in, onun yerinde de Yusuf'un veya durumuna göre Mata'nın oynaması gerektiğini düşünüyorum. Bu Oliveira 'ya da yarar bence. Ama hoca Barış ve arkasında Mertens yapacak gibi. Bu kararda da hocaya güvenim sonsuz olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligin en değerli orta sahası diye düşünüyorum ben.

      Sil
  2. İleride yusuf mertens başlayıp duruma göre ilerleyen dakikalarda hangisi kötüyse çıkartıp barışı ileri atabiliriz yada gomis ile devam edip barışı kanatada alabiliriz. Barış sonradan girmeli dorvet oynayacaksa yorulan defansa karşı daha çok iş yapar. Bize ilk planda kapalı savunmayı açacak akıl koyan adamlar lazım yusuf mertens istanbul maçı için dah auygun olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence direkt Barış Alper Yılmaz'ı forvet başlatacak gibi.

      Sil
  3. Gecen sene Bakasetas övdügümüz zamanlari hatirliyorum da şu an istatistiklerde onu katlayan oyuncumuz var ve insanlar halen Sergio'nun ne kadar önemli bir oyuncu oldugunun tam farkina varamadi, bu güzel yazi ve detayli istatistikler icin tesekkur etmek lazim size.
    Israrla halen Midstjö oynamali diyen var cünkü yorumcu piyasasinda bu algiyi kirmamiz lazim yaninda birkac tane asker koşan (kerem, Barış vs.) oyuncu oldugu zaman Sergio tahtaya ilk yazacagin isimdir abi.
    Emre Tasdemir icin de görüsüne aynen katiliyorum yerli sol beklerin icinde saglikli oldugu vakit bence en iyi iki üç oyuncudan biri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstatistikler, tabelaya dönüşmeyince konuşulmadı maalesef. Tabelaya da dönüşecektir.

      Sil
  4. Cicaldau ve Taylan nerede Oliveria ile Torreira nerede.Büyük takımsan kaliteden ödün vermemek gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalite ciddi anlamda arttı. Torreira / Oliveira, Melo / Selçuk İnan'dan bu yana kurulan en iyi 2'li.

      Sil
    2. müthiş uyumlu ve iyi bi üçlümüz de olmuştu. fernando-belhanda-ndiaye

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir