9 Aralık 2022 Cuma

Tozlanmış parçalı #19; Bilal Kısa


Kısa bir Galatasaray kariyeri olsa da, asla kötü hatırlamayacağım bir futbolcu. Mesafe uzun Bilal Kısa diyorduk. Galatasaray formasıyla 8 golü var ve hemen hemen hepsi uzaktan şutlar. Belki de en önemli özelliğiydi. Gördüğüm en şutör futbolculardan biriydi ve o özelliğini de Galatasaray'da en iyi şekilde yansıttı. Galatasaray formasıyla 36 maçta 8 gol 5 asisti var. Hamza Hamzaoğlu sonrası, ağırlıklı olarak kenardan geldiğini düşününce, tabelası daha değer kazanıyor.

Zamansız transferlerden olduğuna inanıyorum. Bundan kastım da şu. 2015 - 2016 sezonu, 14 yabancılı düzenin ilkiydi. İlk 11'i bütünüyle yabancıyla geçebiliyordunuz. Galatasaray ise o sezona sadece 7 yabancıyla başladı. Üstelik Melo'yu son gün kaybetti ve orada oynatabileceği bir tek Bilal Kısa kaldı. Jose Rodriguez ve Jem Karacan gibi isimleri saymak istemiyorum. Selçuk İnan / Bilal Kısa orta sahası bana göre iyi iş çıkarıyordu da, Galatasaray kadro kalitesi ve derinliği çok düşmüştü.

1 önceki sezon iyi ve geniş bir kadro vardı. 2015 - 2016 sezonunda ise, Hamza Hamzaoğlu'nun azdan çok alma savaşını izledik. Aldı da aslında, alıyordu. Soru şu, gerek var mıydı? Sonuçta bu takımın da yeterlilik düzeyi belli, nereye ulaşabilirdin? Bilal Kısa'yı kendi içinde değerlendirirsek, Galatasaray'a katkısını veriyordu. Ama kadro kalitesinin durumu, Bilal Kısa'nın futbolunun övülmesi önündeki engeldi. Etiketçilik işte.

Farklı bir dönemde gelse, yaşına bakmadan, iyi bir yerli alternatif derdik. Bilal Kısa'nın altyapı günleri potansiyeldi de, uyanışı 30'lu yaşlarda oldu. Akhisar'ın o iyi kadrosunun en önemli parçalarından biriydi. 30 yaşından sonra Milli Takım'a yükseldi, Galatasaray'a transfer oldu. Galatasaray'daki kırılması da deplasmanda kaybedilen 4-3'lük Rizespor maçı. O maç sonrası, Hamza Hoca ile yollar ayrıldı. Selçuk İnan sakatlandığında, Bilal Kısa değil de, Jose Rodriguez oyuna dahil olmuştu. Bu hamle de maçı kırdı attı.

Mustafa Denizli ve Riekerink, Bilal Kısa'ya çok fazla şans vermedi. O sezonun sonunda da, Serdar Aziz transferinde Bursaspor'a takaslandı. Oradan Akhisar'a dönüş, Boluspor kariyeri derken de futbolu bıraktı. Galatasaray'da sadece 1 sezonu var. Dediğim gibi, daha doğru bir sezonda gelmesini dilerdim. Güçlü bir yerli alternatif olacaktı. Sol ayağı fazlasıyla güçlüydü. Şutun da her türlüsünü atabilen bir orta saha. Kesme ya da sert, fark etmiyor.

2 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir