11 Aralık 2022 Pazar

Yusuf Demir de bugünden öte, yarınlar adına daha değerli


Yusuf Demir'in potansiyelini Galatasaray formasıyla ilk maçı olan Kasımpaşa karşısında görmüştük. "Wonderkid" halini biliyoruz da, Galatasaray formasıyla beklentimiz farklı. Oyuna sonradan dahil olup, iyi iş çıkarmıştı. Sonrası ise pek olmadı. Sakatlık yaşadı, yabancı sınırına takıldı. Dünya Kupası arasını biraz da onun için bekliyordum. Hazırlık maçlarında şans buluyor ve her geçen zaman daha iyiye gitmeye başladı. Adana Demirspor karşısında 2 golü var ve müthiş bir futbol oynadı.

Onun da forvetin arkasında oynamasını değerli buluyorum. Sağ kanat olarak potansiyelini parlatsa da, asıl değeri forvetin arkasında sanki. Daha serbest, özgür bir rolde. Topla çok yetenekli çünkü. Kanatta oynaması, biraz da oraya hapis olması gibi. Ne kadar hareketli olursan ol. Ters ayaklısın, odak olarak kat etmeyi alacaksın. Forvet özelliği de yok, hüneri topla. Bu yüzden de forvetin arkasında oynarsa, potansiyeli daha net ortaya çıkıyor.

Adana Demirspor karşısında 10 numara gibi izledik. Mata, 8 numaraydı, Yusuf Demir onun önünde. Sahada kaldığı her dakikada da, potansiyelinin hakkını verdi. İlk golü muhteşem zaten. Sıkıntılı anlarda, sizi ipten alabilecek bir futbolcu. Adana Demirspor karşısında, hem oyunu yönlendirdi, hem hücumu hareketlendirdi, hem de gole en yakın hücumcuydu. Kanatlarının ve forvetinin kötü oynadığı ortamda, bir anda tek başına hareket etmek durumunda kaldı.

Hazırlık maçları değerli. Parlaması gereken isimlere şans verdik ve kendine getiriyoruz. Yusuf Demir de bugünden öte, yarınlar adına daha değerli. Bu takımın bir anlamda geleceği. Mertens ile rekabete girmesini, sonrasında formayı almasını bekliyorum. Söylediğim gibi, asıl potansiyeli forvetin arkasında. Wonderkid günlerine yaklaşır mı bilmem de, Galatasaray ve Türkiye açısından büyük potansiyel. Bir de yerli statüsünde oynayabilirse tadından yenmeyecek.

2 yorum:

  1. Lig başlayınca Mertens'i keseceğini düşünüyorum.Tam bir 10 numara.Hala nasıl aldık şaşırıyorum. Şutör özelliği olması değerli.Kapanan takımlara karşı Oliveria ile birlikte 2 şutör ile oynamak müthiş avantaj olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lig başladığında mutlaka süresi artacak. Uzun vadede de formayı alır, potansiyeli yüksek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir