23 Ocak 2023 Pazartesi

Amir Hadziahmetovic & Galatasaray, acil hal 8 numarada


Aklımdan geçse de, Ocak ayı için ciddi bonservis bedeli konuşmayız diye düşünüyordum. Galatasaray'ın 8 numara için net bir ihtiyacı var. Oliveira'ya alternatif gerekiyor ve bence en büyük eksikliğimiz de bu. Bunun görülmüş olup, mümkün olan en iyi transferi yapmaya çalışmak olumlu. Beşiktaş, Amir için transferde istekliyken, bizim de masada olmamız gerekiyordu. Galatasaray bu ismi yaz ayları için düşünürken, transferi erkene aldı.

Dün de yazdım. Amir için ödenecek 3-4 milyon avro'lar gerçekten para değil. Bu ederin üstünde bir futbolcu ve büyük takımda asla sırıtmayacağını düşünüyorum. İlhan Palut'un Konyaspor'da oynattığı futbol değerliydi. O futbolu yükselten isimler de, büyük takımlara transfer olduklarında sırıtmıyorlar. O futbolun da 2 değerli ismi vardı. İlki Abdülkerim Bardakcı, diğeri de Amir Hadziahmetovic. Amir için şunu da yazayım, bence ligin en iyi 2. 8 numarası. İlki Oliveira. 

Hem bugüne, hem yarına hamle. Oliveira'yı olabilecek en iyi şekilde alternatif altına almış oluyorsun. Kenardan da oyuna güçlü bir hamle yapabileceksin. Hem de yarın olası bir ayrılık sonrası elin güçlü. Galatasaray'ın güçlü bir orta sahası var ve rotasyonuyla da bu durum böyle olmalı. Torreira'yı alternatif altına alırken, Oliveira'yı da almalıyız. Oyunu tutmak isterken, orta sahada pas yapabilecek, teknik özelliği olan bir hamle yapabilmeliyiz.

Amir, 6 - 8 numaralar adına müthiş bir hamle. Pas ve teknik tarafıyla ön plana çıkar, çok çalışkandır ve tam bir takım oyuncusudur. Atlanmaması gereken tabela katkısı var bir de, özellikle asist tarafında. Midtsjö'den şu aşamada istediğimizi alamadık. Zaten alamadığımız için bu tarz bir transferi düşünüyoruz. 8 numara için düşüncem net. Gerekirse sol bek bile alma ama bu transferi gerçekleştir. Stoper ve forvet transferini geçiyorum artık. Alternatif üretebilirsin de, acil hal 8 numarada.

20.01.2023 tarihli yazı..

21 yorum:

  1. Son paragrafa aynen katiliyorum yeme icme Amir'i al. Sana santrfor ya da kanat öncelik degil sende Mertens, BAY, Kerem, Yunus vs. Gibi skora da katki saglayan icabinda hem kanat hem ileride oynayabilen adamlarin var, hem Icardi hem Gomis'in olmayacagi mac sayisi 3'ü gecmez ama topu getirecek tek adamin var o da olmayinca oyun kuramiyorsun hatta Icardi'ye bile top atamiyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En önemli eksiğimiz bence, 8 numara için üretilmesi gereken alternatif. Amir de mükemmel parça olur.

      Sil
    2. Sercan Dikme'nin haberine göre Besiktas harekete gecmis bugün Amir icin, umarim rakibe gitmez...

      Sil
  2. oliveira'nın yedeği olarak belhanda çok iyi olmaz mıydı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'nın yaşı var. O yaşta birine bonservis vermezsin. Yoksa olur elbet.

      Sil
  3. Van Bommen mi ne vardı o olacaksa Amir söner orada. 3. Alternatife dönüşür. 3. Alternatif için de bahsedilen paralar harcamak yerine alt yapıya yönelmek çok daha iyi olur. Eğer o alınmayacaksa geyet makul bir transfer olur. Ama bahsedilen paralar da çok duruyor gözümde. Oliviara 3.5 mil alındı kalitesinin altında bir adama da çok büyük paralar verilmemeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O olursa zaten Amir olmaz. 1'i olacak. Bence Amir şu an daha iyi alternatif gibi duruyor.

      Sil
    2. Amir tek mevkiyi yedekler. VB ise yer yer kanat oynamışlığı da var. Belhanda vari bir oyuncu.

      Sil
    3. 6-8 oynar da, burada yer yer kanat zor.

      Sil
  4. Abi bu kadar para harcamissin yarista cok avantajlisin bence Amir H. Alinmalidir, denenmis oyuncu ne verecegi belli Cicaldau'ya 6.5 milyon Euro verdin Amir'e 4 5 haydi haydi verilir hem dr BJK'nin önünü kesiyorsun adamlarin en iyi oyuncusu Gedson su an ben galen unutmus degilim o olayi.
    Amir'i BJK alirsa yarisa dahil olur biz alirsak Sampiyon oluruz bence solbek ve Amir ve genc bir ucuz santrfor yeterli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verilir tabi, Amir için para değil, yine yazıyorum. Çok değerli ve kıymetli bir orta saha. Beşiktaş'a giderse de ciddi güç kazanırlar.

      Sil
  5. Sol bek ihtiyacımız yok sanki Emre ve Kazımcan döndüğünde yeterli orası. Torreirayı da Berkan ile çok güçlü şekilde yedeklediğimizi düşünüyorum. Tek eksik Oliviera alternatifi. Oliviera ile Amir bir arada da oynayabilir profili çok uygun Amirin buna. Abdülkerim varlığında Geriden oyunu kurabildiğin vakit Amir Oliviera ikilisi ile rakibe cehennemi yaşatabilirsin. İçe kat Aden oyuncular burada çok değer kazanır etrafı yükselir. Ligi tanıyan oyuncu saymakla bitmez adamın artıları. Oliviera ile oynadığı vakit Olivieranın tabelası da çok artar. Çünkü oyunu onun üzerine çok yıktık. Mevkisini çok terketmek istemiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok acil değil ama Emre Taşdemir de ne kadar sağlıklı kalacak. Ben güvenemiyorum.

      Sil
  6. Isco boşta getirin izleyelim ya. Tam bizim oyuncu yemin ederim. Sakatlığı da yok hoca gidince Sevilla nın kötü gidişi neticesi takımdan ayrıldı. Amir falan para harcamaya ne gerek var. Isco yeter bize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar anlamsız ve ihtiyaca yönelik olmayan boş bir transfer olur ki.

      Sil
    2. Isco bu topraklarda harika iş olur bence. Psikolojik üstünlük zaten bizde birde makul şartlarda Isco hamlesi muazzam olur.

      Sil
    3. Son döneminin kayıp olmasını geçtim, Mertens var orada. Mata bekliyor. Oynatacağın başka alternatifler de mevcut. Senin ihtiyacın ise 8 numaraya alternatif.

      Sil
    4. Isco 8 de oynayabiliyor diye biliyorum ama.

      Sil
  7. Yumuşak geliyor bana o kadar beğenmiyorum büyük takımda pres altında aynı işleri yapabilir mi emin değilim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar da yumuşak sayılmaz. Pozisyon bilgisi ve topla becerisi iyi seviyede. Zaten 8 numara arıyorsun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir