16 Ocak 2023 Pazartesi

Ángel Di María & Galatasaray, yeni sezonun olası yıldız transferi


Geçtiğimiz yaz döneminde, "isim" anlamında büyük futbolcular transfer ettik. Hemen hemen hepsinden de ciddi katkılar alıyoruz. Bazısı yaz döneminde ayrılacak ve transferde yine bir hareketlilik oluşacak. Büyük isimleri konuşmaya devam edeceğiz gibi ve Di Maria da bugünlerde, yaz dönemi için konuşuluyor. İsim büyük olunca, ister istemez heyecan oluşmakta. Juventus ile sezon sonunda sözleşmesi bitecek ve orada devam etmeyecek.

Juventus öyle bir havada ki, herkesin frekansını bozabilecek nitelikte. Di Maria'nin da Juventus dönemi beklenilen gibi geçmiyor. Uzun ve başarılı bir PSG dönemi vardı. Juventus, yaz dönemi iddialı ama yaş haddi olan isimleri kadroya kattı. Özellikle de sözleşmesi biten futbolcular arasında. Di Maria'nın Juventus günlerinin başlangıcı sakat geçti. Bu yüzden de ciddi sayıda maç kaçırdı. Dünya Kupası'nda da hatta tam randımanıyla oynayamadı. Buna rağmen, Arjantin'in finali kazanmasındaki en önemli ayaklardan biri.

Di Maria'nın oyunda olduğu süre, Arjantin maça hükmediyordu. O oyundan çıktıktan sonra bütün denge bozuldu. Çok büyük bir futbolcu, kalitesini tartışamayız. Yaş kaynaklı elbette belli bir düşüş yaşayacak. Temposu, hızı düşecek ki, senin gündemine ancak gelsin. Bu sezon Juventus formasıyla 12 maçta 2 gol 4 asisti var. Geçtiğimiz sezon PSG formasıyla ise toplamda 31 maçta 5 gol 9 asistti. Di Maria'yı özel kılan özelliklerden biri de, büyük bir hücum jokeri oluşu.

Her 2 kanatta, orta sahanın merkezinde ya da forvet arkasında kullanabilirsiniz. Yer yer, sahte 9 gibi oynayabildiğini dahi gördüm. Galatasaray'da da oynayabileceği birçok pozisyon var. Oyun yapısını düşününce, yüksek ihtimalle kanatlarda devam eder. Hala belli bir hızı ve temposu mevcut. Topla inanılmaz hünerli, dripling özelliği hala üst düzey, pas ve teknik kalitesi çok yukarıda. Oyun aklı ve şut özelliğiyle de, keyfi çok yüksek bir yıldız. Gerçek anlamda bir yıldız transferi bu.

2 yorum:

  1. Abi konu di maria umarim gelir ama bence en buyuk yildiz transferimiz İcardi olur. Muslera en az 3 yil devam edecek İcardiyi de alirsak 3 yilda o. Atanimiz ve tutanimiz 3 sene ligin en iyisi olmasi cok kritik. Keza Keremin de burada kalacagini dusunuyorum. Kerem Baris gibi Kanatlar var. Sergioda 5 sene burada. İcardi alirsak kritik mevkii ligin en iyilerinden olacak. Ben İcardinin Muslera gibi kirilik yapacagini dusnuyorum. Bence elimizi cabuk tutmak lazim performansi ucacak sezon sonu baskalarinin ilgisini ceker. Psg milandaki kalulu ve leao istiyormus icardiyi takas onerecekmis onlarda da giorud disinda adam yok asla hayir demezler icardiye. Uzun oldu ama olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi, yaz döneminin en büyük gündem maddesi olacak..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir