16 Ocak 2023 Pazartesi

David Datro Fofana & Galatasaray, x kulübe futbolcu mu yetiştireceğiz demeyin


Bu tarz kiralamalar gündem olunca, x kulübe futbolcu mu yetiştireceğiz sorusu soruluyor. Sattığın kadar al kapsamında, ister istemez bu tarz hamlelere yöneldin. Bugün böyle bir zorunluluğun yok da, yine de bu tarz hamleler gerekebiliyor. Bazen de x futbolcu için bonservis bedeli ödememen ve o düşündüğün rakam ile başka bir transfer yapman gerekiyor. Galatasaray'ın forvet rotasyonu için, daha hızlı ve atlet özelliği olan bir futbolcu ihtiyacı var. Bunu da mümkün olan en doğru ekonomik koşula çözmek istiyorlar.

Chelsea, David Datro Fofana'yı Molde'den 12 milyon avro'ya transfer etti. Chelsea ile 1 FA Cup maçında 45 dakikası var. Ocak ayında geldi ve sezonun geri kalanında forma giymesi zor. Ligin ilk yarısında Molde ile maçlara çıktı tabi. Şu soruluyor. Fofana'nın 3. takımı gibi olacak da, Molde'nin liginde sezon bitti gibi görünüyor. Bu da 3. bir takıma imkan tanıyor, aslında 2. takım gibi oluyor. Chelsea ilk takımı gibi düşünün.

20 yaşında, çok önemli bir yetenek. Topla hızlı, yetenekli, ve gücü de olan bir futbolcu. Forvet ve kanatlarda forma giyebiliyor. İyi bir fiziği var ve savrulan, yıkılan bir futbolcu değil. Karar mekanizmasını geliştirmesi gerekecek, bu tarz bir yetenek için klasik eksikler. Dripling özelliği yüksek hücumcu. Galatasaray da maçlarda 55 - 60. dakikalar sonrası bu tarz bir alternatife ihtiyaç duyuyor bence. Transferi de bu noktada düşünülüyor.

Çalışkan olması da değerli, ön alandaki hareketliliği önemsiyorum. Barış Alper Yılmaz'ı bu tarzda değerlendirebiliriz de, Fofana'nın atletizm özelliği çok yüksek. Topla ilişkisi, tekniği de çok daha iyi. Dar alan becerisi de var, sadece açık alanda yürür diye düşünmeyin. Zaten o özelliği olmasa, Chelsea bu yatırımı yapmaz. Dar alanda 2-3 kişi eksiltip, ceza sahası içerisinde net vuruşlarını gördüm. Ciddi bir potansiyel bence.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir