12 Ocak 2023 Perşembe

Ara transfer dönemi resmen başladı


Ara transfer dönemi resmen başladı ve hamleler bir an önce gerçekleştirilmek isteniyor. Lig yarışı tüm hızıyla devam etmekte, boşluk yok. Transfer konusu da, asla son güne bırakılamaz. Zaten ihtiyacın belli, yapacağın da az transfer var. Bu transfer döneminde, alternatif üretilmek isteniyor. İlk 11 üzerinden, büyük bir transfer gerçekleşeceğini düşünmüyorum. İyi bir 11'imiz var, bazı noktalarda alternatif üretilmesi gerekiyor.

Takip edebildiğim kadarıyla, forvet, sol bek ve stoper için transfer düşünülüyor. Bana kalsa, sol bek transferiyle dahi bu işi bitirebilirdim. Sol bek transferi gerekiyor. O sol bek de yerli olmalı. Çünkü ilk 11'in dengesi buna bağlı. Kazımcan Karataş, geri döndüğünde bu takımın 1. sol beki olacaktır. Bize de şu haftaları idare edebilecek, Kazımcan Karataş döndüğünde de alternatif olacak bir sol bek lazım. Güray Vural bu anlamda ideal alternatif. Hücum yönü çok güçlü ve kenarda olduğunda da, skor ararken elini güçlendirir.

Haji Wright ile alakalı da istek yüksek. O da biraz, geleceğe dönük bir hamle gibi. 24 yaşında, gelişime açık, güçlü bir yetenek. Fizikli forvet, hızlı, Okan Hoca da "forvetlere" dokunuşu ile bilinen bir teknik adam. Futbolcunun maliyeti yüksek tabi, kolay transfer değil. Güray Vural'ı da işin içine katarak, paket bir transfer düşünülüyor. Erden Timur'un gün içinde Antalyaspor Başkanı ile görüşeceği yazıldı ki, bu iş medyaya yansıdı ise geri dönüşü olmaz. Bu 2 ismi de bekliyorum.

Haji Wright'ı hem forvet, hem kanatlar için düşünebilirsiniz. Icardi'nin olmadığı zamanlarda, biraz da güçlü kalabilme hamlesi. Maliyeti önemli tabi. Yüksek maliyet, büyük beklenti demek ve Diagne transferinde yaşananlar malum. Şu an bir forvet acil mi derseniz de, bence değil. Icardi oynarsa zaten sorun yok. Seferovic gitse dahi, Gomis ve Barış Alper Yılmaz'ın yeterli alternatif olacağını düşünüyorum.

Stoper konusu da bence gerekli değil. Eldeki alternatiflerin yeterli olduğunu düşünüyorum. Emin Bayram ve Metehan Baltacı var, Ross da dönecek. Şu anki görüntü, Ross'un biraz gözden çıkarıldığı yönünde. Şubat ortası gibi dönmesi bekleniyor ve bu süreçte şans bulması zor. Kiralık gideceği konuşuluyor. Metehan Baltacı için de böyle bir ihtimal var. Onun da, Süper Lig'de oynayabileceği bir takıma kiralanması mantıklı olabilir. Emin Bayram ise artık güvenilir bir alternatif.

Kiralık gidenler olunca, mutlaka stoper açığı oluşuyor. Orada da, Koray Günter ismini duydum. Yıllardır Serie A'da forma giyiyor. Belli bir istikrar yakalasa da, ilk dönemindeki potansiyeline asla ulaşamadı. Tandemde çok tutmuyorum, 3'lü savunmaların stoperi. Tandemde ağır kalıyor, hamleleri sorun. Geriden oyun kurarken güçlü bir stoper, fizik özelliği de gayet iyi. Alternatif olarak bakacaksak, orayı mutlaka doldurur.

8 yorum:

  1. Kazımcan'ın umarım Emre gibi sakatlık sorunları olmaz, geçen yıl Altay'da böyle bir durumu yoktu. Yanına tecrübeli bir yerli sol bek alınmasındansa genç ve potansiyelli yabancı bir oyuncu alınmasını tercih ederim, ismi bizimle anılan Danimarkalı Lund mesela, iyi bir hamle olabilir.
    Yine 10 numara pozisyonuna Oscar Gloukh gibi genç bir oyuncu transferi takıma ciddi katkı sağlayacaktır, hem Oliveira hem Mertens'in alternatifi olur; PVA ve Mata yerine uzun vadeli çözüm bulmuş oluruz, üstelik takım kimyası olumsuz etkilenmemiş olur.
    Seneye Rashica'yı mutlaka kadroda tutmamız lazım, Edin Visca gibi bir sürekliliği var, İcardi'yi de istiyoruz ve sadece ikisinin maliyeti yaklasık olarak bu yaz transferinde yaptığımız toplam harcamaya yakın olacak. Ocak döneminde büyük maliyetlere girmeden eksik bölgeleri tamamlarsak yaz transfer döneminde İcardi ve Rashicaya odaklanabiliriz ve kamp dönemini tam kadro geçiririz, şampiyonlar ligi için bu çok önemli bir faktör. Haji aradığımız profilde bir oyuncu, İcardi ile birlikte de oynayabilir, alternatif te olabilir, ama 4-6 m euro bandında bitmesi gerekir, Vedat Muric efekti yapabilecek bir oyuncu bizim takımda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kazımcan şu an sakat ve oynayamaz halde olduğu için, maalesef günü kurtarmak gerekiyor. O da yerli stoper.

      Sil
  2. Hocam oliveiranin olmadığı her dk sorun oluyor ya transfer ya gençlerden biri kazanilmali sanki

    YanıtlaSil
  3. Ben haji wrightın kanatta performans verebileceğini düşünmüyorum. Oyun yapısı ve tarzı zaten kanat için uygun değil hadi uydu diyelim en fazla 433 kanat forveti olur ama okan hocanın hüç tercih etmediği bir sistem okan hoca kanattan bek savunma katkısı ve oyuna mutlak katılım istiyor kanat forvet tarzı hücumu 2lemesinü değil. Dolayısıyla santrofor olarak düşünülebilir ama icardi de gördük bizim için tabela yapan santrofor olmalı. Zaten artık oturmuş bir pres ve mücadele gücümüz var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maçına göre verebilir, alternatif olabilirdi. Olmazsa olmaz değil elbette. Gerek bile yok bence.

      Sil
  4. Bence sol bek dışında kimseye gerek yok. Onu da aldık zaten. Kadro gayet dengeli iyi durumda. Belki bir ihtimal tecrübeli bir stoper alınabilir. Olur da Nelson veya Abdül'e allah korusun bir şey olursa diye. Onların yedekleri hep genç çocuklar. Ama o da şart mı emin değilim. Onun haricinde ben olsam devrede hiç büyük transfer yapmazdım. Eminim Erden Timur şimiden yazın alacağı oyuncuları bitirmiştir bile. Esas önemli olan yaz transferleri olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yok ama stoper alternatifi de üretilecek gibi. Belki bir forvet daha ya da. Ben sol bek ile süreci kapatırdım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir