7 Ocak 2023 Cumartesi

Barış Alper Yılmaz'ın, Fenerbahçe maçının hikayesinde yeri var


Icardi, Fenerbahçe karşısında sahada olacaktır. O sahada olduğunda da, oynatacağın kadro az çok belli. Olur da, bu maça yedek olarak başlamak durumunda kalırsa, forvet olarak kim oynamalı sorusunun cevabı da bence belli. Barış Alper Yılmaz'ı, bu maç özelinde Gomis'in önünde düşünürdüm. Nedeni de, Fenerbahçe'nin oyun yapısı. Savunmalarını ön alana çıkartıyorlar ve riskli bir oyun oynuyorlar. Geride büyük boşluk bırakıyorlar. Barış Alper Yılmaz da böyle bir oyun için iyi alternatif.

Hagi dönemi Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldığımız derbiyi hatırlarsınız. Pino, rakip savunma arkasında cirit atmıştı. Olay sadece savunma arkasına sarkmak değil, biraz da fizik mücadele verebilmek. Hız kadar, güç de önemli. Barış Alper Yılmaz'da da bu var. Hem rakip savunmayla boğuşacak, hem boş alanları değerlendirecek. Gomis ağır bir forvet, Fenerbahçe savunmasının tam da isteyeceği profil. 

Fenerbahçe'yi deplasmanda 3-1 yenerken de, Falcao tam bir sahte 9 oyunu oynamıştı. Boşalttığı alanı da Onyekuru doldurmuştu. Onyekuru'yu bu maçta isterdim mesela, tam ortamıydı. Kerem Aktürkoğlu, Rashica ve Barış Alper Yılmaz gibi isimlerle de o boşluğu doldurabiliriz tabi. Alanı kullanabilecek isimler. Gomis, o sahte 9 oyununu da zor oynar. Çünkü hareketlilik gerektirir. Icardi sahada olursa ise, hem bu oyunu oynayıp, hem de rakip ceza sahası içerisinde müthiş etki gösterir.

Barış Alper Yılmaz'ı, Rashica yerine de düşünebiliriz. Sol bekte yabancı kullanılınca, 11 oynayan yabancılardan birinin yerine yerli yazmalısınız. Barış Alper Yılmaz da o durumda, Rashica yerine alternatif. Rashica / Boey hattını bozmak istemem tabi. Karışık iş, kadro ihtimallerini de sonraki yazıda konuşalım. Barış Alper Yılmaz, her şartta yerli adına önemli bir koz olacak. Fenerbahçe maçının hikayesinde yeri var.

11 yorum:

  1. taşdemir ve icardi oynayacak durumda ise DK arasından önceki kadro ile çıkmalıyız. taşdemir yoksa sol bekte mutlaka dubois oynamalı. 3. yerli de santraforda barış olmalı. rashica ya da başka bi yabancı kesilmemeli. harici kombinasyonlarda pva ve berkan'lı kadrolar olacak ve bence kalite düşecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan son 2 maçtaki oyunu Torreira nın önünde. Bu sebeple kaliteyi bilemem lakin direnç açısından seni seviye atlatır. Adamda ciğer yok yorulmak nedir bilmiyor. Berkan’ı kötü gösteren yanındaki oyuncular. Olivieranın hamallığını yaparsa emin ol çok daha iyi olacaktır.

      Sil
    2. Taşdemir oynayacak halde olsa dahi, 10. dakikada oyundan çıkmayacağının garantisi yok. Çıktığı an da, 2 değişiklik birden gerektirir.

      Sil
  2. Tahminime göre hakem bizi oynatmamaya calisacak, senin de dedigin gibi o ortamda tek sansimiz savunma arkasina hizli adam kacirmak ve Baris Alper bunu pekala yapabilir, sonlara dogru yoruldugumuzu ve zorlandigimizi düsünrrek ben de BAY ile baslardim acikcasi Gomis'i sonradan düsünürdüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis bu maçta aklımdan bile geçirmem doğrusu. Derbi maçlarda daha doğrusu büyük seviyeli maçlarda fenerin direnci çabuk kırılıyor. Bu sebeple Icardi yada Barış dışında 3. Bir isim yazamıyorum kadroya. Kaldi ki Rashia kesileceği konuşuluyor. Aman aman o kanat o işlek halde kesinlikle olduğu gibi kalmalı. Başka tüm alternatifler ok gerekirse Berkan sol bek oynasın ama sağ tarafa ellemeyelim.

      Sil
    2. Katiliyorum eger Fenerbahce analizlerini izlediyseniz ligin sol kanadi en cok ve verimli kullanan ekiplerinden birisi tam tersi Boey ve Rashica ile cevap vermek tek sansimiz, hatta bu sekilde cevap verirsek o kanadi bizim alacagimizi düsünüyorum.

      Sil
    3. Barış Alper Yılmaz, Icardi'nin oynamayacağı senaryoda en doğru forvet tercihi. Koşular çok değerli.

      Sil
  3. İyi bir çizgi yakaladı Szalai'yi bayağı zorlar oynarsa Barış.
    Oynarsa demişken idman fotoğrafından on bir sızması olayı doğru mu?

    YanıtlaSil
  4. Icardi riske edilmemeli.Aylardır oynamadı.Barış ile başlayıp 2.yarıda Gomis veya Icardi hamleleri yapılabilir. Barış Fenerbahçe savunmasını çok zorlar.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir