7 Ocak 2023 Cumartesi

FM 23 günlükleri #1; Icardi'yi özleyeceğiz


FM 23 serisini nihayet başlatıyoruz. Biraz geç olsa da, Galatasaray'ın özellikleri tam anlamıyla içime sinmemişti. İlk transfer dönemini yasaklayarak, mevcut kadro ile oyuna girdim. Ocak ayında 3-4 hamle yapabildim ama transferi kapatınca, maddi anlamda büyük sorun yaşanıyor. Eksi hanelerde bir bütçe oluştu, çünkü çok borç var. Arada da Yunus Akgün'ü satmak zorunda kaldım, Ocak ayı için kayıptı. O para da bütçeye gitti ve ancak günü kurtardı.

Yine de tüm zorluklara rağmen istikrarlıydık. 4-2-3-1 oynadım, Mertens / Icardi 2'lisiyle de başka bir düzen zor zaten. Bu 2'liden maksimum katkıyı alıp, Torreira / Oliveira'yla da omurgayı güçlü tuttum. Bir ara sakatlıklar sorun oldu, özellikle sol bek problemi vardı. Ocak transferinde de en önemli odağım sol bek oldu. İlk dönem Dubois / Kazımcan Karataş ile idare ediyordum. Hatta bir ara van Aanholt ile dahi devam etmek durumunda kaldım. Ocak sonrası ise, Leonardo Leno ile o pozisyonu kapattım.

Süper Lig ve Türkiye Kupası'nı kazandım. Türkiye Kupası statüsü de ilginç. Seri başı görünse de, karışık bir şekilde eşliyor ve oynadığım ilk turdan itibaren hep Süper Lig takımlarıyla eşleştim. Derin rotasyonlara gerek duymadan, kadroyu ekonomik şekilde kullandım. Yeni sezondaki hedef "ekonomi" olarak. Ciddi satışlar olası. Elimdeki transfer, hatta maaş bütçesi olduğu gibi kasaya kaydı ve hamle yaptırmadı. Yeni sezonda dahi transfer yapabilmem kolay olmayacak.


Bir ek daha, sezonu da Muslera ile değil, Okan Kocuk ile tamamladım. Maaş bütçesini düşmek gerekirken, Ocak ayında Muslera ile de yolları ayırdım. Maaş bütçesi işi, Galatasaray adına en büyük sıkıntılardan biri. Yeni sezonda bunu rahatlatmak adına da, ciddi satışlar ve değişim ufukta gibi görünüyor. Bonservisi elinde bazı isimler aldım. Çok para harcayamıyoruz, odağımız geliştirmek ve satmak olacak. Neyse ki alttan gelen isimler güzel, benim de geliştireceklerim olacak.


Avrupa'da neler yapacağız onu merak ediyorum. Şartları olabildiğince zorlaştırma peşindeyim. Bu borç ve bütçe işi en büyük sıkıntı. Tesis olarak da güçlü sayılmayız. Oynayanların buraya odaklanması gerekecek. Transferi kapatarak başlamak da gerçekçi dursa da, çok sağlıklı durmadı. Yine de böyle oynadım. Merak ettiğiniz diğer detayları da yazın, yorum kısmında cevaplarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir